[]

toxoplasma

dostlar ben korunmayı (doğum kontrol) bırakacağım için doktora gidip bazı testler yaptırmıştım. benim ömrüm kedi köpekle geçti. şu anda da evde kedim var, birlikte bir yılımız dolmak üzere ama benim toxo testim negatif çıktı.

toxo testinde iki adet sonuç oluyor daha önce geçirilmiş mi veya şu an var mı şeklinde, benim ikisi de negatif. ben şok oldum. kesin daha önce geçirmişimdir diyordum ama geçirmemişim. nasıl olur hiç anlamadım. ben sokak kedisini eve getirip sarılıp yatan bir çocuktum :/ ben getirirdim annem kovalardı. bu testlerde yanlış sonuç olabilme ihtimali var mı acaba başka yere tekrar yaptırsam mı?

benim test negatif çıkınca doktor hemen; hamile kalırsan kediyi uzaklaştırman gerekecek dedi. internetten okuduğum kadarıyla öyle bir şeye gerek yok ancak en azından eşimin içinin rahat olması için (ben biliyorum çünkü mızıldanıp duracak) kediye toxo testi yaptırmamın bir faydası olur mu sizce?

sanırım kedi de insanlar gibi bir kere geçirirse bir daha geçirmiyorlarmış. bu bilgi ne kadar doğru bilmiyorum tabii. yaşadığım yer sebebiyle iki saat uzakta veterinerimiz, birazda paracı bir bayan önden bilgi almak istedim buradan. kediye de eziyet oluyor araba yolculuğu eğer bir işime yaramayacaksa hayvanı da boşuna strese sokmayayım. kediye böyle bir test yaptırmamın faydası olur mu, daha önce yaptıran birileri varsa bilgi verebilirseniz çok sevinirim. teşekkürler.

 
benim de aynı şekilde senelerdir kedim var ama toksoplazmam negatif çıktı doktor şaşırdı.
kediyi uzaklaştırman gerekmiyor sadece kakasına,kumuna falan dokunma, eşin temizlesin bir de 2 ayda 1 aşılarını yaptır biz öyle yapıyoruz. ayrıca hamileyken özellikle yediğin meyve sebzeyi çok iyi yıkaman lazım, dışarıdan salata falan yeme. çiğ ete dokunma, kıymaya falan da. biz bu şekilde hallediyoruz, yani kediyi uzaklaştırmana gerek yok.

  • sta  (16.12.15 15:14:08 ~ 15:14:26) 
@sta+1
Ben de 17 yıl annemlerde sonra da 6 yıl kendi evimde kediyle yaşadım. Sokak kedilerine defalarca evimi açtım. 6 aylık hamileyim hala kedi köpekle oynuyorum. Benimtestim de negatifti.
Daha dikkatliyim sadece.
  • balik kraker  (16.12.15 15:21:50 ~ 15:23:22) 
Bi kere geciren bi dha gecirir toxoyu ve hamilelikte de esas bu tekrar gecirilen onemlidir


  • la noix  (16.12.15 16:04:06) 
Bir akraba iki kedisine testi yaptırmıştı ( dışarı çıkmayan evde kuma yapan kedilerdi), hastalığı tasiyani aldıkları barinaga verdiler taşıyıcı olmayan evde kaldı - zor bir durum


  • ihan  (16.12.15 17:21:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.