[]

armudun sapı üzümün çöpü

arkadaşlar her zaman olmasa da genelde yediğim meyveyi sebzeyi komple yiyorum. bildiğin böyle elmayı çekirdekleriyle falan yiyorum sadece varsa sapı kalıyor, domatesi desen zaten onun atılacak bi tarafı yok, biberleri desen çekirdekleri sağlıklıysa götürürüm affetmem tamam armudun sapını üzümün çöplerini yemiyorum ama dediğim gibi böyle meyvelerin sebzelerin pek tercih edilmeyen kısımlarını keyifle yiyorum.

bu konuda bi araştırmam olmadı sizce zararlı mıdır bugüne kadar bi zararını görmedim sanırım
lan yoksa?
ek: elmayı falan çöpünü atacak yer yoksa çekirdekleriyle yiyordum özellikle yoksa bi bahçede elma yerken böyle tercih etmiyorum. ama bazı şeyleri de her daim öyle.

 
(bkz: #16980453)


  • ermanen  (20.10.09 02:14:07) 
Hiç öyle bir zarar duymadım, sizin gibi meyve-sebze yiyenlere de rastladım. Belki faydalıdır bile! Midesi rahatsız olanlara mesela domatesin kabuğu ve çekirdeği önerilmez; mideniz sinyal vermiyorsa, başka bir sıkıntınız da olmuyorsa bünyeniz onay veriyor demek. Belki vitamini sadece kabuğunda değil, çekirdeğindedir de, olamaz mı?


  • uyuklayankedi  (20.10.09 02:18:57) 
hah ha :)) olaya bak ya meğer zehirliymiş daha az önce bi elmayı çekirdekleriyle beraber götürdüm.
çok sağol ermanen bundan sonra daha az elma çekrdeği yerim
bu arada o linklerdeki ingilzce metinlerde neler diyorlar?

uyuklayan kedi midem de sinyal yok yalnız şimdilerde kullandığım balık yağı tabletleri (çok ucuza aldım napıyım) kocaman ve sanırım jelatinleri dandik olduğundan bazen midemde hafif ağrı yapıyor ama nadiren ha bi de bu balık yağına ilk başladığımda 2-3 gün yapmıştı. sonradan tahmin ettiğim gibi geçti.
tahtakaleden aldım 200 tabletlik iki kutu 20şer liradan 1000 mglik tabletler. 35 dediler pazarlıkla 20ye aldım. tavsiye ederim.
  • Karluk  (20.10.09 02:19:43 ~ 02:21:58) 
aslında elmadır domatestir hiçbirinin kabuğunun zararı değil aksine yararı vardır. ancak, bizim yediğimiz şeyler elma değil, elmalı tarım ilacı olduğu için resmen, zararlı olmaktadır dolaylı yoldan. zira tarım ilaçları kabuğun altında birikirmiş. o yüzden kabuğu kalın kalın hem de soymak gerekirmiş. ama ben de kabuğuyla yiyorum, mutluyum. yapmasak daha iyi tabi..


  • mccormick  (20.10.09 04:07:09) 
elma armut çekirdeklerini ben de seviyorum, bir yaklaşıma göre onlar zehirli başka bir yaklaşıma göre o zehir denen arsenikli madde b17 vitamini ve kanserden koruyor.


  • joepiscopo  (20.10.09 09:20:33) 
yapılmaması gerekeni yapıyosun sen ama en önemlisini atlıyosun.
üzüm çekirdekleri üzümden daha faydalıdır. hiç bir şeyi yemesen bile üzümün çekirdeklerini bırakma.

  • etna  (20.10.09 10:29:00) 
üzüm çekirdeklerini affetmem yerim çöpünü yemem


  • Karluk  (20.10.09 10:55:55) 
o yediğin çekirdekler apandisite neden olur diye duymuştum, lisedeki biyoloji hocamızdan


  • de jure  (20.10.09 13:23:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.