[]

bilal için akademik kadro sorusu

araştırma görevlisi kadrolarında enstitü kadrosu ile bölüm (ya da fakülte, bilemiyorum artık hangisinin kullanıldığını) kadrosu arasındaki farklar nelerdir? hem resmi manada hem de uygulama manasında (enstitü kadrosunun lisans öğrencileriyle ilgilenmesi gerekir mi vb.) soruyorum bunu. ha bir de bu 50/d'ler enstitü kadrosu mu oluyor her zaman? avantajları ya da dezavantajları nedir bu kadro cinsinin?

bilal'e anlatır gibi lütfen, cevaplar için şimdiden tenks evribadi.


 
50d lisansüstü eğitim süresince devam eder bitince işine son verilir.
33a daimi kadrodur.
2sinin iş tanımını görevleri sorumlulukları aynıdır.
Sözleşmeleri 1 yıllıktır.Her yıl sözleşmeleri uzatılır.
50d enstitü, 33a fakülte kadrosu olarak bilinir.
Son zamanlarda 50d kadrosu ilanı daha fazladır. 2016 yılında yasa ile 50d sorunu çözülmesi beklenmektedir.
  • intihar etsem de kendime gelsem  (16.12.15 16:54:42) 
enstitü kadrosundakiler (50d) doktoralarını bitirdikten sonra kapı dışı edilebiliyorlar (maalesef) fakülte kadrosundakiler (33a sanırım) doktoralarını bitirdikten sonra kuvvetle muhtemel yard doç. kadrosuna atanırlar. (belirli bir süre beklerler tabi, 6ay, 1 yıl, 3 yıl, okuldan okula değişir.)

enstitü kadrosundakiler genelde enstitüdeki kağıt işleri ile uğraşıyorlar sanırım, ama derslere girdikleri de gözlenmiştir.

fakültedekiler de sınavlarda gözetmenlik yaparlar, kağıt işleri ile uğraşırlar, sınav kağıdı okurlar.

aklıma gelenler bunlar.
  • buffy de vampir sayılır  (16.12.15 16:55:27) 
uygulama açısından farklılık yok diyorsunuz. o zaman bir de şunu sorayım:

bu asistanlık mevzuları var ya, "x hoca'nın asistanı" filan denir, bu nasıl oluyor? x hoca'yla nasıl bir bağlantı kuruluyor en başta? hoca mı istiyor, yoksa hocaya atıyorlar mı araştırma görevlisini?
  • devilred  (16.12.15 16:59:12) 
Yukarida bahsedildigi gibi is guvencesi acisindan bir takim sikintilar yasanmakta. 50d kadrosu ile baslayanlar da fakulterlerde gorev yapabildikleri gibi arastirma merkezlerinde de gorev alabilirler. ya da enst. de evraklarla ugrasabilirler. devlet unilerinde argor ve asistan ayni kullanilir. yani atandiktan sonra sana bir hoca verirler yardimci olman icin. bunun disinda bir de ogrenci asistanlar vardir ki bunlar kadrolu degildirler. makul bir ucret karsiligi kismi zamanli calisirlar.


  • opium  (16.12.15 18:03:46) 
Araştırma görevlisi mi olmak istiyorsunuz?


  • flo  (16.12.15 20:38:51) 
x hocanın asistanı olma gibi bir durum söz konusu değil. eskindenmiş o. anabilim dalının araştırma görevlisi olursunuz. anabilim dalının hocalarının fakülte ile ilgili işlerini yapabilirsiniz ama direkt olarak hocaların asistanı olmazsınız. özel işlerini yapmazsınız istemedikçe. (istisnai durumlar var tabi, özel işlerini yapmadığı takdirde araştırma görevlisine hayatı zehir edenler vardır mutlaka)


  • buffy de vampir sayılır  (16.12.15 20:52:57) 
Enstitüde evrak işiyle upraşmak nedir. İlk defa duyuyorum. Bütün araştırma görevlilerinin tanımı iş yükü görevi aynıdır hiçbir farklılık yoktur. Sadece kadro devam konusunda farklılıklar vardır.
Her araştırma görevlisinin 1 tane danışman hocası vardır. Senn falanca hocanın asistanı demek istediğin olay yani. Danışman hocan seni kendi asistanı olarak tanımlar tanıştırır kullanr ters çevirir takla attırır

  • intihar etsem de kendime gelsem  (19.12.15 00:32:02) 
@intihar etsem de kendime gelsem, mesela tez önerilerini incelerler enstitüdeki araştırma görevlileri, kağıt işinden saymıyor musunuz onu?

bir de herkes çalıştığı yerde doktorasını yapmıyor. A üniversitesinde çalışıp B üniversitesinde doktora yapabiliyor. dolayısıyla doğrudan ya da dolaylı olarak kimsenin "asistanı" olmuyor işte.
  • buffy de vampir sayılır  (19.12.15 21:01:35) 
bir de iş tanımında sınav kağıdı okumak yoktur, derse girmeleri yasaktır meseala. ama bazı üniversitelerde, hocanın yerine girmeyi bırak kendi adına derse giriyor arş. görevlileri.

iş yükü tanımı vs hikaye yani.

hayaller makale, bilimsel çalışmalar
gerçekler sınav kağıdı, derse girme.
  • buffy de vampir sayılır  (19.12.15 21:03:51) 
@buffy tez önerisini enstitü kurulu inceler. araştırma görevlisinin inceleme yetkisi görevi yoktur etik de değildir. yapan üniversite varsa tuhaf...
enstitü kadrosunda olup da enstitüde bulunan araştırma görevlisi de görmedim hiç. hepsi görevlendirildiği bölümde çalışmaktadır.

  • intihar etsem de kendime gelsem  (19.12.15 21:28:45) 
"birçok örneği var" gibilerinden ahkam kesmeyeceğim. şahit olduğum bir örnek var ki burada vermek ne kadar doğru olur bilmiyorum. o yüzden mesaj vasıtasıyla yazdım.


  • buffy de vampir sayılır  (19.12.15 21:39:49) 
Özele girersek binbir istek binbir yapılan gereksiz işlem çıkar. Ama bunlar yapması gereken sürekli işler değildir.
Demek istediğin tüm araştırma görevlilerinin görev tanımı aynıdır. Enstitü dekanlık öyp kadrosu fark etmez.

  • intihar etsem de kendime gelsem  (20.12.15 14:55:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.