[]

Mamak'ı Nasıl Bilirsiniz?

Ev alacağım. Tam istediğim standartlarda ve fiyatta bir ev buldum; ancak Dikimevi'nin üst taraflarında - yani Mamak ilçe sınırları içinde. Kime söylesem "Mamak'ta oturulur mu", "Muhit çok önemli", "Ayy Mamak mı :s" tarzı tepkiler veriyor. Halbuki gecekondu mahallesi değil bi şey değil. Yer yer blokların ve 3-4 katlı binaların olduğu bir mahalle.
Açıkçası sırf Yenimahalle olsun diye de iç içe bakan, döküntü evlere para vermek istemiyorum. Çankaya zaten imkansız benim bütçeyle.

Siz ne dersiniz Ankaralılar, Mamak nasıldır?

 
dikimevi üstü dediğin neresi? demirlibahçe mi tuzluçayır mı akdere mi?
tuzluçayır ve akdere'den arkana bakmadan kaç. demirlibahçe de tren yolu kenarında cam açamazsın yazın.

  • cekilmis gayfe  (18.12.15 22:55:26) 
@cekilmis gayfe: Tam bilmiyorum ama Mamak belediyesi'nin orasi. Tuzlucayir'a yakin olabilir, neden kacilmali?


  • black sabahat  (18.12.15 23:09:28) 
hüseyingazi'de mi yani?


  • cekilmis gayfe  (18.12.15 23:19:02) 
mamak'ta en oturulası yer tuzluçayır bence. gecenin bir saati bir kadın rahatlıkla yürüyebilir mesela. alevi mahallesi olduğu için ankara'nın geri kalanından farklı gibidir, kurtarılmış bölge sayar solcular tuzluçayır'ı :) yalnız bunun dezavantajları da var, otobüsler fena dolu oluyor pek yollamıyorlar diye.

belediyenin olduğu yerlerin yaşanabilirliği daha düşük.
  • signore  (18.12.15 23:19:03) 
@cekilmis gayfe: tuzlucayir Anadolu lisesi yakini, kartaltepe mahallesi tam olarak

@signore: evet, cem evi'nden yukari dogru cikinca ev zati
  • black sabahat  (18.12.15 23:25:27) 
okullar caddesi'nde mi??


  • signore  (18.12.15 23:27:20 ~ 23:45:39) 
@signore: evet


  • black sabahat  (18.12.15 23:38:20) 
iyidir bence oralar. mamak standartının çok üstünde diyebilirim. ama yenimahalleyle falan kıyaslanamaz tabii. metroya çok uzak sayılmaz, ama yürüme mesafesinde de değil. arabanız vardır umarım, toplu taşıma illallah ettirir.


  • signore  (18.12.15 23:45:44) 
Arkadaşlar da yazmış, insan profili genelde Alevilerden oluştuğundan amelasyon bir semt değildir.
Oradaki yapılaşma da genel Mamak anlayışından çok daha modern.
Yıllar geçtikçe daha da iyiye gidecektir...
  • neosphere  (19.12.15 00:08:17 ~ 00:10:23) 
mahallenin yapısından yana bir sorunun olmaz. evlerin bazıları ise gerçekten harabe, dikkat etmen gereken yapısal problemler.


  • rygard  (19.12.15 00:42:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.