[]

istifa/ihbar süresi/yıllık izin

Haziran 2012'de başladığım işimden 18 Aralık 2015 tarihine denk gelecek şekilde ayrılmak istesem 2 ay ihbar sürem var, biliyorum. Bizde izinler Ocak itibariyle 14 gün olarak tanımlanıyor (kişinin hakkı ne kadarsa işte). Bu durumda en erken işten hangi tarihte ayrılabilirim? Yani izinlerimi ve iş arama (günlük 2 saat) hakkımı 2 aydan düşebiliyor muyum yoksa 18 Şubat'a kadar çalışmam mı gerekiyor her halükarda?




 
İzinlerinin ücretini alabilirsin ama günlük 2 saat iş arama süresini biriktiremezsin. 18 Aralık'ta istifanı verirsen seni resmi olarak en geç 18 Şubat'a kadar tutabilirler. Ama anlaşırsanız mesela 18 Ocak da yapabilirsiniz onu. Seni 18 Şubat'a kadar tutmak isterlerse, Şubat başından itibaren izin kullansan bile öteki yerde 18 Şubat'tan önce başlayamazsın resmi olarak.

Eğer 18 Aralık'ta istifanı verdiğinde seni Ocak'tan önce çıkarıp yeni yıl izinlerini vermemeye çalışırlarsa, onlara yasal hak olarak iki ay daha kalabileceğini söyleyebilirsin. Israr ederlerse seni kovmak zorunda kalırlar ve kalan iki aylık ihbar süresinin ücretine ek olarak bir de 2.5 yıllık çalışma süresi için 2.5 maaş tazminat ödemeleri gerekir.
  • long live rock n roll  (16.12.15 14:44:06) 
yanlış bilgiler vermeyelim lütfen. iş arama izni işverenin onayıyla toplu kullanılabilir. böylece ihbar süresi kısalır. Ayrıca ihbar süreniz 56 takvim günüdür. yani istifa tarihinin tam 2 ay sonrası olmaz çıkış tarihi.

ayrıca ihbar sürenin 1 ayını kullandırdılar diyelim. Hiçbir babayiğit sen başka bir yerde çalışamazsın diyemez. istersen ertesi gün başlarsın. Yıllık izin konusunda da Haziran 2015te 3. Yıllık iznini hak etmişsin. çıkış tarihinde kaç gün iznin var ise ödemek zorundalar.
  • kumulatifvergimatrahi  (16.12.15 15:14:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.