[]

Dürüst satıcı

Diyelim ki ben aracımı satacağım. Yaptığım kazaları fotoğraflarıyla göstersem her şeyiyle dürüst olsam bu benim yararıma olur mu?
Kısacası bilgi asimetrisini olabildiğince ortadan kaldırsam limon problemi çözülür mü?



 
limon problemi çözülmez de alıcı için çok iç rahatlatıcı olur. fiyatı da uygunsa zaten bir sebep yok almamak için. millet birbirine güvenmiyor zaten sorun orda. ben araba bakarken adam abi hiç kazası, trafikte dokunmuşluğu yok taş bile gelmedi derse inanmıyorum otomatik. istanbulda öyle bakire araba mı kaldı lan.


  • liriamer  (19.12.15 14:13:04) 
Aynen destekliyorum.
Alım satım işlemleri maddi olarak gerçekleşse de, olay aslinda psikolojik zeminde gerçeklesir.
maddi yararı bir kenara birakirsan alim yapan kişinin bu şekilde sana olan güvenine paha biçemezsin.
yaşlı bir amca demisti:
hayatta iyilikten iyisi yoktur.
Kısaca bu iyiliği yap ki sonradan alicıya kötü sürpriz olmasın.
  • 1adam  (19.12.15 14:15:51) 
tamamen herşeyi söyle ve göster derim


  • basond  (19.12.15 14:29:26) 
alıcılar, illa kusursuz olsun diye düşünmüyor araba için. varsa kusuru biliyim, fiyatı da ona göre olsun diyorlar. insan, tartıdaki adaleti ile belli olur. hiç düşünme, göster fotoğrafları.


  • rencber  (19.12.15 15:06:02) 
GÖSTER yahu arkandan sövmesinler sana... arabayı sattıktan sonraki aldığın maldan hayır gelmez. ben hep dürüst oldum aracım da satıldı....


  • gotic  (19.12.15 15:18:11) 
Yok kardeşim hasarsız de arabaya. Bu cevabı mı duymak istiyosun? Bu nasıl bir soru? Sen zaten böyle bir ikilemde kaldıysan dürüst bir insan değilsindir. Kusura bakma.


  • gorecesziyibiri  (19.12.15 21:02:22) 
@gorecesziyibiri
kusura bakmıyorum.

"Diyelim ki..."
bu araba satmayacağım anlamına geliyor. farazi konuşuyorum.

iki durum var birincisi yaptığım kazaları fotoğraflarla mı göstersem yoksa sadece kazalı mı desem?

asıl sorun da piyasada sürekli güvensizlikten dolayı iyi arabaların değerini bulamaması. burada her şeyi ile açık olamaya çalışmak bilgi asimetrisini azaltır mı? eğer azaltırsa ve fiyatlarda değişim olmazsa zaten limon probleminin dayanağı çürümüş oluyor, yok eğer gerçekten fiyata etki ediyorsa şu anki "keyfe keder boyalı" mantığı yanlış bir strateji oluyor. en azından düşük hasarlar için.

bu çelişki ile ilgili yorumları merak etmiştim aslında.
  • nedendir bilinmez  (20.12.15 20:29:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.