[]

sevgili ali tezeller

hmm ali-tez-eller?... neyse ayı esprisi yapmayacağım... konumuza dönelim:

belediyede taşeron çalışan bir arkadaşımız var. akın zamanda sözleşmesi bitiyor. sözleşme bittiğinde sgk kaydının da durduğunu söylemişler. yani çıkış yapılmış oluyormuş.sözleşmesini yenilemezse işsizlik maaşı alabilir mi?
sgk da istifa olarak görünmeyecek çünkü. çıkışını belediye yapacak.

buna bağlı olarak tazminat alabilir mi?

teşekkürler.

 
geriye dönük ne kadar çalıştı onu da bilmek lazım. Son 3 yılda en az 600 gün ve son 120 günde kesintisiz çalıştı mı?


  • zamanin otesinden gelen buz gibi suser  (15.12.15 08:17:00) 
belirli süreli sözleşme imzaladıysa ve sözleşme bitiminde bu nedenle çıkışı veriliyorsa tazminat alamaz diye biliyorum. ama ali tezel olmadığım için kendime çok güvenemedim :(

işsizlik maaşı için de şöyle demişler;
iskanunu.com
  • freya  (15.12.15 09:56:27) 
sözleşmeli ise tazminat alamaz,
zaten belli süre çalışacağına dair sözleşme imzalayıp başlıyor.

işsizlik maaşı için de son 3 yılda en az 600 gün sigortalı olmalı ve son 120 gün kesintisiz çalışmış olmalı.
  • livaneli kadir  (15.12.15 10:14:16 ~ 10:14:34) 
beyler belirli süreli sözleşme ile işsizlik maaşı alacak kriteri karşılayacak kadar çalıştıysa sözleşme belirsiz süre hükmünde olur. ve işsizlik maaşı alır.
ha zaten sözleşme bu kıvama gelmişse belirsiz hükmündeyse, bitti diye çıkartılamaz zaten. o zaman kıdem ihbar hakları devreye girer.
o yüzden net konuşmak için çalışma süresinin bilinmesi gerek.

hadi beyler kasıyoruz. adama kıdem ihbar da aldıracaz.
  • zamanin otesinden gelen buz gibi suser  (15.12.15 13:18:43) 
alır. gerekli prim günü biriktiyse alabilir. almışlığım var.


  • mesgul ve huzursuz  (15.12.15 17:17:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.