[]

Dengesiz patronlar

çalıştığım bir kaç yerde rastlamıştım : yurt dısı ıcın seyahat sigortası yaptırıyoruz, uzun surelı ıstıyor ıkımız ıcınde uzun surelı yaptırıyoruz, seyahatten gelıyoruz sen niye uzun surelı yaptırdın ki diyor, yurtdısından gelecek gumruklu mal ıcın gumrukcuyle 5 euro ıcın bıle pazarlık ettiriyor, yurtdısından gelecek konugu ıcın bmw kiralıyor cebinde beş para yokken. bir diğer örnek maaşa gelecek ay bakarız diyor, gelecek ay oluyor maaşa bir dahaki ay bakarız diyor, o bir dahaki ay gelecek ay.... birsuru örnek var ama unuttum artık.


Para insanları o.pulaştırıyor mu mu sonuç olarak ( karakter olarak-bildiğimiz anlamda değil) ve sizin de yaşadığınız buna benzer örnekler var mı acaba?

 
benim de ablamın patronu bu model. adamın kendi işi haricinde kocaman bir avm si var. kendi işinde montaja giden elemanlar montaja şirketin kiralık aracı ile gittiler diye kıyameti koparmış. iş acil, yer dağın başı ve gidecekleri yere otobüs ile gitmenin maliyeti arabadan daha fazla tutuyor. yine de araba ile gitmeyeceklermiş. adam resmen kafa buluyor.


  • tetriste cubuk bekleyen adam  (15.12.15 20:01:13 ~ 20:01:54) 
Patronlara ait değil bu özellik. Çoğunlukla ortalamanin üstünde geliri olanlara ait bir tutum. Az akılla çok paranin ortakliğının bir sonucu.

Bir örnek:
zamaninda bir yerde ev taşıma işi oluyor. Ben de oradaki nakliyeci ile konuşuyordum:
- nereye taşınıyorlar?
+ xxx bölgesine (zenginlerin ikamet ettikleri bir yer)
- ne kira verecekler?
+ 2.500 tl
Ben şaşırdım tabi. kaldi ki simdiki bulunulan yerde kiralar zaten ~ 1000 lira dolaylarindaydi.
üstüne adam şunu dedi getirilen eşyalari
araca dizerken:
+ işte böyleleri zevklerinden taviz vermezler ama iş pazarliğa gelince 5 kuruşun hesabini yaparlar..
(belli ki önceki müşterilerinin tutumundan bu şekilde tecrübe edinmiş)
yani fiyatta anlaşmaları biraz uzun sürmüş. olay bu
  • 1adam  (15.12.15 20:12:32) 
benim son çalıştığım o. çocuğu patron "senden işi hemen öğrenmeni beklemiyorum, bir altı aya her şeyiyle öğrenirsin" demişti. işe gittim, daha ilk gittiğim gün, "iki günde tüm işi öğreniyorsun" dedi. o. çocuğu demiştim değil mi kendisi için? pislik herif.


  • devilred  (15.12.15 20:15:24) 
üç farklı patronla çalıştım. biri yapılan masraflara karışmaz ama zam da yapmazdı.

biri çatı katında olduğumuzdan ve üstümüzde sac bir çatı olduğundan dolayı 20 derecede çalıştırdığımız klimayı 24 derece yapardı. otobüs bileti varan olunca kıyameti koparır. çaycının günde 2 kere dağıttığı çaydan fazlasını içmeyi yasaklardı

şu aanki patronum maaşı üç parça da ödüyor sigorta asgari ücret. şirket arabası var ama en ufak şahsi kullanımı km başı 30 kuruş olarak kesiyor. seyahatte yanlışlıkla 20 lira üstü masraf varsa yaygara yapıyor ama kesmeye cesaret edemiyor. kendi aracı tüplü. genel olarak cimri olmasına rağmen iş şahsi harcamalara geçince musluk genişliyor.

özet olarak hepsi aynı. şimdi biz de böyle konuşuyoruz isyan ediyoruz ama belki bir onun yerinde olsak yaptıkları çoğu şeyi yapabiliriz. çünkü parayı döndürsünler diye kırk takla atıyorlar.

kendilerine göre öncelikleri var. birinci öncelikleri etiket ve "PATRONUM BEN" Millet desin diye olmadık işler yaparlar şirket dekorasyonuna para harcayıp maaşı ödemezler.
ikinci öncelikleri de ödemeler. ama banka ödemeleri piyasaya olan borçları atlatırlar. oysa kvadesi belki 3 ay geçmiş gerçekten gerekli olan ihtiyaclar için aldıkları mal ve hizmeti ödemezler diğer şirketlere ama banka önemli
  • mr fusion  (15.12.15 22:28:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.