[]

Havale ile satış

internetten 100 tl'lik bir satış yaptım, karşı taraf önce parayı hesabıma yatırdı sonra ben ürünü kargoladım. ama öncesinde karşı taraf işi garantiye almak için kimlik numaramı ve adresimi istedi. ben de verdim. sonradan içimi kurcalamaya başladı tc kimlik no ile insanların adına çek falan düzenleniyormuş. sizce bir sıkıntı olur mu, bu şekilde satış yapanlar varsa siz nasıl yapıyorsunuz? gerçi dolandırma niyetindeki bir adam hesabıma 100 tl yatırmazdı heralde kimlik numaramı öğrendikten sonra. yine de bir sorayım dedim.




 
Sadece kimlik numarası ve isim soyisim bilgileriyle bir şey olmaz. Öyle olsaydı kimlik numarasını her gün nerelere veriyoruz, battıydık :).


  • Abdurrahman  (14.12.15 14:24:52 ~ 14:25:18) 
kimlik numaranı öğrenip nasıl bir güvenceye alacak ki kendisini acaba ? aklıma bankada çalışıyor olma olasılığı geliyor. sisteme bakıp verdiğin adresi tcni falan eşleştirebilir belki. ya da memur falansa. yoksa niye istiyor ki enteresan


  • Wolfware  (14.12.15 14:32:40) 
kimlik doğrulama için olabilir dolandırıcılık durumunda dava açma durumu olursa kolaylık olsun diyedir belki ben de tam bilemiyorum.


  • damacana  (14.12.15 14:36:00) 
ben bilet için birine 450TL göndermiştim...online bilet bide konser alanına girene kadar aklım çıkıyodu...bu bilgilerden bir şey yapamaz sen kargolamasan ürünü 100tl sı ve insanlara olan güveni gitmiş olacaktı o kadar.


  • seindfeld  (14.12.15 14:40:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.