[]

Allahını seven üstüme sporcu yemeği atsın!?

Merhaba Arkadaşlar,

internette iyi kötü bir kaç blog buldum ama bana şöyle pratik ve etkili tariflerinizden varsa söyler misiniz? İnternettekiler çok zaman alan şeyler oluyor bir yerden sonra.

Haşlanmış tavuk nasıl muhafaza edilir,kaç çeşit şekilde yenir mesela?

en basit bilgiye bile muhtacım :)

 
deneyerek sevdiğin şeyi bulacaksın ve hep onu yiyeceksin. protein kısmından bahsediyorum. sebzeleri de haşlayıp üstüne zeytinyağı dökersin, salata olarak yersin. karb kısmı en kolay zaten.
tavuk göğüs 15-20 dk da haşlanıyor zaten iki günde bir yapmak yeterli. uyuzn süre saklamanın manası yok hiçbir yemeği. tavuk baharatları oluyor onlarla gayet güzel gidiyor aslında. ilk sıcak sıcak öyle yiyorum. ikinci gündolaptan souk çıktığı için: küp küp doğrayıp tavada kızartıyorum yağsız şekilde. istersen domataes püresi ve zeytinyağı kullanabilirsin, güzel makarna sosu olur hep birlikte.
bu adamları da dinleyebilirsin
www.youtube.com
  • hasmetizm 2046  (20.12.15 12:18:17) 
Protein kaynaklarını pişirdikten sonra onları sağlıklı bir şekilde daha güzel hale getirmek sana kalmış biraz, herkes zevkine göre bir şeyler atıyor,mesela et kaynağına göre çeşitli baharat-yeşillik ve sebzelerle birleştirilebilir. En basit protein kaynağı bana göre kavurmalık ettir, yaparsın kısık ateşte kendi yağıyla 1,5-2 saat falan. sonra at buzdolabının alt kısmına, bir hafta tüket mesela. Savaş Cebeci gibi bu camianın bilinen yerli elemanları sıfıra yakın yağ içeren kıyma alıp maydanoz falan ekleyerek köfteye benzer stoklar yapıp (buzdolabı üst kısım) sonra çözdürüp hemen pişirirler ama ben o kadar yağsız kıymaya gerek olmadığını ama benzer yöntemi düşük-orta yağlı kıymayla da yapabileceğini söyleyebilirim. Kış mevsiminde diğer önemli bir protein kaynağı olarak karşımıza çıkan balık ise kültür olmayan ve aşırı pahalı olmayan hamsi-uskumru-sardalya ve bazen çupra falan tercih edilebilir, arada bir ama özellikle de yaz aylarında norveç somonu kurtarıcıdır.

Karbonhidrat ve yağ kaynaklarında herkesin kendine göre tutturduğu bir yol var, karb meselesi basit gibi görünse de karışık aslında ama yağ konusunda daha ortak noktalar var, sızma z.yağı-h.cevizi yağı gibi.

Temel prensip olarak yemeğini hazırlarken önüne et, sebze ve çiğ yeşillik-sebze olarak üçlü bir yöntem tutturmaya çalış, arada turşu-yoğurt-k.yemişler-meyve ile falan zenginleştir.

Temel bilinen bir hastalığın veya spesifik şartları barındıran bir diyet/beslenme şekli yapma gayretin yoksa (Paleo-vegan-gluten diyeti vb.) bu yazdıklarımdan yola çıkarak ve daha da araştırarak kendi bütçene en uygun bileşimi yakalarsın zamanla.
Ama yılma! araştırdıkça tükettiğin besinin ortaya çıkışından sofrana geliş aşamasına kadar geçen evrelere (tohum-hayvanın beslenme şekli-işlenme mevzuları-pişirme teknikleri gibi) dair çelişkili şeylerle de karşılaşacaksın, sen mantığına uygun bulduğunu uygulamaya çalış.
  • candanag  (20.12.15 12:54:15 ~ 12:58:12) 
Arnold'un instagramı çok iyiydi, ona bak.

Arnold derken duyuru'daki arnold. :)
  • yirmisantim  (20.12.15 12:55:39) 
arnold reyizin instasını bilen varsa link atsın ya :D


  • bialo czerwoni  (20.12.15 14:01:01) 
turkishstrength arnoldun nicki.


  • jangbogo  (20.12.15 14:25:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.