[]

Muhasebecinin anne kızlık soyadı ve kimlik noyu istemesi

Birkaç gün önce muhasebecim beni arayıp e-tebligat mı e-beyanneme mi hatırlamıyorum onun için bazı bilgilerin gerekli olduğunu söyledi. Benden anne kızlık soyadını ve annemin TC kimlik nosu istedi, ben de pek düşünmeden verdim bilgileri.

Fakat sonra bana bu bilgilerin gerekliliği saçma geldi, hemen aradım kendisini. İşte devlet düzenlemeleri sıkılaştırmış, evli isen eşinin kimlik nosunu değilsen anneninkini vs. istiyormuş. Peki anne-baba vefat etmişse ne olacak diye sordum, o zaman dayı, teyze vs. bir yakının bilgileri gerekliymiş. Bana güvenmiyorsanız başvuruyu iptal ediyorum, kendiniz vergi dairesinden yapın dedi.

Pazartesi vergi dairesine gideceğim durumu öğrenmeye. Ama bu tip bilgiler gerekli mi gerçekten? Muhasebecimde genel muhasebe işlemleri için vekaletname var zaten. Herhangi bir başvuruda anne kimlik nosu filan isteniyor mu?

 
bizim muhasebeci de arayıp aynı bilgileri istedi sorun yok için rahat olsun.


  • gozu acik sevisen yahudi  (19.12.15 18:49:13) 
babama sordum sıkıntı yok dedi. muhasebeci o da. senin muhasebecin de zaten "güvenmiyorsan iptal ediyorum kendin yap" demiş, sıkıntı yoktur yani.


  • reavelyn  (19.12.15 19:47:55) 
benden de istedi bende verdim..


  • dedim dedim de kime dedim  (19.12.15 19:49:34) 
benden de istedi anamı karıştırma oç dedim ağız burun girdim pezevenke. gidip özür dileyim bari.


  • bobinhoo  (19.12.15 20:27:02) 
E-tebligat zorunluluğu geldi. Adınıza kayıt yapacaktır. Orada lazım.

Yoksa muhasebeci ne yapsın sizin bilgilerinizi?

Kötü niyetli bir muhasebeci her tür bilginizi edinebilecek tanıdık ağına sahip, kötü niyetle kullanacak olsa sizden istemez.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (19.12.15 21:19:38) 
Mükellefler uğraşmasın diye mükellef adına e-tebligat aktivasyonunu biz yapıyoruz. Yakının TC kimlik numarası ve anne kızlık soyadı da istenen bilgiler arasında kaldı ki hepsinin ben de e-devlet şifrelerine kadar bilgileri vardır. Biz uğraşamıyoruz şu işlemleri yerime sen yapsrsın diye veriyorlar.

Zaten aralık sonuna kadar yapılmazsa aklımda yanlış kalmadıysa 1.300 TL cezası var.
  • nevsenev  (19.12.15 22:09:37) 
peki bu e-tebligat başvurusunu ben internet vergi dairesi üzerinden yapamıyor muyum? az önce girdim internet vergi dairesine, orada e-tebligat başvurusu var, ama sadece cep telefonu ve e-posta adreslerini istiyor başvuru formunda.


  • neyehbe  (20.12.15 00:17:54) 
  • kakao  (20.12.15 01:15:09) 
İnternet kullanıcı şifresi olmayanlar için giriş ve aktivasyon buradan yapılabiliyor.

intvrg.gib.gov.tr

Burada istenen bilgiler mevcut zaten. Siz de yapabilirsiniz tabi ki ancak muhasebeciniz siz uğraşmayın diye kendi yapmak istemiş.
  • nevsenev  (21.12.15 08:58:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.