[]

haftasonu ziyarete gelen ayarsız müşteri

dubaiden bi müşterim var. ziyarete gelecek. 1 ay önce konuştuk cuma geleceğim dedi. dedim yalnız biz burda h.sonları calısmıyoruz gezip alışveriş içinse tabii gelin ama c.tesi pazar şirketlerin çoğu biz de dahil kapalı. benim de zaten şehirdışı seyahatim var. cuma gidip pazar gece doneceğim dedim.

tamam buna göre ayarlarım sen programını yap dedi.

neyse adam bugün yazdı ben cuma aksam 6da geliyorum diye. dedim ama ben yokum biliyosunuz zaten sizin vardığınız saatte mesai bitmiş oluyor fabrika kapanacak.. o zaman cumartesi sabah görüşürüz. dedim ben yokum unuttunuz galiba söylemiştim. isterseniz c.tesi günü diğer firma sizi alsın yarım gün çalışıyorlar ben de pazartesi sizi alayım diyorum olmaz vaktim yok diyor.

dedim ama ben burda olsam bile fabrikayı actıramam vs. adam cevap yazmıyor şimdi.

iş arakdaşım patronun kulağına giderse kızar diyor. ama imalat yokken fabrikayı açtırmak, sadece ben de değil üretim müdürünün ve mühendislerin de şirkete gelmesi lazım. adama en son 1 ay onceki konuşmamızı yolladım enyoj your weekend bile demiş pislik :(

ne yapmam lazım? normalde işim hep önce gelir ama bu adam evvelinde de çok başımı ağrıttı ve bu ay çok yoruldum planımı iptal etmek istemiyorum.

nasıl bi konuşma yapmalıyım adamla? patrona söylemeli miyim? söylersem kesin kendi programını iptal et diyecek.

 
söyle tabi ya.
böyle ayarsız müşteri her zaman sorun çıkarır. iş yapmaya başlarsınız o aşamada da sorun çıkarır.
kesin iptal et demez bence.
  • teritori  (16.12.15 11:55:57) 
Ev sahibi kendisini misafire göre değil ,misafir ev sahibinin durumuna göre kendini ayarlamalı.
İstisnası (önemli bir durum) yoksa bosverin dinlemeyin, kendi programinizi uygulayin.

  • 1adam  (16.12.15 11:58:19) 
patrona bütün yazışmaları ve yaptığınız masrafları göstererek söyleyin. planınızın iptal olmasını yine de istiyorsa, masrafları karşılasın. böyle saçma şey olmaz. çok önemli bir müşteri değilse de zaten çalışmayın öyle adamla.


  • prodeq  (16.12.15 11:59:01) 
Masraflar ödense bile bence kabul etmeye gerek yok.

Sonuçta adam bu konuda uyarılmış.
  • mhm  (16.12.15 12:46:54) 
prodeq+1 yasal olarak izinli olduğunuz bir zamanda sizi aniden işe çağıracaklarsa masrafınızı karşılamaları lazım.

Müşteri her zaman haklıdır diyerek "gelmesin" diyebileceklerini sanmam ama patrona anlatmaya değer.
  • lcha  (16.12.15 12:50:59) 
dostum sen kesinlikle patrona söyle. baska bir personel bile olsa ilgilenmek gerekli.
araplar alıngan olur almazsan bir daha calismaz sizinle.
patron da buyuk ihtimalle diyecek ki bir iki gelsin cumartesi acilsin musteriye calismayan fabrika bile olsa gosterilsin.
biliyorum zor geliyor aksam ilgilenmek ama keske benim musterim olsa da ilgilensem.
  • kingcyrax  (16.12.15 13:59:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.