[]

asker gönderme gürültüsü

Yahu bu ilkel tören yasal mı? Bu tantananın yasak olmamasına şaşıramayacağım muhtemelen, eh işte ne olacağıdı, Türkiye.. dimi.
Bişey yapılamıyor mu?
Silah atıyorlar bi de ya :(


 
Şimdi de şu statlarda küfürlü tezahürat yapılırken "höölölöllöö" diye söylenir ya, o şekilde istiklal marşı'nı söylüyorlar. Bütün mahalle gürültüyle inliyor. Her isteyen istediği gibi bağırabilir değil mi, güçlü oldukça.


  • neynep  (18.12.15 20:07:34) 
silah fazla olmuş da, asker eğlencesi yapılmasına karşı değilim. adam en nihayetinde askere gidiyor. özgürlüğünü bırakıp da gidiyor.

evimin 500 mt. ötesinde kır düğün salonu var. o tarafta pek yerleşim yeri yok diye sesi sonuna kadar açıyorlar. yazın yapılan düğün sayısı ortada, ne yapayım düğünü basıp gelinle damadı mı tokatlayayım?

ha düğün nasıl yasalsa, asker konvoyu, eğlencesi vs. o kadar yasal.

unutmadan; asker eğlencesi ne kadar ilkelse, düğünler de o kadar ilkel.
  • dead and broken  (18.12.15 20:09:51) 
doğrudan asker gönderme olayı değil tabi de gürültü kabahatler kanunu kapsamında.

MADDE 36.- (1) Başkalarının huzur ve sükununu bozacak şekilde gürültüye neden olan kişiye, elli Türk Lirası idarî para cezası verilir.
  • wilhelmwasmuss  (18.12.15 20:11:10 ~ 20:11:30) 
gürültü için zabıta aranabilir.
silah için de polis.

  • elorelia  (18.12.15 20:11:58) 
Orta Dogu halklari eglencesini baskalarini rahatsiz etmek sekliyle tamamlar.


  • Traveller  (18.12.15 20:12:27) 
geçenlerde de bizim mahalleye düğün konvoyu girdi aynı şekilde. son ses kornalar ve silah sesleri falan. boktan bir muhitte yaşadığım için hiç şaşırmıyorum artık böyle şeylere. zaten burası türkiye. başka ülkede olacak değil ya böyle şeyler.


  • nothing in my way  (18.12.15 20:17:19) 
kardeşim şehir içindeyiz, metropolün ortasına gelip köydeki adetleri sürdürmenin anlamı nedir, diyorum, ama asıl benim bunu dememin bi anlamı yok tabii. Hiçbişey düşünmeden yaparlar.

özgürlüğünü kendi isteğiyle bırakıyor nihayetinde. bunun bu kadar gürültüsünü yapıyorsa, milliyetçilik gazından nemalanmıştır, kendini kahraman hissedip ödülünü alıyor belli ki. Gitmeye karşı olan sevinir mi?

İnsanların başka insanları hiiiiç düşünmeden davranabilmesini anlayamadığım için asıl yanlış olan benim, farkındayım. Ama ölene kadar deniyorum işte.
  • neynep  (18.12.15 20:18:56) 
afedersiniz boktan bir muhit değil burası bi de ya.bayaa iş merkezleri ve bağdat caddesi arası.


  • neynep  (18.12.15 20:19:57) 
@Traveller, aşırı doğru bir tanımmış.


  • neynep  (18.12.15 20:21:34) 
Burada da attılar az önce hatta çok fazla peş peşe. Çatışma çıktı sandım, asker gönderiyorlarmış.


  • goodz  (18.12.15 20:26:10) 
orada bile durum böyleyse istanbul hepten boku yemiş:)


  • nothing in my way  (18.12.15 20:27:53) 
gidin de gelmeyin de, üreyemeyin soyu tükenesiceler dememek için zorlanıyorum.


  • neynep  (18.12.15 20:37:16) 
Traveller'ın dediği gibi. Eğlence göze sokmak, herkese duyurmak şeklinde vuku bulmazsa yetersiz kaldı demek.

Bi de davul zurna ile kız alma falan var.
  • nawar  (19.12.15 08:48:49 ~ 08:50:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.