[]

Hızlı okuyabiliyor musunuz?

Arkadaşlar hızlı okuma yapabilen var mı? Yani öyle günde 10 kitap falan değil de böyle dakikada 3 sayfa falan okuyabiliyor musunuz?

Demek istediğim kaymağı alıp da okuma yöntemi değil de bir sayfaya bakınca hemen ne anlıyorsunuz şeklinde?

Bir de bunu nasıl yapıyorsunuz? Kitapların etkisi var mı?

 
Yavaş okumanın nedeni genelde kişinin cümleyi anlamadığını düşünerek yeniden okumasından kaynaklanıyor. Ancak aslında cümle içinde bazı kelimeleri anlamasan da beyin onu otomatik olarak tamamlıyor. O nedenle ilk olarak cümleleri tekrar tekrar okumaktan kaçınmak gerekiyor.

Hızlı okumanın temelinde ise birim sürede okunana kelime sayısını arttırmak. Normalde çoğu kişi kitap okurken tek bir kelimeye odaklanıyor. Ancak gözün gördüğü açı bundan daha fazla. Haliyle sen 2-3 kelimeye odaklanabilirsin. Bu sayede de direk olarak okuma hızın 2-3 kat artıyor. Tabii bu duruma alışmak için baya bi pratik yapmak gerekiyor. Normalde çoğu kişi dakikada 1 sayfa falan okur. 2-3 kat arttırırsan dakikada 2-3 sayfa okursun.
  • mr sherlock  (14.12.15 23:16:21) 
1 saatte 100 sayfa okuyorum ben yeterli mi?
çok kitap okumakla ve kitabın içeriği ile alakalı olarak değişiyor.

klasikleri okurken sıkılıyorum ve saatte okuduğum sayfa sayısı azalıyor
  • indescribable  (14.12.15 23:56:46) 
ölçmedim ama en az iki temel etmen var:

1) önceden gelen okuma birikimi

2) kitabın cinsi (tabii roman var roman var, ama kanonu aşan, çarpıcı romanla, sarkmış uzamış -sürükleyici ve heyecanlı denen türden olan- farklı. romanla öykü farklı, felsefe onlardan farklı, öykü bana göre bambaşka)
  • tedirginlik hucresi  (15.12.15 02:05:05) 
dostum hızlı okuma eğitimi aldım bir ara ancak kendimde bunu kullanmadım. bir çok egzersiz bulabilirsin hızlı okuma teknikleri adı altında. youtubede videloar, bu işi yapan şirketler hırla var türkiyede.

bu işi türkiyede en iyi yapan kişinin süleyman demirel olduğu söylenirdi.
  • jesues  (15.12.15 07:36:03) 
Bben okluyabiliyorum. tüm detaylarını da aklımda tutabiliyorum. Kitaplardan ziyade güzelce bi eğitimini almak lazım o işin.


  • eksi sozluk e bir daha geldim  (15.12.15 08:45:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.