[]

Kış lastiği ve 4 mevsim lastiği

Iyı aksamlar

Arkadaslar arabanın şuanki lastikleri kotulesmıs lastık alıcaz ama 4 unde kıs lastıgı mı alalım yoksa onler kış arkalar normal olur mu? Ocakta uzun yol yapıcaz.

Almayı dusundugumuz marka Bridgestone

Tesekkurler

 
Kanka, erzurum kars'da falan yasamiyosan michelin crossclimate al. Kuruda ve yagmurda muhtesem. Ben aldim. Kar ve buzda denemedim ama yutupta vidyolari var.


  • yaylada cimene uzanip goge bakan savasci  (13.12.15 19:45:30) 
İstanbul knk tamam arastırayım onu


  • giggs  (13.12.15 19:47:04) 
michelin crossclimate +1.

hafif karda şahsen denedim, gayet şukela. buzu hala bilmiyorum, buz yok memlekette denemelik.
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (13.12.15 19:50:08) 
Bu lastik ilk kez mayis 2015 de cikmis. Kis ozellikli yaz lastigi. Piyasayi kasip kavurdu. 4 mevsim lastigi olarak goodyear vector var ama o ne yaz ne kis lastigi. Yutuptaki videoda yaz, kis, 4 mevsim ve bu yeni crossclimate test ediliyor.

Kuru zeminde ve islak zeminde yol tutus, fren vs yaz lastiginin ardindan 2. Geliyor.
Kar, buzlu zeminde ise kis lastiginin ardindan 2. Geliyor. Tam bizlik lastik ve cok konforlu.

6 ayda bir yazliklari cikar kisliklari tak derdi de yok. Ayrica M+S damgasi var ustunde. Yani kis lastigi statusunde. Polis kontrol etse birsey diyemez.
  • yaylada cimene uzanip goge bakan savasci  (13.12.15 19:52:41) 
abi güvenlik bu niye 2. gelen lastiği alasın ki? yazlık kışlık al. yazın yazlık kışın kışlık tak. zaten aynı süre kullanacan. cebinden tek seferde çıkmış gibi olacak. hatta öyle bile değil de neyse.

20cm fren mesafesi daha olsa yaşayacakken ölürsen ne olacak?
  • ergenpezeveng  (13.12.15 19:55:15) 
4'ü de kış lastiği olsun. yoksa arabanın hakimiyetini kaybetme olasılığın artar. aynı tip lastikte lastiğin çizgileri bile değişse farkedersin ki sen bir de farklı lastik çizgilerinin üstüne bir de farklı sertlikte lastik kullanmayı söylüyorsun. pek sağlıklı olmaz. ben geçen seneki o efsane karda kış lastiği kullanarak zincir kullanmadan nice yollar aştım, çok faydası oluyor.


  • sos fistik olsun mu  (13.12.15 19:58:11) 
@sos fıstık
Hangi markaydı

  • giggs  (13.12.15 19:59:03) 
Canim benim, yazin yazlik kisin kislik alsa bile mukemmel lastik yok. Adac testlerine bak. Yaz lastigi misal A marka kuru zeminde 38 metre de, ikinci olan B marka ise 40 metrede duruyor. Ama islak zemine gelince (yazin veya ilkbaharda yagmurlu birgun düşün) bu sefer C markasi 1. Geliyor.

Bunun yol tutus testi var, daire seklinde pistte donduruyorlar, kac km hizda yoldan kopacagini buluyorlar. Sana sunu diyim. Hankook markasinin bir lastigi, islak zeminde frenlemede rekor kirarak en yakin rakibine 4 metre fark atmisti. Simdi hankook mu alalim?

