[]

Prof Fotoğraf Makinesi hangisi mantıklı ? (capslı)

selamlar arkadaşlar

ektede göreceğiniz üzere Bimekste kampanyada olan şu modeller var. Biz internette satışını yapacağımız ürünleri çekeceğimiz bir makine alacağız. sanırım bunlar işimizi görür. hangisini tavsiye edersiniz ? veya bunlardan F/P oranı daha iyi olan model var mıdır ?


göremeyenler için : i.hizliresim.com

 
fotoğraf okunamıyor.


edit: çekeceğiniz ürün de önemli olmakla birlikte yeterli ışık koşullarında hepsi iş görür bence. ama kit lens tavsiye etmiyorum.
  • Ufuk  (13.12.15 22:34:28 ~ 23:08:15) 
Fotografcilarin sik sik soyledigi sey isigin cok onemli bi faktor oldugu. Yani bence cok ust makinelere gerek yok orta seviye makine ve iyi bir isiklandirma ayni isi gorecektir.


  • floydian  (13.12.15 23:00:14) 
@ananiyimioguz

d3200 ile 5200 arasında MP olarak pek fark yok. arada o kadar fiyat farkı yaratacak ne özelliği var 5200ün ? marka olarak eşit görüyorum çünkü çoğu kişi iki tarafı da tutuyor :)
  • Wolfware  (13.12.15 23:03:00) 
aynen. ben zatem prof olarak kullanmayacağım. ürün çekmek için falan. ama tabi onu da S5 le falan çekemiyoruz internete koyacağımız için :) en mantıklısı 3200 teşekkürler


  • Wolfware  (13.12.15 23:20:30) 
bana sorarsanız hiçbirisini almayın. ikinci el, uygun fiyatlı ama iyi bir gövde alıp üstüne parlak (açık diyaframlı) bir lens alın derim. hem çok keskin hem de arka planı bulanık çekerek satacağınız ürünleri ön plana çıkarabilirsiniz.


  • orient blue  (14.12.15 11:24:02) 
Bana sorarsanız hiç biri işinizi görmez. Fotoğraf adına hiç bir teknik bilgi, ışık bilgisi, ışık sistemi vs yoksa S5 le çekeceğinizin aynısını çekersiniz. Bu saydıklarım olursa S5 le daha iyi fotoğraf çekersiniz
Makinenin profesyoneli amatörü olmaz, fotoğrafçının olur :)
Şu giriş seviyesi dslr makineler, yaratılan "bu makineler çok iyi fotoğraf çeker" algısıyla ciddi bir pazarlama harikası oldular
  • asbe  (14.12.15 11:32:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.