[]

Köln ( erasmus - türkiye para transfer işleri

merhabalar, marttan itibaren erasmus sebebiyle köln, almanya'da olacağım. Türkiye'den para transferi, burdaki kredi kartını orda kullanma veya orada kullanabileceğim bir kredi kartı edinme vb. parasal konularda hiç bilgim yok. her türlü önerinize açığım.




 
www.isbank.de
ücretler:
www.isbank.de

(edit ek: bunlar doğrudan şube değil, ayrı birer işletme)
+
www.ziraat.com.tr

ayrıca:
www.westernunion.com.tr
www.paypal.com

öğrenci belgenizle deutsche bank'ta hesap da açabilirsiniz masrafsız.

ayrıca kredi kartını orada kullanabilirsiniz, hiçbir sorun yok.
  • her giriste sifresini unutan adam  (19.12.15 11:55:49 ~ 12:01:40) 
Şu an Hollanda'da Erasmus'tayım, nasıl yaptığımı anlatayım. Türkiye'deki kredi kartlarını çoğu yerde kullanamıyorum çünkü MasterCard ya da Visa kabul etmiyor mekanlar. Anca süpermarketler ediyor. Diğer yerler hep Maestro. Bu konuyu Almanya özelinde araştırabilirsin, eğer MasterCard veya Visa her yerde bulunuyorsa bir sorun yaşamazsın. Komisyonu en düşük para transferini İş Bankası sağlıyor, o yüzden oradan hem TL hem Euro hesabı açmanı öneririm. Bu arada geldiğimizde ev kiramızı sadece Hollanda kartıyla yapabildiğimiz için bir Hollanda bankasında hesap açtırdık, sen de Almanya'da açtırabilirsin böyle işlemler için. Alacağın hesap kartı her türlü mekanda geçecektir.


  • rivulet  (19.12.15 12:31:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.