[]

türkiye'nin abartılmış balon bir ülke olması

ciddi ciddi böyle düşünüyorum lan ben. bakıyorum millet bayılıyor buraya. yok yemekleri güzel, yok bilmemnesi güzel. düşündüm de sevmiyorum lan ben bu ülkeyi. hatta hiç sevmemişim. sanki buraya ait değilmişim gibi. türklüğümden utanmıyorum kesinlikle ama türkiye bana hiçbir anlamda güzel gelmiyor. insanını zaten sevmiyorum, ayrıca abartıldığı gibi güzel de değil bence. tamam güzel yerleri yok değil ama büyük bir bölümü boş bana kalırsa. millet seçim sonuçlarından sonra daha bile sever oldu. sevmeyen siktirsin gitsin falan diyorlar sözlükte. imkanım olsa bir dakika bile durmam lan burda. ama yok işte. siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?




 
Yemekleri hic fena degil de onun disinda muthis bir seyi yok bence de. Cografi olarak guney taraflari guzel, denizlerimiz var, onun disinda olaganustu bir sey ogremiyorum. Insanimiz berbat mesela.


  • stavro  (15.12.15 21:25:49) 
yemekleri gerçekten güzel bence. benim henüz görme fırsatı bulamadığım çok güzel şehirler var.

insanları ben de sevmiyorum. istanbul'u da sevmiyorum; kalabalığını, trafiğini... şehrin silüetini bozan dandik mimariyi, betonlaşmayı...

imkanım olsa ben de durmazdım.
  • whimsical  (15.12.15 21:28:49) 
Burayı seversen, burası Dünya'nın en güzel yeridir. Ama Dünya'nın en güzel yerini sevmezsen, orası Dünya'nın en güzel yeri değildir...


  • dafuq  (15.12.15 21:29:37) 
@whimsical hele mimarisinden iğreniyorum:)


  • nothing in my way  (15.12.15 21:29:43) 
Istanbul'un mimarisi falan yok, dolayisiyle mimariden soz edilemez. "Mimarisi olmamasindan nefret ediyorum" diyebilirsiniz anca. Herhangi bir tur mimarisi yok buranin.


  • stavro  (15.12.15 21:31:38) 
tatil için güzel, yaşamak için değil. ben daha edirne'den ötesine geçebilmiş değilim, kaldı ki ben de senin gibi türkiye'yi pek sevmiyorum ama kadıköy-eminönü vapurunu da başka bir ülkede bulabileceğimi hiç sanmıyorum mesela. bilmiyorum, ben istanbul'a yerleşeli 4 sene oldu ama hala etkileniyorum o vapurdan. çok büyüleyici geliyor. düşünsene ya, kadıköy'den eminönü'ne vapurla geçiyosun anasını satiyim. allah allah. süper bi olay bence bu. eminönü'nde indin, ordan kaptır laleli'ye kadar yürü mesela. orada gördüğün rengi dünyada kaç şehirde görebilirsin? azdır sayı.

bunun denizi var, yemeği var, bissürü otantikli egzotikli şey var türkiye'de. dediğim gibi görmek, gezmek için çok eğlenceli bi yer aslında ama yaşamak için berbat. turistin mimariyle, insanla işi ne ki zaten. wow amazing döner so good gehen gehen deyip duruyolar salak salak. benim bi arkadaşım sürekli "omg i missed turkey so much" falan diyo örneğin. efes'i özlemiş. salak mısın sen birader dicem ama demiyorum.
  • der meister  (15.12.15 21:34:15) 
ben de sevmiyorum genel olarak. ama yemeklerini tek gecerim. Fransiz, italyan mutfaklarinin olayi, reklaminin iyi yapilmis olmasi. Yani kotu degiller ama turk mutfagi kesinlikle rekabet edebilecek duzeyde.

Toronto'da yasiyorum, her milletten insan var, ulan bir kisinin de en basitinden kiymali kasarli pideye hayir dedigini gormedim. Korelisinden ukraynalisinia hepsi sildi supurdu. Eyyorlamam bu kadar.
  • fortisvita  (15.12.15 21:35:10 ~ 21:35:32) 
Kadikoy-eminonu vapuru gibi bir seyi (bogaz gibi olmasa da) Avrupa'da bazi sehirlerde buluyorsun:)


  • stavro  (15.12.15 21:36:32 ~ 21:37:04) 
yemekleri lezzetli diğer ülkelere kıyasla.

toprakları baya verimli. tüm avrupayı besler.

doğal güzellikleri de çok. yemeyelim hakkını. bu biraz da görece.

insanı sıkıntı.
  • ya ben lan neyse  (15.12.15 21:37:41) 
fakire her yer balon hacıt. turistler boşuna akmıyor. parası olan için mükemmel memleket bence. he sporu yapmak mümkün, ucuz, nispeten temiz, yemekleri güzel.


  • hasmetizm 2046  (15.12.15 21:37:50) 
bokum gibi.

katılıyorum, modern dünya'ya ait değiliz. orta çağ'da kalmalıydık.
  • [silinmiş]  (15.12.15 21:37:59) 
bi yemek fena değil başka da bi olayı yok.


  • stereoseyfi  (15.12.15 21:38:12) 
S.ktirsin gitsin diyenler de bir garip, sanki İsveç ya da Kanada aldı da duruyoruz.


  • Traveller  (15.12.15 21:38:46) 
hiç yurtdısına cıktın mı?


