[]

jack of all trades master of none ingilizce bilmeyenler icin herseyden

biraz anlayan adam...
hayatta nasıl basarılı olur? kendimi bildim bileli dunya kadar farklı seye ilgi duyup, bi bilgi yarısmasına katılsam cevaplayacak kadar ana hatları bilip, hiç bi konuda derine inemeyen bi insanım. bu da bi cesit dikkat eksikligi olabilir sanırım, zira derine inecek kadar bi konu ustunde duramıyorum. resmen arı gibi ordan oraya zıplıyorum, bazen sıkılıp sırt ustu yatıyorum(burda ayı gibi).
dolayısıyla bolca genel kultur ama sıfır uzmanlık. işimde de aynısı oldu, zaten yaptıgım işi sevmedigim icin basarılı olamadım. şimdi tamamen farklı bi alana geçmek istiyorum ama yine basarısızlık korkusu var içimde. tavsiyesi olan?


 
bu durumda kendimden başka kişilerinde olması bir yandan sevindirici, bir yandan üzücü.
bu güne kadar okumadığım şey kalmamıştır. tarih, elektronik, yabancı diller, edebiyat, fizik, matematik, programlama, ekonomi, uluslararası ilişkiler, makina, tıp, kimya vs..vs... ciddi anlamda bir bilgi birikimim var fakat aynen denildiği gibi hiçbir alanda çok aşırı derecede derinlemesine bir bilgim yok malesef. evet üniversiteden mezun oldum ve çok fazla iş yapmayan bir bölümden mezun oldum. şimdi akademik kariyer mi yapsam, farklı bilgileri birleştirerek kendimi donanımlı gibi gösterip işe mi girsem yoksa bambaşka bir kariyer yolculuğuna mı çıksam diye kafamın içerisinde dönüp duran düşünceler beni son zamanlarda epeyce depresif olmaya zorluyor.
her işim vasat, her işim yarım. dönüp baktığımda o kadar çok şey biliyorum ki ama işte lanet olsun ki hepsi yüzeysel manada. derin olarak, uzmanlaşılmış bilgi birikimim sıfır.
ne yapmam gerektiği hususunda da malesef hiçbir fikrim veya planım yok.
  • entropee  (19.12.15 01:00:59 ~ 01:01:58) 
kendimden örnek vereyim.

bu hissin zorluğu benim için hep bir şeylerden feragat edip kendime zaman ayırmak oldu. hep freelance çalıştım. girdiğim mesaili işlerde 1 yıldan fazla kalamadım. kendime zaman ayırıp daha çok jacki olmaya çalıştım merak ettiğim şeylerin. şu an 4-5 konuda uzman haldeyim. yaş 30 +.
en çok para edenini seçtim onla yaşıyorum.
hayat zaten bence para kazanıp meraklarına harcamak.
  • dorian greyfurt  (19.12.15 02:52:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.