[]

Bina durduk yere sallanır mı?

Deprem yönetmeliğine uygun olduğu bilinen 7 katlı bir bina durduk yere sallanır mı? Bir süredir ara ara sallanma hissi yaşıyorum ama biraz önce gerçekten deprem gibi sallandığıma eminim. Karşımdaki ayaklı lambanın kablosu da sallanıyordu. Herhangi bir deprem bilgisi de yok.

1. Yakın zamanda bitişikte bir bina yıkıldı, yol çalışması filan da var. Etkiler mi?
2. Rüzgar etkiler mi?
3. Ne kadar korkmalıyım? Çöker miyiz?
4. Tehlikeli buluyorsanız ne yapmak lazım?

 
bina temeli sağlam değilse o deprem hissi binaya mahsus olabilir.
zamanında tv de depremle ilgili bilgi veren bir programda uzman:
deprem esnasında en üstte olmayı tercih ederim, zarar daha çok aşağı katlarda oluyor...
  • 1adam  (17.12.15 18:49:49) 
Kaç yıllık bina?


  • nawar  (17.12.15 18:55:06) 
@nawar 8 yıllık


  • yellow brick road  (17.12.15 18:56:29) 
Yeni bina olsa yerleşiyordur diyecektim.

1. Etkiler. Zemin ve bina için bir kontrol yapmıştır yol çalışması yapanlar ya da yıkılan binanın sorumluları bir rapor tutmuştur. Tünel ya da herhangi bir kazı çalışması var mı? Zeminde deformasyon olabilir ya da çalışan ağır makineler yüzünden sallanabiliyor olabilir.

2. Rüzgar etkilemez.

3. Eğer 1. maddedeki rapor sıkıntılıysa evet.

4. Kontrol etmek lazım. Sıkıntılı ise gerekli önlemler alınır.
  • nawar  (17.12.15 19:12:21) 
komşulara da sorsana bi, belki sorun sendedir.


  • nathanieltroy  (17.12.15 19:20:03) 
1) etkiler. silindir falan filan geçiyorsa onlar titreşimli oluyor sıkıştırmak için onun etkisi olması da çok büyük ihtimal.
2) çok yüksekse etkiler ama 7 kat yeteri kadar yüksek değil bence
3) toprak kayması varsa ihtimal dahilinde
4) binada olağan dışı çatlak vb görüyorsan belediyeyi ara gelip baksınlar.

not: beşik.. ay aman inşaat mühendisiyim
  • argent dawn  (17.12.15 19:33:10 ~ 19:33:37) 
Rüzgar değilde sesten dolayı çevre sesleri trafik arabalar vb yakında Sarsıntı gibi hissedersin ama sallanmaz. Bina kendi kendine çökmez. Düşük ihtimaldir.


  • gokhan atestepe  (17.12.15 21:59:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.