[]

Kediye Pire Tasması

Geminonlular,

4 aylık yavru kedimize pire tasması taktık ama yine de çekinmekteyiz. Benim daha önce duyduğuma göre pire tasmaları paketten çıkarıldıktan sonra bir kaç gün bekletilmeli idi takılmadan önce. Ama bunun kutusunda öyle bir ibare yoktu. Ayrıca tasma ne bollukta olmalı? Tasmanın markası "Stop Insectes" Anti-Parasite Collar.


 
bekletmeyi bilmiyorum da bol olmasın, pençeleri geçirip çıkartmaya çalışırken ağzına falan takılıyor. çekince çeneyi geçmeyecek gibi olsun.


  • whoosie  (19.10.09 16:09:22) 
bir parmağınızın girebileceğinden az boşluk olsun, rahat dönebilsin ama kulaklarına kadar çıkmasın. kulaktaki çıkıntıyı geçti mi çıkarır zaten. ancak sık sık kontrol etmelisiniz, hızlı büyür.


  • kediebesi  (19.10.09 17:05:15) 
tasma için yeterli cevaplar verilmiş. pire önleyen pire damlaları da var 2-3 ay kadar gidebiliyor markasına göre, hem kullanışlı hem de kediniz çok daha rahat eder ve olası kazaların riskini ortadan kaldırmış olursunuz, tavsiye ederim.


  • brc  (19.10.09 17:51:39) 
kediye pire yada ne olursa olsun tasma takma eziyeti yapmayiniz lütfen. tabii bu benim şahsi fikrimdir. veteriner amca size damla şeklinde olan pire ilaçlarindan versin. ensesine damlatin. özellikle sadece ev içinde yasayan bir kedicikse epiy uzun süre gider ona. o tasmalar çok rahatsiz ve gereksiz.


  • palyacopapi  (19.10.09 18:04:21) 
palyacopapi'ye tamamen katılıyorum, ayrıca o tasmalar kediciğin tüylerini de dökebiliyor, hiç hoş değil.


  • libera  (19.10.09 20:12:54) 
Şu sıra kedi oldukça rahat gözüküyor. Herhangi bir tüy dökülmesi ya da rahatsızlık belirtisi görürsek zaten çıkarırız. Ayrıca, kış iyice yaklaştı; kış boyunca evde takılacağından bu tasma sonrası epey bi süre tasmaya ihtiyacı olacağını sanmıyoruz. Cevaplar için herkese teşekkürler...


  • metal revolution  (20.10.09 00:05:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.