[]

Aku Aktarma Proseduru

selam, aksama iki arac arasinda aküden ilave diye tabir edilen proseduru gerceklestirmem gerekiyor. Bir yerimiz yanmasin, "cereyan" carpmasin diye bildigim algorithma'yi buraya yaziyorum.(hatirladigim kadariyla) Siralamada hata, eksik, gedik dikkat etmem gereken hususlar varsa eklemenizi rica ederim.

A-Kaynak Arac; B-Akusu bitmis arac
1)Kirmizi kabloyu Arac-A ve Arac-B'nin akulerinin (+) uclarina bagla
2)Siyah kabloyu Arac-A'nin akusunun (-) ucuna, Arac-B'nin sasesinde, akuden mumkun oldukca uzak metal bir noktaya bagla
3)Arac-A'yi calistir, rolantide bekle
4)Arac-B'yi calistir. Beklenen Sonuc: Arac-B calismaya baslar
5)Arac-B'yi bir sure bu sekilde calistir (3-5 dakika)
6)Arac-A'ya bagla kablolari cikar
7)Arac-B'ye bagli kablolari cikar
8)Arac-B'nin akusu biraz dolsun diye bos bos turla 15 dakika kadar

Reusability is the issue...

 
1- kabloların renklerinin hiçbir manası yok.
+ +yı + ya - 'yi - 'ye bağlıyorsun.
motoru çalıştırıyorsun. aküsü boşlaan araç çalıştıktan sonra 30 dk stop etmesin. turlaman şart değil motor çalışsın yeter. hareket halinde olmanın fazladan bir yararı yok.
  • darknum  (19.10.09 09:51:08) 
başıma geldiği için söylüyorum.ilk etapta aküsü biten aracın kontağını katpat hatta çıkar.dörtlüleri, iç lamba dış lamba vs açık konumda ise kapalı hale getir.ondan sonra bağlantıyı yap ve aracı çalıştır.aracın donanımı nedir bilmiyorum ama, başıma geldiğinde servis beni önce bu şekilde yönlendirdi.


  • ground  (19.10.09 09:53:10) 
@darknum;
kablolar ile ilgili fikrini bilmekle beraber prosedur yapmaya calisiyorum, bozmayalim lutfen :) reusability is the issue.
Ek olarak, - uc -'ye mi? - uc, bos aracin sasesine mi?
  • murat mc  (19.10.09 09:54:09) 
tabiki de -'ye. araç şaşesini nerden çıkarttın?


  • darknum  (19.10.09 09:59:23) 
sase isini suradan cikariyorum, simdiye kadar yaptiklarimizda, gorduklerimde hep boyle oluyordu. Ek olarak, benim arac ozelinde, - kutup erisilebilecek bir noktada degil.


  • murat mc  (19.10.09 10:03:22) 
araç şasesi olayı yanlış. doğrudan akuyu şarj ediyor olduğun için şaseye falan değil doğrudan akünün - kutbuna bağlamalısın. Ayrıca bazı yeni nesil araçlarda, şaseye negatif elektrik de vermiyorlar. eski arabalarda (misal benimkinde) bütün tesisatın eksi kutbunu, ayrı kablo çekmeden en yakın şaseden alabiliyorsun ama yenilerde ayrıca kablo çekiliyor. lambalara falan hep böyle. bu bakımdan kaynak aracın artı ve eksi kutuplarını , doğrudan bitik akünün artı ve eksi kutuplarına bağla. ayrıca bazı durumlarda kaynak aracın akü veya çalışma gücü, bitik aracı çalıştırmaya yetmeyebilir. bu bakımdan kaynak aracı çalıştırdığında, bitik aracı da çalıştırmak üzere marşa basarken, kaynak araca biraz gaz vermek işe yarar. vaktin birinde öyle yapmıştık da çalışmıştı.


  • elinherifi  (19.10.09 10:32:16) 
www.theaa.com

autorepair.about.com

iki sitede de akusu bitmis aractaki (-) kutup bosta. sizin deyiminizle kaynak aracin (-) kutubundan gelen uc, akusu bitmis aracta topraklamayi saglayabilecek bir yere baglanmis. tabii bunlar arabayi calistirmak icinmis. o yeni dank etti. sarj icin prosedur belki farklidir.
  • dahicocuk  (19.10.09 10:49:37 ~ 10:52:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.