[]

acilli soru - hasta sokak kedisi

eski mahallemden bi komşumuzun kızı aradı az önce. mahallede besledikleri 2 yaş civarı kedi hastaymış. öksürüyormuş, burnu akıyormuş, iştahı yokmuş, sürekli uyuyormuş. önüne neler koyduk ne yaş mamanın, ne kuru mamanın, ne etlerin yüzüne bakmadı diyor. dün gece kutusunun içinde uyurken görmüşler çok halsizdi üşümüş gibiydi diye evdeki bi battaniyeyi kesip yarısını kutunun etrafına sarmışlar yarısını da kutunun içine güzelce serip kedinin üstüne örtmüşler fakat sabah uyandıklarında battaniyeler yokmuş! kimbilir hangi gerizekalı çalmışsa hayvan iyice üşümüş daha da hastalanmış. ateşi var mı diye sordum ama anlayamadım diyor.

bunu anlatan kız 12 yaşında kendi başına kediyi götürebileceği mesafede bir veteriner yok. anne babası işten geç geliyor gündüz birlikte kaldığı babaannesini de veterinere gitmeye ikna edememiş, bu soğukta kedi için çıkılır mı sen de hasta olursun otur evde diye kediye bakmaya bile yollamıyormuş ağlayıp duruyor. aksi gibi benim de işim var geç döneceğim bu akşam.

gece geç de olsa durumu çok kötüyse 24 saat açık veteriner bulup götürmeye çalışacağım ama o zamana kadar kediye verebileceğimiz ilaç var mı? yemek yemediği için ben de tedirgin oldum, düzgün yemeğini yiyebilseydi toparlanması daha kolay olurdu.

aklıma gelen tek seçenek kutusuna bi beze sarılmış su şişesine sıcak su koyup bıraktırmak oldu. onu çalmaya uğraşmazlar en azından hayvancağız üşümemiş olur. kediye yardımcı olacak her türlü fikirlerinize açığız.

cevap yazanlara şimdiden teşekkürler

 
Geçmiş olsun, kedi büyük mü yavru mu belirtilmemiş


  • hasmetizm 2046  (16.12.15 11:06:10) 
@hasmetizm teşekkürler, kedi 2 yaş civarıymış


  • kakamelsokoban  (16.12.15 11:43:32 ~ 11:43:40) 
soğuktan olmuştur muhtemelen ama yemek yememesi kötü, evet. veteriner görmeden herhangi bir ilaç vermek daha kötü sonuçlara yol açabilir. hangi belediyeye bağlı burası? belediyeyi aradığınızda alıp götürüyorlar. bazı belediyeler güzel ilgileniyor. sonrasında da takip ederseniz rastgele bir yere de bırakmazlar. isterseniz de müsait olunca düzgün bir veterinere götürürsünüz.


  • piremses  (16.12.15 12:08:33) 
@piremses Fatih belediyesine bağlı, 3-4 kere aramış sabahtan beri yoğunuz fırsat bulursak geliriz demişler. şimdi tekrar aradım hala gelip bakan yokmuş. belediyeden hiç umudumuz yok daha önce de bir kaç kez aradık, araba çarpan hayvan için bile gelmediler


  • kakamelsokoban  (16.12.15 12:11:53) 
kötüymüş ya. bizimkiler biraz zorlasak da geliyor en azından (Pendik Belediyesi).

Bu durumda başka bir tanıdığınızdan yardım isteyebilirsiniz belki. bilemedim. havalar soğuk, böyle vaka çok var. ilaç verseniz bile sıcak bir ortamda yaşamadıktan, ilacın 1-2 hafta sürekliliği olmadıktan sonra pek işe yaramaz.
  • piremses  (16.12.15 12:39:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.