[]

ağırlık kaldırma sorusu

çok ağırlık az tekrar ilkesini benimsedim. 1 gün çalışıp 1 gün dinlenicem. çalıştığım gün kıçımı yırtana kadar zorlayayım mı ertesi gün nasıl olsa dinlencem diye? yoksa tadında bıraksam yeterli mi?




 
tadında bırak. götünü yırtmak zarardan başka bi şey değil. acelen ne ki ha 100 kaldırdın ha 105 o 100 zaten artacak. ama zamanı gelince sen direkt 105 kaldırırsan şimdi olmasa bile ileride çok zararını görürsün.


  • ergenpezeveng  (18.12.15 16:25:51) 
kıçını yırtana kadar zorlamaktan kastın ne? yani çok ağır mı kaldırmak istiyorsun? yoksa yorulana kadar çalışmak mı? eğer konu ağırlıksa kural şudur. sadece son 2 tekrarda zorlanacağın yani gücücünün %90ına çıkacağın ağırlıkla çalışmalısın. eğer aşırı zorlarsan kasları zedelersin ve hem bir fayda sağlamaz hem de kaslarını yırtabilir hatta kendini sakatlayabilirsin.


  • return_of_turks  (18.12.15 16:39:50) 
stronglifts 5x5

bana bunu dediler ben bunu yapıyorum. haftada 3 gün. her başarılı gün sonrası harekete 2.5 kilo ekliyorsun.

şu an 35 kilo squat 30 kg bench 50 kg deadlift yapıyorum daha doğrusu akşam yapıcam. programa bak tel için de app var o seni yönlendiriyor.

ben sıfırdan 3 haftada bu civara geldim. zaten daha önce tecrüben varsa app soruyor sana. en son kaç ile squat yaptın vs die.
  • ayiadam  (18.12.15 16:44:02) 
Overtraining olmayacak şekilde en üst dereceye kadar zorlayabilirsin. Yeniysen çok zorlama tabii. Zorlayacağım diye de hareketleri yanlış yaparsan boş olur.


  • goodz  (18.12.15 16:54:57 ~ 16:55:15) 
Maksimum 5 tekrar yapabileceğin ağırlıklar seç, azıyla ya da fazlasıyla çalışma. Yoğunluğu yüksek olsun. Yani her tekrar arası Twitter'a bakma, yaptığın işe odaklan tertemiz bitir çık salondan. Her çalışma gününde de ağırlık yüklemesi yap.


  • angelus  (18.12.15 17:15:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.