[]

Önemli Soru: İmkanı Olup da Yurtdışına Gitmemek

selamlar Cuma gününün yalnız insanları. Size bir sorum olacak.

Ülkenin şu anki (ve gelecekteki) mevcut durumunda, yurtdışına gitme imkanı olup da gitmeyen genç, dinamik, seküler ve muhalif bir karı-koca aptal mıdır?

not: karı-koca, ülkenin en güzel şehrinde, standartların üstünde maaşlarda ve standartların üstünde bir huzurla çalışıyorlar, yaşıyorlar. çocukları yok, yakın zamanda düşünüyorlar.

 
Durumu varsa ve bu ulkeye baglayan bir zorunluluk yoksa gitmemek vizyonsuzluktur.


  • Traveller  (18.12.15 20:14:50) 
hani gandalf, balrogla savaşırken düşüyor. düşmeden önce de bağırıyor ya "kaçsanıza ahmaklar"


  • savagemirage  (18.12.15 20:18:45) 
hayır değildir bence
biz ab vatandaşıyız ama gitmiyoruz mesela.

  • sta  (18.12.15 20:20:54) 
yurtdisindan kasit; insana insan oldugu icin deger verilen bir ulke ise, ve bu ulkede su anki sartlari koruma imkani varsa, bu imkanlara ragmen turkiye'de cocuk yetistirmekte karar kilmak sacmaliktir, cok net. ha bi de cocuk yatip kalkip kufredebilir buyuyunce. bu kadar manyak insanin ozgurce dolasip canini istedigini yapabilirken sirf birilerini taniyor diye yaptigi her kotulukten basitce siyrilabildigini dusundukce cocuklu anne babalarin halini dusunup ben strese giriyorum


  • in vino veritas  (18.12.15 20:22:51) 
aptallıktır tabi. türkiye ne allah aşkına sırf burda doğup büyüdüğüm için burda yaşıyorum şahsen ben. bana göre birkaç şeyi dışında bir özelliği olmayan bir ortadoğu çöplüğü. kaçın kurtulun derim.


  • nothing in my way  (18.12.15 20:26:39) 
popoları rahatsa gitmelerine pek gerek yok. onlara gitmeleri yönünde tavsiyede bulunanlar o şartların tersine sahip olanlar.

bazı insanlar tr de aldığı nefesten bile rahatsızdır. bu da önemli kıstas. mevzu sadece paraya huzura sahip olunduktan sonra kalmak için her fırsatın doğmuş olması değil.

ben mesela milyoner olsam bile durmazdım. yani huzurluysanız kalın. başkasına bakmayın. dolayısıyla yoruma çok açık bi soru. herkese göre değişir bu.

doğru yanıt içinizde.
  • kupigometa  (18.12.15 20:27:50) 
grass is always greener on the other side


  • la noix  (18.12.15 20:30:23) 
aptal demek ayıp olur da, akıl alası değil. En azından çocuğa yurt dışında yaşamın rahatlıkla bir seçenek olduğu bir hayat kursanız, onun hayatını kurtarsanız... İran gibi olma fobisi sebepsiz değil.Neblim. Ben sahile gidip tek başıma oturmak istedim bugün. Cinsel ve sosyal problemli insanların soyundan biri gelip rahatsız edecek muhtemelen, rahatsız olacağım, şikayetçi olsam "kız başına tek başına sahilde bira içiyor, aranıyormuş" diyecekler, olay olsa dava açsam hiç umut yok.. Sonuçta ben kız başıma, kafama esti diye şöyle bir rahat oturamadım. Bu bir gündeki onlarca durumdan sadece biri. Ben özgür müyüm şimdi..
Avrupa'nın bir kaç ülkesinde zaman geçirme fırsatım oldu. Burada, bu görünmez sınırlarla insanın düşünceleri bile daralıyor.
Neblim.
Ben bu ülkede, dediğiniz şartlarda yaşayamadığım için mi acaba, anlayamadım.. Ama hayata yeniden başlama imkanım olsa burada olmak istemem.
  • neynep  (18.12.15 20:32:06) 
seküler ve muhalifse aptaldır. milliyetçi ve muhafazakarsa değildir.


  • kaledekiyalnizlik  (18.12.15 23:22:18) 
Ya vizyonsuzdur, ya da gerçekten çok fedakârdır. Kalıp ülkeye katkı sağlayabileceklerini düşünüyorlardır. Ya da "BEN VATANIMI SATMAM CANIM ÜLKEM cCc" falan diyorlardır.

Diye düşünürüm.
  • yirmisantim  (18.12.15 23:37:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.