[]

duyuru fotoğrafçılarına çerez soru

şu ekteki gibi bir fotoğrafı telefonla çekiyorum ama çatı o kadar parlak çıkıyor ki hiç bir şey anlaşılmıyor.

hangi ayarları kurcalayarak şunun gibi net çıkmasını sağlayabilirim?


 
telefondaki kameranın özelliklerini bağlı o.
ben lumia920 kullanıyorum, enstantene ayarı bile olduğu için istediğim tonu yakalayabiliyorum. eğer sende de varsa enstantene ile oynayabilirsin.

bir de telefonların mercekleri yansımalarda patlatabiliyor renkleri. çatıya güneş çok dik açı ile vuruyorsa bu sebeple parlamış olabilir.
  • teritori  (16.12.15 10:41:15) 
güneşin akşama doğru yaklaştığı zamanı bekle.
gece modunu dene.
ıso değerini düşür.
emin olamadım ilk aklıma gelenler bunlar
  • 1adam  (16.12.15 10:41:44) 
neresi parlak çıkıyorsa oraya odakla. pozlamayı o noktadan yaparsa orada ışık patlamaz ama diğer yerler karanlık kalır.


  • lauma  (16.12.15 10:42:10) 
Polarize filtre kullan.


  • solfej  (16.12.15 10:57:39) 
fotoğrafı çektiğin saatlere bağlı, eğer öğlen ve güneş tepedeyken çekiyorsan çatıya netle ve iso değerini düşür.


  • nice tnetennba  (16.12.15 11:00:57) 
iki tane fotoğraf çeksen mesela ?
Bİr tanesini üst taraftaki ışık dengesine diğerini de alttaraftaki ışık dengesine göre çeksen de sonra basitçe telefonda üst üste bindirsen ?

  • hayyam ara  (16.12.15 11:10:53) 
telefonda hdr çek(kaydetmeden önce oynamana izin veren yazılım bul bir tane, ya da sonradan shadow'ları düşürürsün çok açık gelirse),
kamerada raw çek.

  • rodriguez2  (16.12.15 11:17:43 ~ 11:18:12) 
ne ile cekersen cek fotograf cekilecek en kotu saatler gunesin dik geldigi zamanlr olacaktir. daha uygun saatte gidip bu fotografi cekersen sorun ortadan kalkar.
ikinci olarak golden hours olgusu soz konusu fotografta. fotograf isik oldugundan en iyi cekilen fotograflar golden hours da cekilir. www.golden-hour.com adresinde hesaplama seysi bile vardir = )

  • pwnography  (16.12.15 11:20:56) 
bence telefon ile çekilen fotoğraflarda en çok verim parçalı bulutlu havadan alınıyor, parçalı bulutlu havayı tercih et.
öğle saatlerini tercih etme, güneşi mümkünse arkana al.

artı olarak picasa programında dereceli tonlama ayarı var, o ayar ile fotoğrafın tümünü karartmak zorunda kalmadan sadece gözyüzünü biraz koyulaştırabilirsin.
  • peggy  (16.12.15 11:36:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.