[]

rottweiler almayı düşlüyorum

arkadaşlar bende uzun zamandır bir rottweiler hayranlığı var.
ne kadar araştırdıysam da (sağda solda iki üç arkadaşa sor, bi kaç inyternet sitesi dolaş) adam gibi biyer öğrenemedim. şimdi size sorular hazırladım.

1- şeceresi sağlam olmayanların sipastik olduğunu ve bi yaştan sonra kolumu bacaamı koparması tehlikesi olduunu duydum ne kadar doğru ne kadar yalandır?
2- şeceresinin sağlam olduunu nasıl anlarım?
3- bunların üretimini yapan, satan yerlerden mi almalıyım yoksa bu hayvana sahip birisini bulup, kıçına yapışıp yavrusunu falan mı almalıyım.
4- güzelinden yavru bi taanesinin ortalama fiyatı nedir, göreceli midir ortalama aynı mı?
5- bu hayvanevladı ne yer ne içer ocağımı söndürür mü?
6- 65 metrekare bahçem var yeter mi keretaya?
7- bu itoğluit'e bu kadar sempati duymam normal mi?

 
benim sadece 7 numarali sorunuz hakkinda fikrim geldi;
bence hayir. o "kerata" dediginiz hayvanin yedigi yemek sizin yediginizden fazla ve pahalidir, bu aklinizda bulunmasi gerekir bence. ayrica ben o cins bir kopek besleyen arkadasima fazla yakinlik gosteremem korkar kacarim. cevrenizdekiler bu probleme hazirliklimi?

tavsiye; sincap, kus, balik..
  • theli  (26.07.07 00:59:59) 
bende besliyordum rott süper zeki hayvan olmasıyla birlikte hayvan sıfatından dolayı bir süre sonra doymamaya başladı.eğer köpek almayı kafana koduysanız kesinlikle rott derim ama kesinlikle internette sahibinden verilenlerden bulunuz.kolpa rott olmadığını anlamanın büssürü yolu var boynunun altındaki tüyler kesinlikle siyah olmalı ayağında o hızma denen yerde sadece bir adet tırnak olmalı.surat zaten malum.onun dışında bahçe yeter fazla bile ama çok ilgi ister.eğitimi kolaydır aşılarını unutmayın amandiyim.birde sakın migrosdan falan mamayla beslemeyin kesinlikle veterinerden profesyonel mama alın alışveriş merkezlerindekiler direk öldürür.fiyatları 500 civarıdır kolunu bacağını koparmaz aksine o varken (hele bide dişiyse) sana kimse yaklaşamaz.rott inanılmaz bir köpektir arkadaşım 6.hatta 7. hatta 8. hissi ciddi anlamda felakettir. ne derse doğrudur şimdiden başarılar...


  • nex  (26.07.07 01:30:37) 
(bkz: pyro clustic flow)'a danış abi. Köpekten korkan arkadaşlarınla da şimdiden ilişkinizi kesin: )


  • colonizer  (26.07.07 01:55:43) 
sahsen insanlarin beslemesinden en cok korktugum kopeklerden biri, cok guclu gorunuyor, lutfen zaptetmek icin gerekli yontemleri ogrenin once sonradan basimiza is cikarmasin. colonizer'e katiliyorum, 100 metre yakinlarina bile yaklasmayin.


  • turkish tekila  (26.07.07 09:52:14) 
başkalarının rott'ları çok ıyı huylu, uysal ve iyi çıkmış olabılır ama her gun mutlaka görüştüğüm, haftada 3-4 akşam kaldığım çok yakın bir arkadaşım da bu kopekten edinmişti 2 sene evvel..

kimse alınmasın veya kızmasın ama bızım aldığımız köpek başımıza ciddi sorunlar açtı. tamamiyle annesi ve babasını gorerek, secereli olarak aldığımız bu hayvanı alanında cok deneyimli olan bır eğitmen ile eğitmemize rağmen (ki bu eğitimlerin hepsine arkadaşım bire bir katıldı haftada bir sefer de ben katıldım) başarılı ve temiz bir sonuç yakalayamadık..

bir kere hayvanın sağı solu asla belli değil. senden başka, ailen, arkadaşların dahil olmak uzere nasıl bir tutum sergileyeceğini asla bilemezsın. kendimden bahsetmek gerekirse belki haftanın yarısını birlikte geçirdiğim bu hayvanla son goruşmem hayatımda çok buyuk bir korku izi yarattı. sayesınde hiç bir kopeğe doğru düzgün yaklaşamıyorum artık. ben zararsız atlatım, ama sahıbının halasının oğlu'nda 38 dikiş, kız arkadaşında 4 dikiş, mahallenın bakkalına 8 dikiş olmak üzere 3 kişide ciddi fiziksel hasar bıraktı. bunun yanında hasarsız atlatanları anlatmıyorum bile..

