[]

yiyecekten iğrendiren insanlar

sıradan herhangi bir yiyecek/içecek hakkında, sizin yanınızda "iğrenç", "ıyy nasıl yiyorlar/içiyorlar onu", "midem bulandı" vb. diyen insanların ağzına sizin de kürekle vurasınız geliyor mu? öyle tepkiler veriyorlar ki insanın yiyeceği/içeceği varsa da etki altında kalması işten değil. ben bu kişileri saygısız, terbiye yoksunu ve bencil olarak adlandırıyorum, siz ne düşünüyorsunuz haklarında?




 
O insanlardan biri olarak "haklısınız" diyorum, "ne deseniz haklısınız." Yavaş yavaş sessiz kalmayı öğreniyorum ama, hissim ne olursa olsun yorumsuz kalmaya gayret ediyorum.


  • cok sey hakkinda az sey bilen adam  (14.12.15 01:12:41) 
ya ben o mallığı ara ara yapıyorum. sonuna kadar haklısınız, tüm samimiyetimle söylüyorum. olay şu ki bazen benim ağzımdan fışkırıveriyor. bana yapan oldu, çok sallamadım ama tesadüfen. iğreneceğim bir şeyi hayal gücümde yeterince canlandırsa muhtemelen dediğiniz olurdu çünkü.

çok gıcık bir şey, yontmamız gereken bir tavır ancak insanlık hali diye mazur görseniz biz onu yontmaya çalışırken? vallahi bak şimdi aklıma kelle paça geldi bir fena oldum. çocukken pick up arkasına istiflenmiş kelleler geliyor aklıma, fotoğrafı var beynimde, bir yerime sesleniyor tetikleyiveriyor. yani "ayy nasıl yiyorsun" demesem bile bazen istemsizce surat buruşturyor ya da böyklüyorum.


edit: oha nasıl olduysa duyurunun son kısmını görmemişim. "saygısız, terbiyesiz, bencil"

ciddi misiniz? peki o yiyeceği, mide bulandırma özelliği olabilen tartışmalı bir yiyecekse, yanınızda çıkarıp yiyene ne demeli?

yani o da değil. bu sıfatları böyle şeyler için mi kullanıyorsunuz... peki :)
  • godoşu beklerken  (14.12.15 04:20:09 ~ 08:45:18) 
sana katılıyorum, bize katılacak takım elbiseli 3 tane ağır abi de var hatta.

yıllar önce sanayi kokoreccisindeyiz. yanımdaki arkadaşlardan biri kokorece senin yazdığın tepkilerin daha da abartilisini verdi. epeydir içten içe kurulan yan masadaki abiler 'sen ne diyon degisik' gibi başladılar, bir miktar şiddetle devam ettiler. sonrasını ben goremedim, beni kizim diye arabaya kilitlediler, polis gelene kadar hirpalanmislar. sinirden bastık kusadasina gittik gecenin bir vakti. sonuc olarak bizim arkadaş dayagi hak etmişti. 'icinden bok geciyo' ne demek yahu, ülkü ocakları yakar valla.
  • fallopian  (14.12.15 04:54:51) 
ben şahsen o insanlardan biriyim. hayvan kadar hamburgeri, patates kızartmalarını, kolaları, cipsleri, hazır meyve sularını, bilimum çöp gıdayı midesine indiren birini hoş karşılamam pek mümkün değil. keşke herkes böyle tepkiler verse de o insanlar ellerindeki çöpleri bırakıp midelerini biraz temizleseler.


  • fleur du mal  (14.12.15 07:11:31) 
fazla gazlamışsınız kendinizi, o kadar abartılacak ve kişilik tespiti yapılacak bir durum değil bana kalırsa.


  • nice tnetennba  (14.12.15 07:35:13) 
uf snn be slk
diyip geçmelik insanlar (:

takmıyorum abi bayılarak tercih ettiğim yemeği herkes sevmek zorunda değil. sen de aynısını onlara yap (:
  • indescribable  (14.12.15 07:54:23) 
Valla hiiiç sallamam..

"Ay kokoreç iğrenç, bağırsak vs." diyen insanlara "iyi temizlenirse bok yenmez, ama bazı yerlerde çok daha lezzetli oluyor, boktan heralde" diye cevap veriyorum.
  • lcha  (14.12.15 09:27:48) 
Yemek seçen bir insan olarak sevmediğimi bol bol "Hiç sevmiyorum" demişimdir. Örneğin, balık restoranına gidilecekse "Sevmiyorum ben" deyip gidilecek yere sadece muhabbet için ve tok giderim. Yenen yemeğe bakmam, muhabbete bakarım. Orada yemem ama iğrenç deyip ağzımı burnumu büzmemişimdir. İğrenç dediğimi hatırlamıyorum ama dediysem de nadirdir. Hiç rahatsız edici bir şey olduğunu düşünmemiştim. Yemek konusunda da, başka konularda da böyle çok tepkiler hatırlıyorum. Hatta arkadaşlarımın birçok şey hakkında "Yivranç" derkenki yüzlerini de hatırlıyorum. Bana hiç rahatsız edici gelmiyor, hatta kişisel duyguların bol bol yansıtıldığı (sinir hariç) tepkileri sevviyorum.

Yemek konusunda sinirlerime basılırsa, örneğin muhabbet suşiden veya karnıbahardan açılır da konu "Onu şöyle pişireceksin", "Böyle yiyeceksin", "Geçen gün şöylesini yaptım" diye ayrıntılı bir şekilde uzarsa, iğrenç demekten çok daha kötüsünü yapabilirim. Söz konusu yemekle ilgili nefretimi hiç istemeden görsel yollarla ifade etmek zorunda kalabilirim. O yüzden o ortamdan kaçarım ya da "N'olur konuşmayı kapayalım" diye yalvarırım. Olabildiğince tutmaya çalışıyorum kendimi ama bir noktada patlıyorum. Fobi gibi. Olabilecek ve içinin kalktığı iğrençlikleri kafanda canlandır, ne kadar uzun süre dayanabilirsin ki?
  • aychovsky  (14.12.15 09:42:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.