[]

kanvas tablo yapmak icin kanvas tablo yapmak

amac su tabloyu yapmak: www.ikea.com.tr

hatıra ve koleksiyon olsun diye butun seyahatlarimizin ucak, otobüs ve metro vs vs biletlerini saklarım zaten. ikeada bu tabloyu gorunce cekmecede kutu icinde saklayacagimiza boyle bir tablo yapalım dedim. simdi bunun altına nasıl bir zemin yapmak lazım? hazır yaglıboya tablo tuvali mi alsam yoksa amerikan bez ve 4 tane cita bulup kendimiz mi yapsak? ya da amerikan bezi yerine baska bir bez mi daha iyi olur? tutkal olaak da ne kullanmak lazım? ona gore bezin turunun degismesi gerekir mi ki? kendimiz yapmak daha zevkli tabi ama o zaman da bezi iyice germek icin zımba makinası falan bulmak gerek. nası yapalım duyurunun derya baykalları???


 
tuval şeklinde bir şeye sabitlerseniz gerçek biletleri zaman içinde tozlanıp yıpranabilir. temizlemesi de çok zor olur. çerçeve gibi bir şey daha yararlı olabilir belki?


  • freya  (17.12.15 11:02:09) 
hazır yağlıboya tuvali almak daha iyi olur. maliyet açısından çok farklı olmaz, çünkü onlar malzemeyi toptan alıp seri üretiyorlar.
yalnız;
resimdekiler yapıştırma değil. aynı havayı vermek istiyorsanız transfer tekniğini uygulamanız gerek. transfer tekniği kumaşa da yapılıyor ama malzemesi memlekette var mı bilmiyorum. tişöret baskı yapan yerlere yaptırabilirsiniz.
ağaç üzerine transfer baskı malzemelerini kırtasiyelerden bulabilirsiniz. nette de yapılışı hakkında bolca video/yazı var.

elimizdeki biletler olduğu gibi kalsın diyorsanız kumaşa kağıtları çok ince sıcak silikonla yapıştırabilirsiniz. daha profesyonel yapıştırıcılar da var sanıyorum ama kullanmadığım için öneremedim.

evinizin dekoruna / zevkinize uyuyorsa çöyle bi mantar pano da yapabilirsiniz. biletleri şık raptiyelerle tutturursunuz. mobilyacıların kullandığı raptiyeler olabilir mesela.
4.bp.blogspot.com
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (17.12.15 11:07:55) 
hayat aklini konusacak bir filozof uret: freya'nın dedigi gibi acıkta kalırsa biletler zaman icinde yipranacak veya solacak. en azından tozlanacak. o yuzden uzerine cam ya da ona benzer biseyle cerceve de yaptırcaz sonrasinda. transferle falan da ugrasamayız su anda. uzunca sure yataktan cıkamayacağım o yuzden yattığım yerden yapacağım bisey olması lazım. zaten malzemeleri de liste yapıp siparis vericem, alıp gelicekler.
dolayısıyla beze yapıstırmak daha makul geldi.

sıcak silikon normal silikonla aynı sey midir? silikon tabancasına falan gerek var mıdır? ya da normal derby yapıstııcı ise yarar mı?
  • halanne  (17.12.15 11:33:15) 
transfer tekniği oldukça kolay bir teknik gözün korkmasın ve cok güzel durur


  • fasulyek  (17.12.15 11:37:33) 
peki transfer teknigi için ne lazım?

bir de cok sacma bi soru olacak belki ama biletlerin yazıları ters cıkmayacak mı transferde?
  • halanne  (17.12.15 12:05:36) 
yatıyorsanız transfer tekniği zorlar. isterseniz şimdilik tuvale yapıştırın bir süre öyle kullanırsınız. üzerine cam cila türü bi koruyucu yapılabilir belki. tozdan korumak için.

tablolorı yapmadan önce evrakların fotokopilerini alırsınız. iyileşince transfer tekniğini çalışırsınız. ister tablo ister mobilyalara nereye isterseniz olur. mesela ufak bir müzik dolabı büfe, sehpa... şu tür şeyler de olabilir:
10marifet.org

yazılar transfer tekniğinde ters çıkar hakkaten. ben yapalı onbeş yıl filan oldu yazılı bişey kullanmamıştım o nedenle yazı durumu aklıma gelmedi. fotokopi çektirirken ters çektirmeniz lazım. ya da bilgisayara yükleyip tersini bastırırsınız.

sıcak silikon tabancayla yapılıyor. tabancayı japon pazarı, kırtasiye, tuhafiyelerde bulabilirsiniz. bali derby türü yapıştırıcılar kumaşta iyi sonuç vermiyor. kumaş yapışkanı emiyor. silikon kumaşa da kağıda da uygun.

kolay gelsin ve geçmiş olsun:)
  • hayat aklini konusacak bir filozof uret  (17.12.15 19:25:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.