[]

Bodrum'da Pub işletmek?

Bu konuda tecrübesi olan var mı? Merkezde bir yer bütçemizi şu an aşar ama Yalıkavak'ta Marinaya 50 metre uzaklıkta, devren kiralık güzel bir cafe bar bulduk. Bodrum'u ya da bu sektörü bilenler, akıllarına gelebilecek her konuda fikir beyan edebilirse çok mutlu olurum.

Mesela bu tarz bi işletmenin ortalama giderleri nelerdir, kazancımızın ne kadarını kar olarak düşünebiliriz? Ya da burada 3-4 ay iş yapsak, kışın ne yaparız? Benim kendi çok alakasız profesyonel yaşantımın yanında çikolata yapımı, organizasyonel işler ve fotoğrafçılık konularında tecrübelerim de var. Kış aylarında da bunları kullandığım bir şeyler yaratabilsem, İstanbul'dan kurtulma isteğim gerçekleşebilir mi, geçinebilir miyiz sizce?


 
Kisin hicbir sey kazanamazsiniz, ona gore dusun.


  • stavro  (18.12.15 21:08:46) 
iş yapıyor olsa cafe niye devretsin önce bu yönden düşün derim.


  • cekilmis gayfe  (18.12.15 22:20:02) 
Tecrubem yok. Bu gibi durumlarda oturup hesap yapmayi, yapilan hesabin ustune belirli bir hata marji ekleyip (operasyonel olarak) karli mi degil mi bakmayi oneririm. Keza tecrubeniz yoksa mutlaka akliniza gelmeyen masraflariniz olacaktir.
Yapacaginiz is once guvenlik marjina ragmen karli olacak, daha sonra bu kar o kadar para yatirmaniza degecek mi ona bakacaksiniz. Degecekse ve mafyatik isler degilse guzel bir hayal. Yalikavak nedense cok populerlesti son zamanlar.

  • f_d  (19.12.15 04:33:57) 
Tecrübem var ve size de uzun zamandır cafe bar işinin içinde değilseniz girmemenizi öneririm bu işe. Biliyorum hayaller çok güzel ama o kadar emek verdiğiniz işletmeyi borç harçla devrettiğinizde daha fazla üzülürsünüz.

Bu işte karı zararı hesaplamak ne yazık ki yeterli olmuyor, normal esnafların aldığı sattığı belliyken cafe bar tarzı işletmelerin ortak sorunu çok fazla öngörülemeyen harcama çıkması. Yeri gelecek vergi memurlarından tutun, polise, ordan belediyeye ordan dükkan komşunuza kadar beslemek zorunda kalacaksınız. Elektrik düzeni, ses sistemi, hizmette çalışanlar, sigortaları dünya kadar masrafla mekan açılacak ki burda kemik ihtiyaçları içinde devraldığınızı varsayıyorum.

Kış bu tür işletmeler için her zaman ölü sezondur. Ölü sezonda ancak kendi kendinize yetebilceksiniz kışı zarar etmeden atlatmak için hesap yapacaksınız. Bu tür işler ne yazık ki zamanı bol mirasyedilere göre ya da büyük bir otele, paralı bir ortağa vs sırtınızı dayayacaksınız turistik yerlerde işletme açacaksanız. Sınırlı bir parayla olabileceğini düşünmüyorum. Büyük umutlarla açılıp gümbür gümbür batanları çok gördüğüm için umutsuz konuştum ama ne yazık ki durum bu.
  • sindustrial  (19.12.15 07:32:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.