[]

work and travel'da ne yapmak mantıklı olur

housekeeping işleri falan yapanları duyuyorum da o şekilde ne anladım amerika'ya gitmekten değil mi? fast-food zincirlerinde çalışanlar en azından ingilizceye daha çok maruz kalırlar heralde. ne iş yapmak daha mantıklı olur acaba hem dili geliştirmek hem de para kazanmak için?

teşekkürler


 
Eğlence parklarında çalışan arkadaşlar memnundu hallerinden diğerlerine göre.


  • pokerface  (13.12.15 23:32:18) 
ne için gittiğine bağlı. ingilizce içinse üstteki arkadaş +1

para içinse housekeeping artı yemek satan bir yerde gece vardiyası. böyle yapan bir arkadaşım yemeğe zerre para vermemiş onbin dolara yakın para getirdi.
  • ayiadam  (13.12.15 23:34:11) 
Garsonluk. Başta zorlanırsın ama dile katkısı çok olur. Tecrübeyle sabit.


  • isiz ajun  (13.12.15 23:44:31) 
Atlantic city-rolling chair
Hayvan gibi kazanıp hayvan gibi gezebilirsin.
Gün boyu binbir çeşit insanla muhattapsın. Çok büyük tecrübe.
  • intihar etsem de kendime gelsem  (14.12.15 00:09:39) 
zamanında six flags'te çalışan biri olarak yazayım. şimdi six flags veya diğer eğlence parklarında 3-4 tane çalışılacak yer var. ride operatörü, fast food, game, fotoğrafçı.

fotoğrafçı 3-5 tane seçiyorlar. genelde amerikalı oluyor bunlar. nadiren yabancı öğrenci de seçebilirler.

ride operatörü sürekli aynı şeyleri yapıyor. kemer bağlar, supervisor'a "her şey tamam" hareketi yapar. müşteriyle bir kontağıyla pek olmuyor. amerikalı iş arkadaşlarınla konuşursun ama o da çok az.

game. bunda sürekli müşteriyle iletişim kurmak zorundasın ama hiç tavsiye etmem ben. sürekli supervisor'ların gözü üzerinde. güneşin altında mikrofonla insanlara sikindirik oyunları oynatmaya davet ediyorsun hep.

fast food. şahsim fikrimce eğlence parklarında çalışılacak tek yer. kasiyer olursan müşteriyle sürekli iletişim halindesin. arkada yemek hazırlama bölümünde amerikalılarla konuşursun hep. bir de fast food restoranlarında patio denilen masaların olduğu bölümde tepsileri kaldırıp, masaları temizleyenler var. ilk başta biraz burun kıvırırsın ama amerikalılarla sürekli konuşma imkanın çok olur burada. fast food'ların diğer olumlu yanı bedavaya yiyecek, içecek alman ve klimalı olması.

eğlence parkları iyidir ya. zaten ya housekeeper olacaksın ya lifeguard ya eğlence parkı.
  • efreet sultan  (14.12.15 00:23:27) 
WAT'de ne bekliyorsun ki? Mühendis yapacak halleri yok. Amerikalının yapmak istemediği amelelikleri yapacaksın işte.


  • roket adam  (14.12.15 08:06:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.