[]

Kombi nasil kullanilir?

Ilk kez dogalgaz kullaniyoruz da kombiyi nasil kullanmak gerekir?
Surekli açik mi kalacak mesela gun icinde? Yani kombiden mi acip kapaticaz peteklerden mi pek anlamadik bir de basinci kac olmali



 
Enerjiyi daha verimli kullanmak adına düşük ayarda sürekli açık olması gerektiği söyleniyor. Hiç bu şekilde denemedim sürekli evde olmadığım için ama gayet mantıklı geliyor kulağa. Çünkü ev bi an önce ısınsın diye kapalı kombiyi bi anda yüksek ayarda açınca, ay sonunda gerçekten fena giriyor.

Peteklerden değil, direkt kombiden açıp kapatacaksınız. Hangi odada hangi peteklerin ısnmasını istiyorsanız onları açıp, diğerlerini kapatın. Atıyorum bizim banyodakiler kapalı mesela, gerek yok ısınmasına. O ayarlamayı yaptıktan sonra petekle işiniz kalmıyor, direkt kombiden aç-kapat yapıyorsunuz.

Basınç 1 ile 2 arasında olmalı tam. Dijitalse 1,5'e ayarlarsınız, analogsa ibre tam 1 ile 2 arasına gelecek şekilde ayarlayın.
  • büyük engizisyoncu  (16.12.15 22:35:43) 
Basınç aralığı üzerinde yeşil olarak gösterilir. Bizim kullandıklarımızın hepsinin ortak noktası 1,5tu tümevarım yapabiliriz sanırım.

Peteklerden aç kapa yapma sürekli, eğer bir oda fazla ısınıyorsa onu biraz kıs oynama. Hiç kullanmadığın odalar varsa oraları da kapatabilirsin/kısabilirsin.

Kombiden yapacaksın sıcaklık ayarını. Tasarruf olarak, hiç kapanmadan yanması ama bazen kısıp bazen açman daha tasarruflu. Gece ve dışarı çıkınca kıs, eve gelince aç tarzında. Ama bizim ailede doğalgaz korkusu olduğu için biz gece kapatıyoruz.
  • gunde 3 litre kola icen adam  (16.12.15 22:36:30) 
hava düzenli olarak soğuk gidiyorsa minimumda çalıştırmakta fayda var, sıfırdan ısıtmaktan çok daha az enerji harcayan bir hal, fakat arada soğuk günler oluyor arada yakılmıyorsa yakmayıp kazakla idare etmekte fayda var.
petekleri açıp kapamanın çok esprisi yok çünkü borularda gene su var ısınan

  • kurremkamerruk  (16.12.15 22:37:32) 
Aydinlandim su an.peki kac derecede calistiriyorsunuz genelde?


  • aquarium  (16.12.15 22:42:03) 
düşük ayarda sürekli açık tut. üşürsen arttır. bu şekilde kullandık. 200 lirayı bir kez geçtik geçemn sene. ev eski ama yalıtımı yeni. bir de kombi yoğuşmalı. 35-40 civarı şu an istanbul için.


  • sutlu nescafe  (16.12.15 22:42:15 ~ 22:42:46) 
Bazı kombilerde su bazılarda oda derecesi yazar. Su derecesi yazdığını varsayıyorum, Rutinin 40 olsun bi önce, sonra zamanla kendi idealini bulursun. 35-40 arası gezinenler çok mesela. Ama biz 50-60, hatta en soğuk zamanlarda 70te yakardık. (Şimdiki kombide oda derecesiyle ayarlanıyo bilmiyorum o yüzden. 5 kademe var su sıcaklığı için de) Tabi bizim bu kadar yüksek yakmamızda gece kapatmamızın etkisi büyük.


  • gunde 3 litre kola icen adam  (16.12.15 22:45:20) 
70te yakiyormusuz biz :D ve hic kapatmadik 24 saat acikti. petekleri kapatip aciyorduk sadece ev sahibi oyle soyledi.simdi 35e dusurduk ama petekler cok ılık.isinmaz ki boyle :/


  • aquarium  (16.12.15 22:49:04 ~ 22:50:11) 
Aynen amk evi soğutur üstüne o petekler. İnternette herkes 35-40 yazınca ben de gaza geldim öyle dedim. 50den aşağı yakan fenerli olsun. Isınmıyor lan ev öbür türlü. Üstüne bir de ben odamda elektrikli radyatör yakıyorum.

35-40la yetinen kim varsa da evinde milyon dolarlık yalıtım olduğunu düşünüyorum. Patladım lan sonunda.
  • gunde 3 litre kola icen adam  (16.12.15 22:51:51) 
Napalim simdi 40 50 civari yakip evden cikarken 30a mi dusurelim mesela ? 12 saat kadar evde olmuyoruz cunku.


  • aquarium  (16.12.15 22:58:11) 
30a düşürene kadar hiç açma abi, 30 demek soğuk demek çünkü. geçen sene 2 yöntemi de denedim, evde olduğun zaman yak, sonra kapat yöntemi ve sabit 40'da kalsın, üşüyünce arttır, yatmadan azalt yöntemi. kombiyi kapatınca iyi girmişti o ay, elektrik faturası da etkilendi sadece doğalgaz da değil. o yüzden şimdi sabit 40, üşüyünce 45, misafir gelince 50.

ankara için tabi bunlar, orda o kadar soğuk olmaz tabi :(
  • trajikomix  (16.12.15 23:12:28) 
eğer mümkünse yapabileceğiniz en mantıklı şey bence tüm peteklere (banyoda falan havlupan varsa onlara gerek yok, onları olabilecek en kısık ayarda tutun ya da mekan çok soğuk olmuyorsa tümden kapatın) termostatik vana almak.

sonrasında kombiyi sabit bir sıcaklıkta sürekli açık tutun. termostatik vanaların her biri termometre gibi çalışır, ayarladığınız oda sıcaklığına ulaşıldığında kendi kendine peteği kapatır/açar/kısar.

eğer her bir peteğe vana taktırmak zor gelirse salona bir oda termostatı takın. bu termostat ortam sıcaklığı ayarlanan dereceye ulaştığında kablolu/kablosuz olarak kombiyi kapatır/açar. tabii kombinin bu termostatı destekliyor olması lazım.

annemlerde kablolu oda termostatı var, haliyle sadece bulunduğu odayı ölçerek kombiye komut veriyor ama evin geneli de ufak farklarla ayarlanan sıcaklığa ulaşıyor. bizde ise her petekte termostatik vana var, çok daha konforlu ve ekonomik.
  • orient blue  (17.12.15 09:11:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.