[]

üniversitelerin tavan puanı hakkında

istediğim bölümün taban puanı ts1 373, tavan puanı ts1 387. şimdi ben ts1'de 390 yapsam kesin o bölümü kazanır mıyım? yoksa 400/450 yapanlardan bana sıra gelmez mi? biraz saçma bi soru oldu ama merak ediyorum. bu tavan puanı tam olarak nedir?




 
öyle bir kesinlik yok, olamaz. o seneki yapılacak tercihlere göre belirlenir tavan ve taban puan. bir bölüm bir anda patlama yapabilir, bir diğeri bir anda gözden düşebilir falan filan. yaklaşık bir sıralama ve puan verir bize önceki senelerin puanları ve sıralamaları.


  • devilred  (14.12.15 18:51:55) 
Taban puan o bölümü tercih edip de yerleşen en son kişinin puanı. Tavan puan ise o bölüme ilk yerleşenin puanı. Taban ve taban puanın sabit kaldığını düşünürsek sen 390 puan alırsan kesin yerleşirsin. Çünkü bölüme ilk yerleşenin puanından yüksek bir puanın olmuş oluyor. Zaten bu durumda bölüme ilk yerleşen sen olursun.


  • mr sherlock  (14.12.15 18:55:48) 
taban puan: geçen sene o bölüme en son sıradan giren kişinin puanı

tavan puan: geçen sene o bölüme ilk sıradan giren kişinin puanı
  • bobinhoo  (14.12.15 18:56:29) 
sıralamaya bakacaksın.


  • mattiadestro  (14.12.15 19:37:14) 
tavan-taban hesabı yapma. sıralamaya bak.


  • vayezikhan  (15.12.15 10:44:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.