[]

Gezginler, işi gücü bırakıp köye yerleşenler

İşimden nefret ediyorum. Yıllardır kıvranıp duruyorum bırakıcam bırakıcam diye, bi türlü cesaret edemiyorum. İnsan hiçbir şey olmasa bile yaşarım zannediyor ama akla gelmedik masraflar çıkıyor gündelik yaşantıda. Onun dışında borçlar var, kişisel sorumluluklar var vs vs. İşten ayrılsam para durumunu nasıl idare ederim, ne yaparım bilmiyorum. Kafamda sürekli deli sorular.

Peki bu gezginler, köye möye yerleşen insanlar bu işi nasıl yapıyorlar? Değirmenin suyu nereden geliyor? Hepsi mi babadan zengin bu adamların, yoksa hepsinin mi birikimi var güvenebilecekleri? Nedir arkadaş bu işin sırrı biri bana anlatsın. Yakın çevrenizde böyle insanlar var ise hikayelerini anlatabilir misiniz bana? Nasıl karar verdiler, nasıl ayrıldılar işlerinden, yaşadıkları yerlerden, geçimlerini nasıl sağlıyorlar?


 
valla böyle tanıdığım kimse yok ama ailemin şu an 1 küsür milyon lira değerinde dairesi var bi tane. ben gelecekte onu satıp köye yerleşmeyi düşünüyorum :D


  • loser blueser  (13.12.15 21:10:26) 
tam da şu sıralar aklımdan geçen şeyler.
çevremde yok ama, eğer olursa peşinden giderim.
ege-akdeniz sahilinde bir tarlada, tulumbayla su çekilen, domates vs.. yetiştirebileceğim bir yer :)
  • tabudeviren  (13.12.15 21:13:23 ~ 21:14:12) 
@loser ananın babanın evinin parasını beklemek çözüm değil. Emekli olursun o zamana kadar zaten. Bana daha realist çözümler lazım.


  • buff  (13.12.15 21:19:38) 
internet uzerinden kucuk is modeli olusturabilirsin kendine.

mesela, bir koye yerlestin diyelim. koyluden pekmez, bal, tarhana vs. ev yapimi gida ya da elislerini alip pazaryerlerinde satabilirsin (pazarteri derken gittigidiyor, n11 falan gibi) akmasa da damlar misali hayatini idame ettirebilirsin.

kurumsal hayattan ben de siyrilmak istiyorum ama evet cesaret lazim biraz.
  • exlibris  (13.12.15 21:24:27) 
@exlibris mantıklı ama böyle bir şeyi yapmak etik değil. Ben yapamam en azından. Ama yapanlar vardır mutlaka ki, haklısın. Evet makul bir geçim kaynağı olarak bu fikir olabilir. Başka?


  • buff  (13.12.15 21:27:43) 
niye etik olmasın, bildiğin ticaret işte.

şunlar yapıyor mesela: tohumdansofraya.com

fiyatları da gayet pahalı.
  • loser blueser  (13.12.15 21:30:08) 
Çok fazla dile getirildiği için her popüler olan akımda olduğu üzere tası tarağı toplayıp köye yerleşme fikrini çok samimi bulmuyorum. Çok güzel bir şey gibi göze sokuluyor ama gerçekten mutlu olabilecek misiniz? Sadece böyle bir düşünce var. Toplanalım gidelim. Bu kadar basit değil aslında.

