[]

filistin'e yardım ediyor musunuz? neden?

meraktan soruyorum. bir çok yere bir şey gönderiyoruz.

hayır ise sebebi nedir?
acaba acıları mı küçümser olduk? milliyetçilik mi yapıyoruz?

not: ben göndermedim daha önce. siz bilir misiniz bilmiyorum. bosna savaş halinde iken en son oraya gönderdim. o kadar yurt dışı yardım geçmişim.

 
Hayır.
Daha kendi çevresine yeterince yardım etmeyen biri olarak, oralara boyum erişmez.

Ayrıca bu acıları küçümser mi olduk düşüncesi bana çok yanlış geliyor.
Afrikada palayla doğranan çocukların, hayatları boyunca kırbaçlanan kadınların, sünnet edilen kızların yanında olmayı aklına bile getirmeyip, din hanesine artı bir sevap yazdırmak için filistin bayrağı görünce göğsü kabaranları anlamıyorum..

Size hitaben yazmıyorum. Türkiye'deki populist kesimden bahsediyorum.
  • quaker  (18.12.15 18:01:53) 
filistine gelene kadar daha çok var. zerre imkanım yok. yardım edilmesi gerekilenler listesinde zirveye oynuyorum ama param olsaydı da filistinle uğraşmazdım. biraz bakmayla çevremizde 100lerce insan bulabiliriz.


  • glamdr1ng  (18.12.15 18:12:12) 
Etmiyorum, bunda Araplardan tiksiniyor oluşumun büyük etkisi var ama asıl neden de o değil. Oradaki terörizmi başlatan devlet İsrail değil Flistinliler. Yiyemeyecekleri sikin altına yattıkları için böyle oldu, olmaya da devam ediyor. Umarım tez zamanda tüm Ortadoğu'yla birlikte onlar da yok olurlar.


  • angelus  (18.12.15 18:41:51) 
ediyorum. herkese ediyorum... arap hristiyan ayırt etmiyorum. sadece imamların istediği camideki paraları vermiyorum. oradakiler samimi gelmiyor...


  • gotic  (18.12.15 18:50:34) 
Ayrım yapmam ama Filistin yardımlarına aracılık eden kurumlara güvenmeyeceğim için Filistin'e benden yardım çıkmaz.


  • stratejisizsiniz  (18.12.15 19:16:44) 
özellikle filistine yardım ediyorum. Çünkü gittim gördüm, onların çevresinde "bakınca görüp yardım edebileceği" pek kimseleri yok. Gerçekten yok.

Ellerinde imkan olmamasına rağmen herşeyini seninle paylaşan bir filistinlileri biliyorum. Sadece ben Türkiyeden geliyorum demeniz yeterli. Başka hiçbir söz söylemenize gerek kalmadan evini arabasını yemeğini sigarasını kıyafetini seninle paylaşırlar.
  • al basmadan donu var  (18.12.15 19:41:15) 
EVet uluslararasi politika uzmanlari, stratejistler, yillarin siyaset bilimcileri geldi. Tum ortadoguda olan biteni, sebeplerini, sonuclarini, butun degiskenleri, her seyin ic yuzunu biliyorlar.


  • stavro  (18.12.15 20:25:21 ~ 20:26:42) 
sorunu çözmek yerine taraflardan birini daha uzun süre yaşatma temelli, uzun dönemde hiç bi faydası olmayan yardımları saçma buluyorum. bu yüzden etmiyorum.


  • ghilleinthemist  (18.12.15 21:03:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.