[]

ingilizce öğrenmeye başlamak?

selam dostlar.

temel hatta orta seviyede ingilizce bilgisine sahip olduğumu düşünsem de dili kullanmak gerektiğinde bildiklerimi bir araya getirmekte zorluk çekiyorum.

şimdi baştan başlayıp hem genel tekrar hemde eksiklerimi tamamlamak adına çalışmak istiyorum ama nereden nasıl başlasam bilemedim.

nasıl yapmalı?

 
  • rakicandir  (17.12.15 14:47:09) 
selam.

torrent'ten bir ingilizce öğrenme kitabı-seti indirin. mesela new headway. ses dosyalarını da indirin. seviyeleriyle tam set olsun, yani a1-c2 arası. çalışma programınız olsun. mesela bir oturumda bir-iki ünite bitirin. ses dosyalarını unutmayın. kitaplar sınıf için hazırlandığından grup çalışmalarını kendi kendinize yapmaya çalışın.

aynı şekilde bir de gramer destek kitabı indirin. mesela english grammar in use. eski bir kitaptır ama yeni basımları var. ingilizce de 20 senede baştan sona değişmedi zaten, kurallar hala aynı :) bunun da değişik seviyeleri var. elementary-intermediate-advanced şeklinde. bu kitabı ilk kitaptaki dersleri geçtikten sonra pekiştirme amaçlı kullanacaksınız. eş zamanlı olarak başlayın ikisine de. zorlanınca biraz bırakın. ilk kitapta ilerleyince tekrar açarsınız. ya da ilgili konuyu bulur oradan devam edersiniz.

bu kitapları bastırın. ihmal etmeyin ama. ünite ünite değil, mesela yarısını bastırın bir seferde. çalışmaya motivasyon olsun, kaytarmaya bahane olmasın.

bir de elinizde sözlüğünüz olsun. başta türkçe gidebilirsiniz. bende annemin 30 senelik redhouse cep sözlüğü vardı, ders verdiğimde arada götürüyorum hala iş görüyor. ama tavsiyem ingilizce ingilizce. önce küçük basit bir sözlük. sonra learner's dictionary türünden seviye seviye ilerlersiniz. bunları sahaflardan kolayca temin edebilirsiniz. istanbul için mesela aslıhan pasajı.

çalışırken bilgisayarı, telefonu mümkünse kapayın. uzaklaştırın. çünkü sözlük sitelerine girince dikkat dağılıyor bende, başka yerlere atlıyorum. sizde de oluyorsa, olmasın. tehlikeli :)

bir de son olarak kelime defteri tutabilirsiniz. hem bilmediğiniz kelimeleri not eder, karşılıklarını sözlükten bulur, karşısına yazarsınız; hem de kelimeleri aklınızda tutabilmek için tekrar tekrar alt alta yazabilirsiniz.
  • i ve been mistreated  (17.12.15 14:59:13 ~ 15:00:29) 
(bkz: duolingo) kendisi new age ingiliççe seti olur. piyasada basılı ya da dijital olarak satılan tüm diğer hantal setleri unutabilirsiniz. zaten hiçbiri bi işe yaramıyor.

işte aradığınız fırsat kapınızda!!!

not: ingiliççe öğretmeniyim.
  • klassno  (17.12.15 22:02:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.