[]

Pkk ve Işid kaç kişi

Abi kaç kişi bu grup ya ? Ordumuz kac kişi peki ? Yani tvlerde çıkan haberlere baktığımızda pkk 50 milyon isid de 100 milyon gibi geliyor bana. Çünkü adamlar vura vura bitiremedi şu illetleri ya. Biri bana lütfen bu meseleyi anlatsın.




 
isidi bilmem de pkk yaklasik 20 milyon kisi. sen musluman kurt kardeslerimiz masallarina kanarsan anlayamazsin tabi pkknin neden bitmedigini


  • lauma  (14.12.15 18:54:32) 
Senin deyimine göre tüm kürtler pkk li mi yani. Bayağı komikmiş.


  • sylcn  (14.12.15 19:04:18) 
pkk wikiye göre 2014 itibariyle dağda 14k aktif teröristi var. şehir yapılanması da vardır o kadar. 2 3 milyon da sempatizan, destekçisi vardır sayılar götümden. isis çok çok daha fazladır. kesin sayılar bulamazsın hiçbir şekilde. iş bulma kurumuna gidip kaydolmuyorlar sonuçta.

edit: bitirilememe olayı gücün yetmediğinden değildir. kesin gizli olaylar vardır. isteseler kökünü kazırlar tüm destekleyenlerin.
  • glamdr1ng  (14.12.15 19:11:00 ~ 19:12:28) 
evet en az yuzde sekseni pkkci. sene olmus 2015 adamlar kendileri bile artik gizleme geregi duymuyor pkkci apocu olduklarini gelmis hepsi mi pkkli diyorsun. tamam hadi senin de gonlun olsun. musluman kurt kardeslerinin hepsi pkkli degil. sadece yuzde sekseni pkkli.


  • lauma  (14.12.15 19:17:04) 
bana c vitamini oneren cok bilmise gelsin. he canim 10 bin kisiler he

www.youtube.com
  • lauma  (14.12.15 20:21:09) 
avrupada yaşadığım şehirde hem pkk hem dhkpc politbürosu vardı

ve kişibaşı 20 eurodan 5bin euroya kadar kişinin/işletmenin gelirine göre aylık katkı topluyorlardı. yalnız o arkadaşların bi tarafları yemez orayı bırakıp dağa gelsinler, öyle 10 binler yok yani fransada bir kitle var evet, şu anda daha çok IŞIDe katılıyor da olabilirler son 2-3 yılı çok iyi takip etmedim ama öyle on binler filan yok. gel-e-mezler, devlet bize bakmir deyip iltica etmiş, oturum almış adamlar, işsizlik parasıyla geçinip, kaçak çalışıp ot alan, diskolarda kız düşürme peşinde tipler çoğu, dağa çıkmak biraz ta.. ister afedersin.

türkiyenin doğusunu ben hiç görmedim (kürt de değilim) ama sanıyorum ki çoğu kürt de maddi gücü varsa aylık destek yoksa şehirde kişileri yedirme içirme yatırma o da yoksa barikata bir lastik koyma o da yoksa kalben desktekleme şeklinde destek oluyordur. benim tanıdığım kürtlerin %95'i PKK sosyal bir vakıadır kürtlerin PKK ile duygusal bağı vardır diyor :) bu adamlar da doktoralı filan adamlar. yani 20 milyon kürt = 20 milyon. 0.95 PKK destekçisi, benim gözümde böyle.

şimdi dağda eli silahlı kaç adam vardır bunu saymak ayrı bişey, kalben destekleyen kadar bu çember genişletilirse kaç kişiye değer, bu apayrı bişey. Silahlı olanları da devlet nasıl sayıyor emin değilim; Ağrıda görev yapan lise öğretmeni kuzenim var (böyle çok memur var ailemde) her sene 2. sınıfta bıraktıklarından dönünce 3. sınıfta bulamadığı (dağa gitmiş) çocuklar oluyor..hadi orada okula geç gidiyorlar ama sonuçta 20 yaş altı çocuk cocuk bunlar. Devlet böyle okullarda olmayan çocukları sayıyor mu mesela? bilmiyorum.
  • niye ama  (14.12.15 20:42:37) 
çok karmaşık konular bunlar. öncelikle, bu işler öyle adam sayısı ile olmuyor.

örneğin pkk, devletin yasakladığı dönemde "newroz" çağrıları ile bir milyondan fazla insanı devletin açık tehdidine ve ateş açmasına karşın sokağa dökebilmişti. isterse 10 kişi olsun, ciddi bir taban desteği aldığı (ve bunun sebepleri olduğu) yadsınamaz.

silahlı militan sayısını kendisi 12 bin olarak açıklıyordu (2012 rakamı). Örgütü tanıyanlar bu rakamın 1415 bin civarına yükselmiş olabileceğini söylüyor.

sayı 600.000 kişilik bir ordunun karşısında az gibi görünebilir. ama yeri belirsiz, iyi donanımlı ve iyi eğitimli, aynı zamanda halk desteğine sahip bu ölçüde bir güç mücadele edilmesi pek kolay bir güç değildir.

diğer yandan, uzun süredir kaçakçılık ve sınır ticaretinden destek alan devlet görevlileri olduğu ve bunların pkk faaliyetlerini sümen altı ettiği veya görmezden geldiği dedikodu olarak söylenir. ne duydum ne gördüm, ama böyle bir söylenti de yok değil.

2013 newroz kutlamalarında öcalan'ın mektubu okunacağında emniyet rakamlarına göre sadece diyarbakır'da 1 milyona yakın insan toplanmıştı.

bir ara da örgüte yakın bir kişiden pkk'nın yıllık bütçesinin 230 milyon dollar civarında olduğunu duymuştum, doğru mudur bilmem.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (15.12.15 09:41:06) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.