Doğrudan sorunuza cevap olmadı belki ama süreç ile alakalı tek probleminiz para olmamalı. Deneme maksatlı geçici olarak gönüllü çalışabileceğiniz çiftlikleri araştırıp, kendinizi tartmanızı öneririm.
  • hayde bre  (13.12.15 21:30:37) 
Tam sizin aradığınız sorulara cevaplar: gezginlerkulubu.org


  • vercingetorix  (13.12.15 21:34:08) 
neden etik degil?

ticaret yapiyorsun. koylunun sana ikram olarak getirdigi gidalardan bahsetmiyorum. sen adamlardan parayla alacaksin ve satacaksin.
  • exlibris  (13.12.15 21:38:58) 
paraya ihtiyacın olduğunu nereden çıkarttın ki? o hayatı göze alanların o kadar da parası yok, çamurdan ev yapıp kendileri ekip kendileri tüketiyorlar. köye yerleşmek şömine karşısında şarap içmek değil, sabahın köründe kalkıp tavuğun altından yumurtaları almak demek, sarı kızı sağmak demek, sarı kızın tezeğini küremek demek, tavukları yemlemek demek, bahçeyi bellemek sulamak tohumlamak gübrelemek demek, kısaca çalışmaya devam etmek demek.


  • selam  (13.12.15 21:39:30) 
Benim de böyle bir hayalim var ama hayalimdeki yer klasik herkesin aklına gelen köy değil. Urla,Seferihisar tarzı hem şehir hayatının nimetlerinden faydalanabileceğin hem de doğadan kopmayacağın bir yer.İyi kötü bir ev de alabilirim böyle bir yerde ama sorun şu ki hayatı devam ettirip hazırdan yememek için bir iş düşünmek lazım :)

Herkesin patladığı yer de bu kısım
  • turkuaz  (13.12.15 21:42:42) 
@selam tamam ancak o çamurdan evi yapmak, evin üzerine yapılacağı araziyi almak da para. Sarı kız da parayla alınıyor, tavuk da. Bahçeyi sulamak da para ile, köy evinin elektriği de.

Yani bir ilk sermaye ve işlerin dönmesi için ufak da olsa düzenli bir gelir gerekli yine de.
  • buff  (13.12.15 21:43:23) 
tanidigim bir tane gezgin arkadas var boyle. ayni soruyu ben de ona sormustum. once gecistirdi cevap vermek istemedi. sonra ben de "aman bea soylemezsen soyleme" tribi yapinca cevap verdi.

kisaca cevap: sik sok gecici isler.

en son iste yeni zelanda'da bir cafe'de barista marista isi bulmustu. sonra yeniden yola cikti.

bence hic oyle yollara girmeye gerek yok. yani 8-6 isini birakmak istiyorsan illa da gezgin olacam/koye yerlesecem diye bir kaide yok. freelance isler var, ufak capta dukkan mukkan acmak vb. var.
  • varg  (13.12.15 21:52:36) 
bu hayalde olanlar cümbür cemaat bi köye yerleşelim. başlangıç için biraz da olsa para şart. ben bi köy olmasa da, küçük bi yere yerleşmek için yol alıyorum, biraz daha yol almam lazım. öyle emeklilik filan beklemiycem.


  • rencber  (13.12.15 21:54:52) 
ben de çıkıp gitmek istiyorum bu amına koyduğumun şehrinden (istanbul)
ah şöyle bi 200 bin lira param olsa giderim ege bölgesinde güzel bir kasabaya.
huzur içinde yaşardım.
  • hayvan herif  (13.12.15 22:15:55) 
şunu okuduğumdan beri ben aynı ben değilim. nereden denk geldim bu yazıya bilmiyorum ama 2-3 günde bir açıp tekrar okuyorum, gaza geliyorum sonra kendi kendime hevesimi kırıyorum. ama düşününce zaten her şey çok mantıklı. 8-17:00 insanı değilim, bu şehrin (istanbul) insanı hiç değilim, onu biliyorum tek. gerisini hiç bilmiyorum.

icimdensohbetler.blogspot.com.tr
  • in vino veritas  (13.12.15 22:17:46 ~ 22:18:55) 
Kız başına köye git, yalnız diye tacize uğra, evli kadınlar cephe alsın falan

Varsa sihirli köy hep beraber yerleşelim

Bence çok idealist olmayın :(
  • i ve been mistreated  (14.12.15 00:25:00) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.