[]

Fotoğrafın bilgisayardakinden daha koyu çıkması

Ya beyler ben bir resim çizdim. CMYK olarak da kaydettim. Şimdi benim wacom tabletten cam gibi gözüken fotoğraf, fotoğrafçıdan koyu ve soluk olarak çıktı. Bunun sebebi nedir?
Çıktı alırken neye dikkat etmem gerekiyor?



 
Baskı makinesine ve bunların renk profillerine bağlı olarak fark eder.


  • shangrilla  (14.12.15 15:55:15) 
Ekranlar yanıltır, ekran görüntüsü parlaktır, rgb'dir vs...
Yazıcının kalitesine göre değişir. Aynı işi başka yazıcıdan alınca farklı çıkabilir. Marka model farkediyor. Ekranlarda böyle.

Ne yapacaksın, basacağın yerde oynayacaksın rengiyle. Deneme, yanılma...
  • arockm  (14.12.15 15:56:29 ~ 15:56:50) 
Görsele baktığın ekran kalibrasyonu yapılmış bir ekran değildir. Olması gerekenden çok daha parlak gösteriyordur. Aynı şekilde fotoğrafçının makinesinin kalibrasyonu da hatalı olabilir


  • asbe  (14.12.15 15:56:33) 
Aynısı gibi çıkması için ne yapmalıyım peki?


  • Simrug  (14.12.15 15:57:36) 
baskı aldığın yerleri iyi seç. üni. çevrelerindeki baskıcılar iyi olur genelde. öğrenci memnuniyeti açısından... tabletindeki görsele en yakın sonucu istediğini söyle titiz davransınlar, renklerle oynasınlar. mesela makinelerin yeni bakımdan çıkmış olması sonuçlara olumlu yansıyor.


  • kupigometa  (14.12.15 15:59:30) 
Aynısı gibi çıkma durumu yok, ancak benzeri çıkabilir. Diyorum ya yazıcının kalitesi önemli, ekranın kalibresi önemli. Şunu yapabilirsin, deneme yanılma, rengi açık çıktıysa, biraz daha koyu yapıp bastıracaksın ya da tam zıttını.


  • arockm  (14.12.15 16:00:26) 
Abi adam 20 x 15 tanesi 5 liraya basiyor. Nasil deneme yanilma yapayim?Arti o tahammülü gösteren kaç kişi var? Fotoğrafçı dediğin adam titiz değil. Oransal büyütmeden dahi haberi yok. Ölçü sordum, "Sen fotoğrafı getir uydururuz" dedi ya adam.


  • Simrug  (14.12.15 16:03:41 ~ 16:04:12) 
fotoğrafçıda bastırma(ya da iyi bi fotoğrafçı ya da internet üzerinden baskı yapıp eve gönderen yerleri dene çok daha ucuz oluyor)

bence de ozalitçi gibi yerlerde kalın/fotoğraf kağıdı gibi seçenekler oluyor zaten onlar da basar ve çok daha bilgili olabilirler. Yine de ilginç, o kadar fotoğraf bastırdım hiç "aşırı farklı" olmadı. En son kendi epson yazıcım için 10x15 kağıtlar aldım kendim de fotoğraf basıyorum, rgb'leri hiç çevirmeden bile basıyorum gayet iyi.

kaynak buldum: photo.stackexchange.com

tam olarak dediğini tarif etmiş, ama sen zaten cmyk kaydettim demişsin orasını bilmiyorum.
"This can cause your once vibrant and beautiful RGB image to come out looking dark and dull on a CYMK printer for example."
  • rodriguez2  (14.12.15 16:12:07 ~ 16:12:42) 
fotoğrafçıda RGB baskı olur CMYK olmaz.

Ayrıca 300DPI olmalı
  • kurudu da  (14.12.15 16:28:58 ~ 16:31:51) 
kurudu da:
Bu defa RGB olarak kaydedip deneyeyim o zaman.

  • Simrug  (14.12.15 17:20:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.