[]

Avustralya'ya para transferi-en ucuz yolu

yakın zamanda avustralya'ya gideceğim fakat yanımda çok bi para taşımak istemiyorum.o yüzden en düşük masraflı bir şekilde nasıl halledebilirim acaba? sanırım hsbc orada da varmış ama şubedeki bayan da farklı bişeyler söyledi bir de teb anlaşmalıymış.neyse nasıl olur acaba bu iş var mı bilen duyan?




 
swift?


  • i ve been mistreated  (16.12.15 16:00:02) 
teşekkürler evet wester uniona göre falan daha iyimiş fiyatları.


  • high hopes of the sozluk  (16.12.15 16:07:24) 
internet bankacılığını ayrıca sor. Genelde şubeden % alıyorlar ama internetten ne kadar gönderirsen gönder sabit (ben Garanti'den 50tl'ye gönderiyordum) Karşı banka da küçük kesintiler yapabiliyor.(mesela İngiltere'deki Lloyds Bank £7 kesti.)

edit: ha tabii internetten gönderebilmek için yine internetten göndereceğin para biriminde döviz hesabı açıyorsun, tl'ni o para birimine çevirip öyle gönderiyorsun.
  • rodriguez2  (16.12.15 16:32:29 ~ 16:33:41) 
teb'de soyle bir liste var:

Ücret Ödemeden Para Çekebileceğiniz Ülke ve Bankalar*
...
Avustralya Westpac
...

Deutsche Bank hesabimdan evin yanindaki TEB atmsini kullanarak ucretsiz Euro cekebiliyorum. TEB'i arayip sor istersen. Bi hesapla isi cozebilirsin.
  • pacoquinha  (16.12.15 16:38:44) 
@rodriguez2 garantide var zaten bi au doları hesabı sorayım oraya da bi
@pacoquinha evet teb'in çekme olayı varda hesaba direkt göndersek diye aradım sordum da net bi fiyat söyleyemiyorlar karşı bankaya da bağlı olduğu için.
cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar.
  • high hopes of the sozluk  (16.12.15 20:37:28) 
en ucuzu paypal, ama onda da sans faktoru onemli, sistemlerinden kaynakli sacma sapan seyler olabiliyor bazen, o da insani cok ugrastiriyor.

sorun turk bankalarinda, onlar da dusuk bir ucret aliyor "parayi gonderirken".

ama avustralya'dan para geldi mi patlatiyorlar.

garanti'de yapmistim, avustralya dolari gonderecegimiz icin burada avustralya dolari hesabi actik, iban'i vs hersey dogru olacak sekilde transferi yaptik. gelen para bir hafta boyunca hesapta gorunmedi bir turlu. en sonunda garanti'den bir telefon "avustralya'dan isminize havale var". hastiir, nasil is bu? sen oz dolari hesabina alma oraya gelen parayi, hesaba bile alma, isme al, oyle olunca once aci bir masraf kes, bir de tl'ye cevir, kurdan da gecir.

oradaki bankalarin ucretleri , islemleri, vs daha standart, o yuzden fazla korkma.
  • whoami  (16.12.15 20:46:36) 
@whoami siz aslında oradan buraya gönderirken transferwise'ı kullanabilridiniz o baya ucuz oluyormuş.ama garip ülkemiz bizim ülkeden para gönderme olayını yasaklamış.paypal'dan dediğiniz gibi ben de çekiniyorum yorumlardan ötürü.herhalde bi bankalardan birine gideceğim de orada çalışanlar da çok hakim olmuyabiliyorlar bu tarz konulara.çok teşekkürler cevabınız için :)


  • high hopes of the sozluk  (16.12.15 21:44:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.