Kuru zemin frenleme, yol tutuş,
Islak zemin frenleme, yol tutuş,
Yuvarlanma direnci,
Asinma direnci vs vs

Her dalda baska lastik en iyisi. Toplam alinan puana gore 1. Lastigi seciyorlar. Michelinin her 2 testte de 2. Olmasi gerek zaten teorik olarak. Dusunsene bir lastik yapicaksin ama yaz testinde yaz lastiklerini gecerek 1. Olacak, kis testinde de kis lastiklerini gecerek 1. Olacak. Cem yilmaz in dedigi gibi haşa Peygamberligini ilan eder oyle bir lastik.
  • yaylada cimene uzanip goge bakan savasci  (13.12.15 20:05:12) 
kış lastiği al. sana gizli buz yapmış yolda lazım olacak o lastikler. kuru ve ıslak zeminde hemen her lastik iş görür zaten. önemli olan buzda yola yapışabilmesi.


  • cekilmis gayfe  (13.12.15 20:22:53) 
1. 2. mevzuunu cevaplarda var diye yazdım. bu işin 1. si 2. si yok. adamlar yapmış kışın kış yazın yaz lastiği kullanılır. en güvenli ve mantıklı çözüm budur.


  • ergenpezeveng  (13.12.15 20:53:53) 
Istanbul için petlas snowmaster al geç.Balkanlarda %100 kar kaplı (üstelik bayağı kalın bir kar tabakası) zeminde bana mısın demedi.

Istanbul için fazlasıyla yeter
  • turkuaz  (13.12.15 21:00:33) 
arkadaşların söylediğine ek olarak yaz lastikleriniz yeniyse kış lastiği alın ucuz yollu. markaya takılmayın hepsi işini iyi yapıyor. üretim tarihine tipine falan daha önem verin bence.
yaz lastikleriniz bitikse crossclimate alın. hem tak çıkar ile uğraşmazsınız yaklaşık 50 bin km gidebileceğiniz adam gibi lastiğiniz olur.tak çıkar gerçekten büyük dert. 60 tl ye çıkarttılar şerefsizler iyi bayılıyorum yılda 120 tl. 4 yılda 1 takım lastik alırım tak çıkar parasıyla.
bir de kış lastiklerinin buz performansını merak eden ya da denediğini sanan olmuş. ben denedim. buzda performans sıfır. kayıyor gayet güzel. :) karda işe yarıyor bunlar ne yazık ki. buzda allah yardımcınız olsun. geçen sene 2 gün kalan karda bana yardımcı oldu eve 100 metre falan yaklaşıp sağlam bir yere parkedip kaçtım. sabah çarpışan araba test merkezi gibiydi evin önü. o yüzden kış lastiğinizde çivi falan yoksa buz performansı beklemeyin. çoluk çocuk varsa onlara yazık.
buz= böyle 5-10 cm kalınlığında yolun üstünde duran donmuş su. üstünde çok kar olmaz genelde. kar varsa yırtarsınız zaten.
  • ozdek  (13.12.15 21:39:19) 
www.playclimatehero.com

Oyunu oyna kazanirsan bedava 4 adet michelin veriyorlar. Ilk kampanyayi 2 bayan kazanmis. :))

Pes atana kadar bunu oynayin belese lastik kazanin. Ben pek beceremem oyunlari yav.
  • yaylada cimene uzanip goge bakan savasci  (13.12.15 21:58:11) 
4 lastik de kış olmalı.
2 lastik takılırsa ne olur temalı videoları izlemeni tavsiye ederim

www.youtube.com
  • werderweremem  (13.12.15 23:15:12) 
ben şirket aracı kullandığımdan ne verirlerse onu kullanıyorum, o da pirelli ama özel arabam varken biraz araştırmıştım. nokian'ın kış lastikleri efsane diyor herkes.


  • sos fistik olsun mu  (14.12.15 10:43:24) 
Genelde bu tip tavsiyelerden sonra soruyu soran kisi son olarak soyle bir mesaj yazar.

Arkaaslar tavsiyeleriniz icin tesekkurler. Cok yararlandim bilgi sahibi oldum. Continental aldim. Kampanyadaydi. Simdilik memnumum.

Ve herkes göt olur. :)))
  • yaylada cimene uzanip goge bakan savasci  (14.12.15 12:10:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.