bir kere kopek dediğin saldıracağını az cok bellı eder, en kotu hırlar.. bu hayvanda oyle bişey yok.. bildiğin sinsilik yapıyor.. en tehlikelisi de bu zaten.. mesela yolda bir arkadaşını gordun, o da yanına geldi, kopegın kendını sevdirdi tanıştılar koklaştılar falan, sende halıyle rahatlamış olarak arkadaşınla sohbet ederken birden uzerıne atlıyor.. bır keresınde gozumle şahıt oldum.. saldıracagı ınsanı izlemiyor, kafasını başka yone çevirip sankı onunla hıç ılgılenmıyormuş gibi yapıp yaklaşmasını bekliyor. patısını falan yalıor yere yatıp. hayretler içerisinde yan gozle onu kestıgını goruyorum.. inanamıyorum..

hakkında açılan mahkemeler, davalar bir yana arkadaşım uzun bır süre kopeğiyle ne yapacağını bilemedi.. en son annesı'ne de saldırmaya kalkınca annesi evden ayrılmak zorunda kaldı.. çunku bu kopeği başka hiç bir yere veremezsin, bildiğin manşet olur gazetelere.. uzun düşünme seanslarından sonra kısmetıne, bolu da bulunan bi tanıdık vasıtasıyla boş bir çiftliğin 8 donumluk bahçesınde koruma gorevlısı olarak işe başladı. bekçiye itaat etmesi için ilk eğitmenını de belli bir sure bolu ya gturup getirdik. gecen ay yıne saldırmış birilerine, vurup oldurmuşler..