  • fasulyek  (15.12.15 22:13:28) 
@fasulyek malesef çıkmadım. bir kere kıbrısa gittim. o da sayılmaz bence. gitsem sever miydim sence:)


  • nothing in my way  (15.12.15 22:15:55) 
Balık denizdeyken özgürlüğünün, akvaryumdayken suyun değerini bilmez. Politik durumlar ve sosyal adaletsizlik sinir bozucu elbette, ama bu topraklar her şeye rağmen güzel. Ciddi bir tarihi geçmiş, farklı farklı milletlerin oluşturduğu birikim, doğal güzellikler gırla. Güneyde sahiller, kuzeyde Karadeniz'in güzellikleri, güneydoğu ve İstanbul'un tarihi, boğaz. Ne tarihi mimarinin, ne doğal güzelliklerin ne de çokkültürlü birikimin korunuyor olması zaten ülke insanı olarak değer bilemiyor oluşumuzdan.

Not: 15 sene medeniyetin beşiği denen ülkelerden birinde yaşadım, zorunlu ve uç bir durum olmadıkça ülkeyi terk etmeyi aklımdan bile geçirmiyorum.
  • gmzo  (15.12.15 22:34:56) 
özellikle avrupandan gelen turistler için burası çok renkli bir çok dokuyu birlikte yoğurmuş bir ülke. adamların mimarileri, sokakları, insanları monoton bir yerden sonra. İstanbul mesela pek çok şehre göre gayet sokaklarda yaşan bir şehir, farklı geliyor adamlara işte. insanlarımız gerçekten yardımsever. sokaklarda şişko bir sürü iyi beslenmiş aşıları devlet tarafından kontrol edilen hayvanlarımız var. Avrupa sahipsiz kuş dışında hayvan göremezsin sokaklarda. yardım istersen bir konuda sana aval aval bakıp bu benim sonum değil derler. amerika gibi ülkelere göre de büyük bir kültür derinliğimiz var. helenistik dönem hem orada burada şurada olmuş düşünsene :). Kanadalı bir arkadasım küçükken bir mitolojik hikayede nar meyvesini okuduğunu ama yemesinin uzun yıllar sonra gerçekleştiğini söylemişti :)) ben ağlayan kaya niobe yi okuduktan sonra annemler beni oraya götürmüştü. çünkü bir kaç saat uzaklıktaydı.
ben almanya'da şehirler arasında giderken o uzun büyük yemyeşil ormanlara bayılırdım ve istanbul-izmir arası makileri kurak buluyordum. alman bir arkadaşım bana makileri ve zeytin ağaçlarına bakınca sıcak ve güzel bir yere gittiğimi hissediyorum demişti. bakış açısı yani.
kültürel bir derinliği var yaşadığımız toprakların, bir suyu bile nasıl ikram etmemiz hususunda ders verir büyüklerimiz bize, misafirperveriz, sıcakkanlıyız...
Gidersen o soğukluğu hissedersin.
her kültürün tabi olarak güzel ve kötü yanları vardır ama bu yazı bir kültür diğerinden üstündür demek için yazılmamıştır :)
  • fasulyek  (15.12.15 22:42:40) 
avrupasından, uzak doğusuna, rusya'dan kuzey afrika'ya kadar 25 ülke gezdim, yurtdışında yaşadım, yemek konusunda türklerden iyisi yok. hele italyan mutfağını filan donunda sallar.

mimari olarak ben osmanlı tarzını seviyorum, kubbe yapısı daha hoş geliyor. ama şimdiki şehirlerimiz gerçekten berbat, tekdüze, kimliksiz. hele köyler içler acısı. insanımızda estetik duygusu yok; evinin önünü, sokağını vs. bile temiz tutmuyor.

ayrıca türkiye'de çeşitlilik çok. her bölgesi birbirinden farklı. bu nedenle gezmek için güzel. avrupayı gez gez, aynı mimari, aynı kültür. adamların kökleri bir zaten. halbuki bu coğrafyanın binlerce yıllık geçmişi var, yunan, pers, roma, osmanlı. hepsinden birşeyler bulmak mümkün.

sonuç olarak gezmek için iyi, yaşamak için birkaç şehir dışında çoğu yer kötü. altyapı eksikliği ve plansızlık var.
  • neyehbe  (15.12.15 22:47:27) 
istanbul yorucu bir şehir bir de çirkin taraflarında yasıyorsan. kadıköy-beşiktas ve boğaz kesmi hariç o kadarda çekici değil. bağcılarda yasasam insanından da her şeyinden de nefret ederdim herhalde.


  • fasulyek  (15.12.15 22:50:27) 
@nothing in my way gerçekten söylemeden durmayacağım.
Tatlım hayatında başka bir ülke görmemişsin attığın başlığa bak.
O hayal ettiğin ülke yok. kafanın içinde ideal avrupa ülkeleri var sevimli sevimli ama orası sadece ütopya oralarda da başka sorunlar var. ırkçılığın ne olduğunu gidince görüyorsun. inan biz o kadar ırkçı bir millet değiliz. onların kendilerini üstün görüp bize bir bakış açıları var ve sen de kendi ülkene bu bakış açısından bakarsan ne kadar fena bir şey.
Evet türkiye hala gelişmekte olan bir ülke daha çok yolumuz var ama kesinlikle abartılmış balon bir ülke değil aksine kültürümüzü en az italyanlar, fransızlar kadar iyi pazarlamamız gerekli. düşünsene yunanlılar bile bizden çok bizim kültürümüzden yararlanıyorlar.
  • fasulyek  (15.12.15 23:39:48) 
durmak istemediğin yer hakkari mi, istanbul mu, yozgat mı, izmir mi, bodrum mu, samsun mu?

hangisi, hangi türkiye. doğusuyla batısı, kuzeyi ile güneyi o kadar farklı bir ülkeden bahsediyorsun ki, kafam karışıyor. devletin ilçeyi kapatıp kafasına göre kurşun sıktığı türkiye mi, gece klübüne milyonluk arabayla giden türkiye mi? hangisinden memnun değilsin?
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (16.12.15 10:38:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.