[]

Lensimi takamiyorum, takarsam cikaramiyorum!

Yav arkadas gozume degdigi anda istemdisi kapatiyorum gozumu bi onune gecemedim hep sulandi gozlerimm. Dun cok ugrastim taktim cikarmak icin ugrastim bu sefer beceremedim acile gittim :( bu isin bir kolay yolu yok mu yav. 2,5 astigmatim var burun ameliyati gecirdim 1,5 ay gozluk takamayacagim malesef :(




 
gecmis olsun. en kolay yolu gozu yukari kaydirarak alt kisima lensi yapistirip sonrasinda asagi bakmak. cikarirken de yine goz bebegi yukarda lensi durterek asagi kaydirip hafifce cekmek.


  • melancholia  (15.12.15 19:31:39) 
Geçmiş olsun. Lense ilk başladığımda aynı şey benim de başıma gelmişti. Hatta 2 küsur saat lens takmaya çalışmıştım ikinci gün; üstelik naif bir şekilde "Yarım saate takılır herhalde" demiştim. Üçüncü gün çeşitli aralarla birlikte 6 saati bulmuştu. Çıkarma daha kısaydı, bir saate bitiyordu. Dalga bile geçtiler "Bu iş sana göre değil" diye ama lens takıp çıkarmak çok çabuk öğrenilen bir iş. 10. gün 5 dakikaya falan indi benim. Bir daha gözlük kullanmak istemedim.

Bende işe yarayan taktik şuydu, gözü alttan tut aşağıya gerdir. O arada aynada lensi takip et, gözünü değil. Lensi alt kısma yerleştir. Yerleştirme kısmı şöyle, aşağı çekince ayrılıp da gelen göz kapağını dayanak olarak kullan, lens düşmeye çalışırsa düşemesin, orada kalsın. Parmak ucuyla lensi yavaş yavaş göze doğru ittir. İttirdiğin anda da "Yapıştı mı acaba" kontrolü yapacak zaman kalmadan aşağıya bak ki iris kapsın lensi.

Çıkarırken millet gözünden lap diye alıyor. Ben iki parmakla çekip alamıyorum. Yine, işaret parmağını kullanarak, sürüye sürüye göz pınarı dediğimiz kısma getiriyorum. Aynı demir yüzeyde mıknatıs hareket ettirir gibi. Yeterince itekleyince zaten önce göz pınarında toplanıyor, sonra oradan dışarı çıkıyor. Oradan bir parçası çıkınca çekip alıyorum. Yoksa iki parmakla gözümü oyuyordum az kalsın; tırnağım var, parmaktan önce tırnak geliyor.

Bu kadar anlattım ama herkesin kendini rahat hissettiği bir yöntem var. İlk haftaki amaç o yöntemi bulmak.

Youtube'daki videolar da teknik gösteriyor. Ben bu teknikleri hala beceremedim, o ayrı.
www.youtube.com
www.youtube.com

Ben şu hatun gibi takabiliyorum
www.youtube.com

Zamanında aynı duyuruyu açmıştım ve mayeskuel "Yakında öyle bir alışacaksın ki, gözün çorba kasesi gibi olacak" demişti. Gerçekten öyle oluyor. Belki 1.5 ay sonra gözlüğe dönmek istemezsin.
  • aychovsky  (15.12.15 19:50:14 ~ 19:54:45) 
Merhabalar, uzun ugraslar sonucu ikisini de takmayi basardim ama bu sefer soyle bir sikinti var. Bir yere baktiktan bir iki saniye sonra netlik bozuluyor. Surekli gozlerimi kirpistiriyorum bir turlu rahat bi goruntu alamadim


  • sabor  (15.12.15 21:31:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.