[]

amerikada mba - iş tecrübesi?

ben şu anda itü elektronik müh. öğrenciyim ve seneye güz döneminde mezun olucam..ardından 2011 için amerikada bir üniversitede mba yapmak istiyorum, ancak genel olarak okulların kriterleri arasında en az 2 sene tam zamanlı iş tecrübesi var.
birkaç okula mail attım, bazıları "ya öyle yazıyor ama diğer şeyler iyiyse alırız" gibi yanıtlar verdiler, hali hazırda baya bir part-time iş tecrübem var, özellikle amerikada okul tecrübesi olan insanlara sorum, sizce böyle bir durumda hiç burada mühendislik yapmadan direk kabul olma şansım nedir?



 
çok üst düzey okullar haricinde, çok rahat kabul olursunuz, tabi iyi bir gmat ve toefl la.


  • faideli bilgiler  (20.10.09 00:11:23) 
faildeli bilgiler'in dedigi gibi ivy league ve top 25 listesindeki okullari direk unut. en iyi 25-100 okul arasi sansin olur ama bayagi iyi bir ortalama, saglam refereanslar ve iyi bir gmat puani ile (650 ve ustu). 100-200 arasi bir yere kuvvetle ihtimal girersin (gmat'ten 600 almak gerek yine, 600'un ustune ciktikca siralamada 100'lere yaklasirsin). 550-600 de sokar seni bir yerlere ama kalite azalir dogal olarak. 550'nin altinda bir yere girmesen iyi edersin. tatmin etmez seni kuvvetle muhtemel. cogu kalburustu okul zaten minimum 550 sarti kosar.

cok ortalama tabi bu soylediklerim. efendim gmat'in biraz dusuk olur ama baska bir kriterden kurtarirsin. veya o sene kontenjanda yer vardir, butun requirementlari saglamasan da alirlar etc. "benim durumum soyle soyle, bu okulu da cok istiyorum, sansim ne kadar?" diye mail atip okullarini agzini arayabilirsin. bir cogu cevap vermeyecektir ama denemekten bir zarar gelmez. bazilari ozellikleriniz pozitif basvurmanizi tavsiye ederiz diyolarki, bu demektir ki kritelerini asagi yukari saglamissin. okullarin requirements sayfalaarina gir, ordaki gerekliliklerin cogunu yerini getiriyosan basvur gitsin. ben de senin durumundaydim fena sayilmayacak bir yere attim kapagi. bol sans.
  • please dont die  (20.10.09 09:07:52) 
genel anlamda söylüyorum, az da olsa iş tecrübesi olan birinin mba'dan aldığı ile hiç iş tecrübesi olmayan birinin mba'dan aldığı şey çok farklı ve takdir edersiniz ki, birincisinin aldığı daha fazla.

adı üzerinde iş idaresi. biraz işin içine girip daha sonra yapmakta fayda var.
  • kahvegibi  (20.10.09 14:19:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.