[]

ispanya'dan ev almak/orada yaşamak?

ispanya 130.000 eu üzeri mülk edinenlere oturma hakkı vs. veriyor. yaklaşık 4-5 sene içerisinde yeşil pasaport vasıtasıyla vize sorunumuz çözülecek gibi görünüyor. ispanyol tanıdıklarım vasıtasıyla 150.000 eu civarı böyle bir mülk edinmeyi planlıyoruz. vergisi, masrafı düşük, senenin 4-5 ayı oturulacak şekilde bir ev için nasıl hareket etmek gerekir? en uygun şehir vs. neresidir? bu işin dikkat edilmesi gereken noktaları nedir?




 
Isinize karisiyor gibi olacagim ama 130k euroyu extra verebilecek gucunu var ama vize sikintisi mi yasiyorsunuz?yesil pasportunuzda yolda olduguna gore evde memur vs.birileride var sizin en kotu 2-3 yil vize alabilmeniz lazim ve hatta oturumu cok daha ucuza maledebilirsiniz.

130k euro ev meselesine gelince o emlak alimlari istediginiz herhangi bir yerden alma seklinde olmuyor.ispanyanin yasadigi amlak balonuyla alakali bir durum bu,alakasiz sehirlerde bolgelerde yapilmis stok konutlara yonelik cozum.kisaca soyle oluyor kimsenin gidip gelmedigi bir sehirde cope para atiyorsunuz.secenekler bir ara nette bulunailiyordu.
  • cizgilipijama  (20.12.15 18:59:22) 
Oncelikle evleri turkiye'deki gibi dusunuyorsaniz cok yaniliyorsunuz. Belediye kavrami bile kokten degisik. Uzun donem hedefiniz vatandasliksa tr-isp icin cifte vatandaslik uygulamasi yok

Bir de yanlis hatirlamiyorsam ev almak yetmiyor en az 1 sene oturmak gerekiyordu. Oturma izni de zaten oturdugunuz surece veriliyor. Calisma izni ise tamamen farkli.

Yine de evlere bakmak istiyorsaniz mesaj atin, web sitesi onereyim
  • la noix  (20.12.15 19:14:26) 
Cevaplarınız için teşekkür ederim. Sırf vize için değil aynı zamanda yaşamak için de ev almak istiyoruz. Eşim memur. Emekli olmak için yaş bekleyecek kısmetse. İspanyol arkadaşım 90.000 eu ya güzel bir apartman dairesi aldığından bahsetti. İşyeri Barselona'da, ama tam nerede bilemiyorum. Bizim düşüncemiz senenin belli kısmında gidip yaşayalım. Ama abuk sabuk bir bölgeden ev alıp birikimimizi çöpe atmak da istemeyiz. la noix belediyecilik, konut alımı ile ilgili bilgi verebilir misiniz?


  • o kadar da degil aga  (20.12.15 21:14:37) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.