[]

Ayak Burkulmasi

Bugun ayağımı burktum. ( Ayak baya kotu bir şekle girip neredeyse katlandi diyebiliriz ..:(
Suan da şiş ve feci sizliyor. Neyse soracagim, Bu durumlarda sicak biseyler koymak iyi gelirmi yoksa daha mi kotu yapar..



 
sıcak bozar, kesinlikle koyma.
RICE kuralı var aklında kalsın,
Rest
Ice
Compression
Elevation

Buz uygularken de kalınca bi kumasın üzerinden uygula 15-20 dakikadan fazla buzda tutma, sonra buzu kaldır, elastik bantla sar. elastik bandı da iki saatten fazla baglı tutma. sonra tekrar buz. Günde 4 kere en az buz koymaya calıs.
Bu süreç boyunca ayağını hep yüksekte tutmaya çalış en azından iki yastık ve üzerine basma.

Şimdi bunlar normalde burkma ise yapman gerekenler ama eğer çok katlandı vs diyorsan git bi baktır, bağları esnettiysen sorun değil de koparmış olabilirsin, o zaman müdahale gerekir. Geçmiş olsun.
  • okumayi sevmeyen okur  (16.12.15 21:44:30 ~ 21:45:35) 
bence koyabildiğin kadar buz koy ilk 48 saat buz önemli. 15 dk buz koyup 5 dk çekerek yap.


  • cekilmis gayfe  (16.12.15 22:38:35) 
burkmanın nereye verdiği zarar ciddi şekilde önemlidir her bilek sakatlığında rice çalışmaz, gerçi çok büyük kısmında çalışır fakat gene de dikkat etmek lazım.
rice yapmana rağmen yarın kalktıktan akşama kadar ağrında azalma olmaz veya artarsa haldır huldur doktora gitmeni tavisye ederim.

  • kurremkamerruk  (16.12.15 22:41:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.