[]

Oğlum tiyatro çok pahalı lan :/

Ya ben bu ara tiyatroya merak sardım. Eskiden de giderdim seyrek sayılmayacak bir miktarda ama haftalar öncesinden devlet tiyatrosuna bilet alırdım koymazdı bütçeme.


ama şimdi şöyle gidesim gelen 3-4 oyun var. Ben bunlara aynı ay içinde gidersem aç kalıyorum. Bi tanesini seçebildim sadece ve ona gidicem.

Ha bi de bilet bulsam bile başkasını götürme şansım da yok tabii. Sosyal faaliyet gibi de olmuyor o yüzden, bana koymaz tek gitmek de, siz napıyorsunuz tiyatroseverler? çok mu zenginsiniz, ayda bir gidiyorum koymuyor mu diyorsunuz?

 
Öğrenci bileti 9 lira, tam bilet 14 lira aslında. Sinema ile aynı, ama sinemaya da pahalı diyorsan bilemiyorum.


  • Traveller  (19.12.15 12:47:09) 
Sanırım çoğunlukla özel tiyatroları kastediyor arkadaş. Onlar gerçekten de çok pahalı.

Festivallere, ücretsiz gösterimlere, üniversite gösterimlerine denk getirirsen daha iyi olabilir esasında.
  • sevgikusunkanadinda  (19.12.15 12:48:26) 
Işim olduğu zaman hiç gidemediğim için işim yokken bilet buldukça gitmeye çalışıyorum. Aşırı pahalı değil aslında ya ayda iki oyun izlenebilir gibi sanki. Tabi özeller baya pahalı da devlet ve şehir tiyatrosu tek başına gidildiğinde çok sarsmıyor bütçeyi bence. Bütçeye de bağlı tabi.


  • amelie poulain  (19.12.15 13:07:21) 
Ayda 2 oyun izlemek iyidir, Cihangir fularlısı değilsen üç dört oyun izleyecem diye kendini parçalamana gerek yok. En nihayetinde günde 10 saat çalışan insanlarız her haftasonu da tiyatroya gitmeyiverelim. Tabii bir de devlet tiyatrosu nezdinde söylüyorum, özel tiyatroların fiyatlandırma politikasının amk.


  • angelus  (19.12.15 13:21:03) 
benim gitmek istediğim tiyatrolar 35-40 lira falan. o da öğrenci tarifesi. işsiz olduğum ve ailemden sürekli para isteyemediğim için sinir oluyorum.


  • pikap  (19.12.15 13:26:33) 
ankara'a 6 öğrenci lira, ayda 3-4 gidiyoruz. koymuyor. özel oyunlara da gitmeyiveriyoruz oluyor.


  • ripolip  (19.12.15 14:04:13) 
eskişehirde 5 lira ayda 3-4 oyun olur senfoni olur takılıyoruz.
güzel buralar beklerim. çok uzun süre böyle devam etmez. bozulmadan gelin görün.

  • nedendir bilinmez  (19.12.15 14:34:45) 
ya özel oyun görmeyiverelim diyosunuz iyi güzel de bazı oyunları merak ediyorum ben de. yani olayım sadece "tiyatro"ya gitmek değil bazen "o oyun"a gitmek istiyorum.

İstanbula nalet olsun diyorum o zaman, Eskişehirler Ankaralar hiç fena durmuyor.
  • reavelyn  (19.12.15 19:23:25) 
Özel tiyatroları görmek için de belli festivalleri ya da x,y yararına yapılacak olan gösterimleri takip edebilirsiniz belki. Onun dışında evet, Ankara, İzmir, Eskişehir bu konuda daha avantajlı duruyor :)


  • sevgikusunkanadinda  (19.12.15 19:27:23) 
Yoo dostum yoo. Bitsin artık tiyatro pahalı, kitaplar pahalı diyenler.
Herkes yazmış inatla ben de yazıcam. Devlet vr şehir Tiyatroları gibi ödeneklikurumlarda bilet fiyatları zaten ucuz. Biraz pahali geliyorsa buralar da öğrenci bileti alabilirsin.
Belediyelerin (bknz; maltepe Türkan saylan, Beşiktaş fulya sanat m. Kartal hasan bali yücel ve diğerleri) her ay ücretsiz kimi zaman sembolik ücretli seanslar yapıyor. (Sanıldığı gibi ismarlama oyun da değil üstelik.. baya oyun Atölyesi falan gelip oynuyor. Fazıl say konser verdi bedavaya kimin haberi var? ) hadi bunlar da olmadi iksv yılda iki kez tiyatro Festivali yapıyor. Dünya çapında bi festival ve yine öğrenci bileti hepsinde standart.
Pek çok özel tiyatro gişede indirimli son dakika satışı yapıyor.
Kumbaraci50 gibi kimi sahneler 200 liraya senelik (hem kendi yapımları hem konuk ekiper için) sınırsız kart veriyor.
Hala neyin pahalisiymis arkadaş????

@reavelyn kişisel bi derdim yok tabiiki kardeşim :) fakat bu devirde bu kadar imkan varken tiyatro pahalıdır demek ayıptır yaziktir. Hiçbi kütüphaneye üye olmayıp hiç bi fuara gitmeyip sahaf nedir bilmeyip ucuz diye korsan kitap alanlardan farksız bi kafa oluyor bu.



Özel tiyatrolarin fiyatlandırma politikasına soverken bi düşünün bakalım; hani Türk usulü bi mantik yürütelim. Adam başı xliradan salonda şu kadar seyirci olsa. Salon kirasi elektrik vs sabit giderleri düşsek. Ekipteki oyuncular yönetmen dramaturg Işıkci asistanlar vs parayi aralarında su kadar bölüsse bi tiyatrocunun evine ayda kaç lira giriyor bi düşünün bakalım. Bi de henüz hiç para kazanmadığı hazırlık süreci var.

Son olarak rica etsem bizimle de paylaşır mısın lütfen hangi oyularmiş belki birlikte gideriz.

Sevgiler.
  • jimjim  (19.12.15 19:56:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.