[]

kedi ile ilgili 2 soru

selamlar ahali;
birinci sorum iç dış parazit aşısının sıklığı ne olmalıdır? kedimiz 1,5 yaşında ve evden hiç çıkmayan bir kedi. önceki veteriner 3 ayda 1 çağırıyordu bu yenisi 2 ayda 1 çağırıyor bizi mi kazıklıyor anlamadım.
ikinci sorum da, gim pet soft kediler için malt(ekte var) almıştık yavruyken, yuttuğu tüyleri çıkarması kolaylaşır denmişti. ancak 1,5 yaş oldu, hala bu kremi yedirmeli miyiz yoksa artık yemese de sorun olmaz mı?


 
sadece 1. soruya cevap. bizim veteriner iç-dış 3 ayda bir yeterli diyor. sadece evde hamile biri varsa 2 ayda 1e düşürmek gerekiyormuş.


  • ofelia  (16.12.15 08:31:23) 
2. soru için, bence büyükken yemesi daha mantıklı, tüyler uzuyor ve daha çok birikiyor midede. Ara sıra veriyoruz biz de.
1. soru içinse, valla ben senede bir falan yaptırıyorum, bir sıkıntısını görmedim 10 yıldır. Ama kesinlikle dışarı çıkmıyorsa ve eve başka hayvan gelmiyorsa.

  • whoosie  (16.12.15 08:42:29 ~ 08:42:47) 
maltı ben veriyorum kedime sürekli. çünkü kendini yalamaya devam ediyor büyüsede. çok uzun tüylü bir cins değilse haftada bir kere vermek yetiyor.

edit: kedi kuru mama dışında bir şey yemiyorsa ve dışarı çıkmıyorsa senede bir yeter demişti bizim vet. çiğ et falan veriyorsanız tehlikeli yalnız.
  • yue  (16.12.15 09:21:50 ~ 09:24:50) 
iç/dış parazit ikisi de zehir bakıldığında. dış parazit de direkt kana karışıyor. o yüzden evden çıkmayan ve beslenmesine dikkat edilen bir kedi için 2-3 ay çok kısa aralık bence.

şu aralıkta yaptırın diye fikir belirtemem ama bunlar kısa, onu biliyorum.
  • piremses  (16.12.15 11:00:21) 
iç paraziti eğer tablet şeklinde veriyorsa veterineriniz kedinizi zehirliyorsunuz resmen her 3 ayda bir boşu boşuna.

ilaçlama yerine gaeta testi yapmasını isteyin, muhtemelen üşeniyor ama diretin, işi ne.

dış parazit ise eğer evde dışarı çıkan bi hayvan yoksa, sadece kediniz varsa 4-6 ayda bir gayet ideal.

tüy kusmaya çalıştığında kuru kuru öksürür, o dönemlerde kullanın macunu, kediler sürekli tüy kusmazlar doğal yollarla çıkar çoğu.

yargılamak istemiyorum fakat lütfen biraz araştırma yapın, 1.5 yaşında kediniz var şimdiye kadar kendi kendinize öğrenmiş olmanız lazımdı bunları aslında.
  • Kykeon  (16.12.15 11:07:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.