benım fıkrım; kesınlıkle alma.. ama alacağım dıyorsan boylesınınde denk gelebıleceğını bıl... bızımkısı sadece acı bır tecrube oldu...
  • ayanux  (26.07.07 10:46:47) 
8 yıldır rottweiler bir hanımla yaşayan birisi olarak, oldukça sağlıklı cevaplar vereceğimi umuyorum.
1. Rottweiler istiyorsan safkan olsun zaten ne istediğini biliyorsun ama secere çok şart değil. Köpeği aldığın yer ve annesi babası önemli ama zira anne ve babadan yavruya aktarılan genetik sorun riskini minimuma indirebilirsin bu şekil. Seceresi sağlam olsa da, sonuçta mesela kalça çıkığı riski herzaman vardır ama ebeveynlerde ve onların sülalesinde yoksa, siz de pek bu sorunla karşılaşmazsınız. ( Benim kızın 4 oğlundan birinde hafif olmuştu ufaklık 6 aylıkken ama bu, köpek merdivenlerde bakıldığı ve gelişme döneminde çok fazla merdiven inip çıktığı için oluştuğunu söylemişti veterineri.) Bi köpek ( ki daha çok dobermanlar için de söylenir bu ) durduk yere kolunu kafanı kopartmaz. Rottweiler oldukça iyi bir bekçi köpeğidir ve evini, sahibini sahiplenir ve mallarını yabancılara karşı çok iyi korur. Sizin sevdiklerinizi o da sever, tanımadıkları, yabancılara karşı da tetikte olurlar. Tam kararında bir köpektir kanımca. Sadece çocuklardan pek hazzetmez bizimkisi mesela ( bunu genelleme için söylemiyorum)ama onun da bir nedeni var, benimki 4. kattan sokağı seyrederken aşağıdan çocukların onunla dalga geçmesi önemli bir etken mesela.. Bir de sokakta efendi efendi yürürken, çocukların gözünü dikip dikip ebelek ebelek ona bakmalarına da sinir oluyor. Bu etkenler birleşince, benim hatun çocukları sevmiyor ama bi çocukla büyüseydi bebekliğinde ve diğer çocuklar da bizim kıza abuk davranışlarda bulunmasaydı, eminim veletleri de sevecekti. Sana yani sahibine asla saldırmaz, tüm köpekler için geçerli bir şeydir sadece canını bilinçsizce çok yaktığında kendini koruma refleksi olarak saldırabilir. Mesela derin bir yarası var ve siz oraya dokunup şiddetli acı hissetmesine neden oldunuz vs gibi durumda.. saldırırsa da ani reflek tadında olan bir şey olur bu.. Haa tabi bazı manyakların yaptığı gibi, karanlık odaya aylarca kapatıp sadece tek kişinin elinden çiğ et yedirip hiç sevilmezse, evet o zaman herkesi yer hatta bana yapsalar ben de herkesi yerdim öyle bir durumda.
Çiftlik tadında yerlerden almamanı öneririm. Zira hayvana bir şey olursa, mesela kanlı ishal, kalça çıkıklığı vs gibi sorunlar yaşarsan o tip yerler ve petshoplar sorumluluk almazlar yani bi kere satıldı mı onlardan çıkmıştır. Rottweiler son 4, 5 yıldır oldukça popüler ve kolay bulunan bir köpek türü ve civarda, mahallende birilerine rastlarsın illa. Onlarla detaylı konuşursun işte. 4,5 yıl önce olsaydı bedava alırdın hatunun hayrularından.. Tanıdık bir yerden almanın bi avantajı da yavruyu gidip görüp hemen alma.. Bu veletlerin hepsinin farklı kişiliği olabilir kimi cadı kimi daha sakin gibi.. Köpeğin sahipleri yavrularla ilgileniyorsa, bilir zaten yavruların genel kişilik eğilimini.. Bazen doğuştan daha agresif genlerle doğan yavrular olabiliyor.. İnsanlar gibi , kimisi sinirli mizaçlı olur ya vs, onun gibi. Mesela bizim 4 erkek yavrudan bir tanesi manyak olarak doğmuştu, çok saldırgandı daha bebeklikten, bi fabrikaya bekçi gitti.. Fiyat durumlarını bilmiyorum ama 200 usd ye alırsın güzel bitane hatta anne çok yavrulamışsa daha ucuza bile olabilir. Bakımı biraz özen ister daha doğrusu mama olayı: Kuru mama dışında tek tip beslenirse hemen egzama olur, derisi narindir, duyarlıdır. Vücut gelişimi nedeniyle özellikle ilk yıl kaliteli junior mama yedirmelisin ve 2 yıla kadar da iyi mama yedir. Gelişimini tam tamamlaması 2 yıla kadar yaklaşabiliyor, vücunun şekil alması, kasların oturması vs.
Kaliteli mama, aşı gibi her köpek için yapılanlardan ekistira bi gideri olmaz tabii süprizler çıkmazsa. Bahçede besleyeceksiniz sanırım ve yavruyken çalınma ihtimalini unutmayın, çok sık oluyor.
Şimdilik vaktim yok, başka sorun olursa haber edersin. İyi araştır, bak, bakın, yavruya ısın ve sonra da hiç düşünme derim.
Not: bence dişi al, nedenlerini anlatırım sonra.
  • pyro clustic flow  (26.07.07 13:02:57) 
rott güzel ama ciddi ve zor bir seçim. eğer ilk köpeğin olacaksa rott almamanı tavsiye ederim. çünkü köpek yetiştirmede deneyiminiz olmadığı için hayvanın yavruluk zamanlarında yapacağınız küçük hatalar bile ilerde büyük çok büyük sorunlara yol açar. işte bu kafa kol ısıran rott lar , pitbull lar genelde bu sebepten böledir. bu de bu rott hayvanı hiçbişeyi unutmaz. diğer köperkler de unutmaz ama bunlar özellikle koruma köpekleri oldukları için hiç unutmazlar. bu arada en zeki 3. köpektir kendisi bütün köpekler arasında. neyse dediğim gibi yavruluk dönemindeki anlayamadığınız küçük hatalar ilerde tehkileli ve acı verici sorunlara yol aççar. özellikle erkek bir rott almayı düşünüyorsanız.
çünkü malum bunlar çok büyüyebiliyorlar ve gerçekten çok güçlü oluyorlar. ciddi zararlar verebiliyorlar. şöle söyleyeyim rott aşığı bir köpek eğitmeni arkadaşım var. o bile senelerce bekledi rott almak için. ona gereken ortamı ve ilgiyi gösterebileceğimi henüz düşünmüyorum diyerek. bunu düşün bu çok önemli bir söz. zor köpektir. ilk köpek olacaksa alınmamalıdır yani..
fiyat olarak da iyi bir rott 500 - 1000 $ civarlarında dır. söyliyim . alacaksanız cimrilik yapmayın , bu hayvan en az 15 sene sizinle olacak çünkü. sora sıkılırsınız niye zamanında cimrilik yaptım diye...
haberleri bekliyoruz. alırsanız haber verin i sevmeye gelelim , çok şeker oluyo şerefsizin yavru hali.. böle mıncıklaya mıncıklaya öldürürü insan walla.
  • faideli bilgiler  (26.07.07 23:40:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.