[]

clexane nasıl uygulanır?

doktor anneannemize bundan vermiş, sabah da eve hemşire gelip yapmış fakat tekrar gelmeme gerek yok diğerlerini kendiniz de yapabilirsiniz demiş yalnız bu bildiğin enjeksiyon, şırınga iğne ilaç hepsi kurulu bir şekilde paketin içinde.

şimdi ben bunu nasıl yapayım? riskli değil mi? ya damara denk getirirsem? hemşire hiç risk yok olsa zaten siz yapın demeyiz falan demiş ama ben emin olamadım yinede.

dün koldan yapılmış, sabah göbekten, şimdi de diğer koldan yapacağız.

geçen sene yardımlarınız ile kalçadan enjeksiyon yapmayı öğrendim ama bu daha farklı. tarif edebilir misiniz?

 
onun zaten minicik bir ucu var, zarar vermez hiçbi yere. damara denk gelse de zararı olmamalı, zaten etkisini damarın içindeki kan üzerinde gösteriyor.


  • devilred  (15.12.15 18:36:00) 
damara gelmez kısa bir iğnesi var. deri altına uygulanır, hastalar kendileri de kullanabilir. yağ tabakasının nispeten kalın olduğu yere yapmaya çalışın ve 90 derece açı ile uygulayın. göbeğin diğer kısmına yapabilirsiniz aslında. göbek deliğinden 5 cm uzak olacak bir bölgeye yapılması lazım.

aslında ilacın kutusunun içinde kullanma talimati vardır. orada resimli olarak uygulama da gösteriliyor. ama damara gelmemesi gerekiyor. etkisi ile doğrudan damara yapılması farklı konular. yapmadan prospektüsün içindeki resimli anlatıma muhakkak bakın.
  • merena  (15.12.15 18:47:49 ~ 18:54:28) 
Yaklasik 5 bucuk aydir kendi kendime uyguluyorum. Merak etmeyin oyle riskli bir durum yok. Ilaci yavas yavas vermeye calisin zaten enjektor ilac bitince kendiliginden atiyor. (Hizli uygularsaniz bir miktar morarma yapabilir endise etmeyin bir iki gun icinde gecer)Guvenlik mekanizmasi var o igne ucu iceri giriyor yani.

Gobek deliginin 5 cm uzak tutarak cevresinden eti elinizle sikistirin oyle uygulayin ve igne bitene kadar birakmayin. 90 derecelik bir aciyla vurun igneyi ucu zaten cok kisa.Kol ve bacaktan da (diz kapagindan bir karis yukari olcun kasiktan da bir asagiya olcun iste aradaki bolume yapabilirsiniz) deneyimlerime gore en yogun damar dokusu burda en fazla burasi aciyor. Agri skalasi gobek<kol<bacak bence.

Ananenize cok gecmis olsun. Umarim cabucak iyilesir de uzun sure kullanmak zorunda kalmazsiniz.
  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (15.12.15 19:22:53) 
Unutmadan herhangi bir sekilde hastaneye gidecek olursaniz (parmaginiz kesilir, dis cekimi vb girisimin buyuklugune kucuklugune bakmadan) bu tarz kan sulandirici ilaclari kullandiginizi mutlaka belirtin. Ayrica ananenizde deri hassasiyeti olusabilir. Ufacik carpsa bile morarmalarda artis gibi hepsi normal etkilerdir.


  • uzun kulaklı yalnız tavşan  (15.12.15 19:25:53) 
  • saclarimdaki papatyalar  (15.12.15 22:40:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.