[]

Düğün korkusu

Böyle bir korku türü var mıdır ? Düğüne gitmeden ölesiye korkuyorum,neden böyle gereksiz bir şey var diye düşünüyorum.Akrabalarımın nikah ve düğünlerinde hep bir mazeret bulup gitmedim.Bu tür şeylerden cidden nefret ediyorum.Düğündür,kız isteme merasimidir,nikahtır,yok düğünde oynamaktır,zoraki gülmelerdir...bana ters gelen adetler.
Ve bunlarla ilgili de nefret ettiğim diğer bir şey "kız tarafı" olgusu.Yok birşey olur niye diye sorarsın "kız tarafı böyle istedi" yok 15 milyarlık set takımı isterler "oha arkadaş adam mı soyuyosunuz" diyemezsin neden mi ? çünkü "kız ne isterse alır" karşı gelme opsiyonu ortadan kalkıyor arkadaş.yemişim böyle saçma gelenekleri. bak sinir oldum akşam akşam..

Bi ben mi varım bunlara kafayı takan ? Düğün istemeyen hiç mi kız yoktur piyasada.sadece nikah neyine yetmez bu kızların ? İlla ki göbek atıp gösteriş mi yapmak gerek.

 
yoo, benzer korkulara sahip olan ve düğünün gelinliğin hayalini bile kurmayan birçok kadın mevcut. sadece ötekilerin sayısı daha fazla.


  • avagadro  (19.12.15 21:29:13) 
(bkz: sosyal fobi)


  • her gece aç  (19.12.15 21:30:40) 
Dugun istemeyen kadin var da "dugun istemeyen kadin yok mu" diye sormayan erkek yok sanirim


  • la noix  (19.12.15 21:31:23) 
duygularıma tercüman olmuşsun. hiç sevmem düğünleri, gitmek zorunda olduğumda gergin olurum. çocukluğumda bile sadece akraba düğünlerini severdim. o da salonda kuzenlerle çocuk oyunları oynaması güzel oluyo diye:d o kadar çok düğüne gitmedim ki evlendiğimde es kaza düğün yapasım gelse zaten kimse benimkine gelmez :D düğünden ayrı bi de kabarık gelinlik ve sıkı topuz takıntım var. onları da hiç sevmem.


  • pikap  (19.12.15 21:46:03) 
Ben de sevmem ve katılmam. Fakat benimki farklı sebepten. Sonuçta başkalarının düğünü için para, emek ve zaman harcayacağım ama bunun karşılığı olmayacak. Karşılıksız şeyler için de zahmete girmek istemediğim için hiç minnetim yok. Gitmiyorum bu sebepten.

Düğün istemeyen kızlar var da, o kızları isterler mi, mesele o.
  • mandalina kokusu  (19.12.15 21:47:53) 
Düğünlerde dans etmen istendiği için (odun gibiyim, ailede köy geleneklerine dair hiçbirşey yok, oyun havaları halay vs. bilmem) ve insanlarla gereksiz diyaloglara girildiği için (dedikodu, gereksiz fiziksel yorumlar, medeni halinle/hamilelikle vs. ilgili sorular) düğünlerden önce sıkıntı oluyorum.
Eğer yakın bir arkadaşımın düğünüyse, "Onun mutluluğunu göreceğim!" diye kendimi motive ediyorum. Alakasız birinin zorunluluktan gideceğim düğünüyse eğer, maddi durumlarına göre "Ooo güzel bir mekanda beleş yemek!" veya "Bir kola bir pasta neyim yeriz herhalde." diyerek motive oluyorum.

Düğün istemeyen kadın mevcut (Aile faktörünü, onların isteğini ezip geçebilecek kadar seni sevmesi gerekiyor artı olarak - düğün istemeyen kız tarafı biraz nadir rastlanan bir durum...).
- Maddi durumunuza güvenemez, ailesinin istediği gibi birşey ortaya koyamayacağınızı düşünür, aileler uymuyordur vs. Güzellikten çok sorun çıkacağı düşüncesiyle istemez.
- "Kahrolsun tüketim toplumu ve onun baskıları!" der, istemez.
- Odundur, oynayamaz, milletin tüm gece gözünü dikip bakmasından, garip adetlerden vs. utanır, istemez.
  • ihan  (20.12.15 09:12:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.