[]

thy bilet kredi kartı

bir hata ettim, arkadaşımın kredi kartıyla bilet aldım, ama yolcu olarak kendi ismimi girdim, şimdi internette bununla alakalı bir şey gördüm kart sahibi benimle olmalıymış vs. başımdan aşağı kaynar sular döküldü, bu olayın doğrusu nedir dostlar?

edit: kart sahibinin telefonuna şifre vs gitmiş bu securecode olayı


 
%99,9 ihtimalle sormuyorlar kredi kartını sahibini falan o yüzden korkmaya gerek yok..


  • nrmnm  (13.12.15 00:20:24) 
sormazlar raad ol


  • cekilmis gayfe  (13.12.15 00:22:29) 
Yok oyle bi sey. Istedigin kisinin kartiyla alabilirsin.


  • floydian  (13.12.15 00:24:09) 
Ben bir kez Atlasglobal'den eşimin kredi kartı ile bilet alacaktım (evlenmeden önce, soyadımız farklıyken). Bu olayı bildiğim için Atlasglobal'in müşteri hizmetlerini aradım, durumu anlattım. "Kredi kartının sahibi yanımda olmayacak, uçağa binebilir miyim?" dedim. "Binebilirsiniz" demişti. Bileti aldım. Check-in yaparken "kredi kartı sahibi yanınızda mı?" dediler. "Değil ama müşteri hizmetleri ile konuştum" dedim. Bir yere telefon açıp konuştular, sorun çıkmadı.


  • 80 e 4  (13.12.15 00:33:56) 
Sen buradaki rahatlığa aldırma bence. İşini sağlama al, arkadaşınla birlikte banka ve THY müşteri hizmetlerini ara. Anlattığım gibi bizzat yaşadım bu olayı başka firmada.


  • 80 e 4  (13.12.15 00:38:56) 
Hep babamın kartı ile aldım biletleri, yurt dışı, hiç birinde sorulmadı, sun express, thy, pegasus, hiç birinde denk gelmedim,
Hatta kuzenime de aldım, farklı soyadlı, herhangi bir sorun yaşanmadı.

  • a perfect lie  (13.12.15 00:43:59) 
sıkıntı yok


  • monkey  (13.12.15 01:00:44) 
Iciniz rahat etmeyecekse thy acentasindan biletinizi bastirabilirsiniz.


  • oscar  (13.12.15 01:35:43) 
Yolculuktan sonra sonucu yazar mısın? Merak ettim ne olacağını.


  • 80 e 4  (13.12.15 01:50:51) 
aynı şeyi ben de yaptım, bana sordular kart sahibi siz misiniz diye. değilim dedim. kart numarası lazım ama teyit edebilmemiz için gibi bir şey dediler. ben de arkadaşımı aradım, kredi kartı numarasını istedim. o da verdi, görevliye ilettim aynı anda, sıkıntı olmadı.

ondan sonra hep kendi kredi kartımla aldım.. hayatımda ilk defa başkasının kredi kartıyla aldım ve sordular. o yüzden oran veremeyeceğim sorarlar ya da sormazlar diye ama çözümü mevcut. arkadaşınızdan kredi kartı numarasını isteyin önceden, ya da havaalanında telefon açıp istemem gerekebilir diye önden bilgi verin.
  • buffy de vampir sayılır  (13.12.15 02:41:32) 
hiçbir şey olmaz abi. online check-in yap. havaalanında da git boarding pass'ini gidip makinalardan kendin bastır, akıt gitsin. bagaj vermeyeceksen eğer. bagaj vereceksen de direkt kimliğini ve online check-in kaadını ver. sıkıntı olmaz.


  • klassno  (13.12.15 03:17:51) 
www.turkishairlines.com (kredi kartı ile bilet satın alma)

Kredi kartı sahibinin seyahat edecek yolculardan biri olmaması halinde rezervasyonda yer alan yolcu bilgilerinin yanında, kredi kartı sahibinin güvenliği açısından; kredi kartı sahibinin isim, soyisim ve elektronik-posta (e- posta) adresi rezervasyon sırasında istenmektedir. Rezervasyon tamamlandıktan sonra rezervasyon ve ödeme detaylarını içeren onay e-postası ve rezervasyon ile ilgili tüm iptal/iade/ceza işlemleri ile ilgili bilgi e-postaları rezervasyon sırasında belirtilen yolcu e-posta adresine ve kredi kartı sahibinin e-posta adreslerine ayrı ayrı gönderilecektir.

Türk Hava Yolları, Türkiye merkezli bir şirket olduğundan online bilet alımında Türkiye mahreçli olmayan kredi kartınıza bankanız tarafından bilet ücretinin haricinde ek işlem ücreti yansıtılabilir. Daha detaylı bilgi için bankanız ile görüşebilirsiniz.

Kredi Kartı İbrazı: Web sitemizden ve mobil uygulamalardan kredi kartı ile satın alınan biletlerde sadece sistem tarafından riskli görülen işlemler için kart ibrazı gerekmektedir. İşlemin riskli görülmesi durumunda, ödeme sırasında kart ibrazına ilişkin bir uyarı ile onayınız istenmektedir (“Uçuş öncesinde kartınızın ibrazı istenecektir. Onaylıyor musunuz?”).

Bu uyarıyı onaylarsanız, kart sahibinin, kredi kartı ve geçerli bir kimlik belgesini (pasaport, nüfus cüzdanı, ehliyet veya evlilik cüzdanı) uçuş öncesinde (Türk Hava Yolları Satış Ofislerinde ya da check-in kontuarında) ibraz etmesi gerekecektir. Ayrıca bilet üzerinde yapılacak herhangi bir değişiklik, iptal veya iade talebi için de kart ibrazı şartı aranacaktır.

Söz konusu uyarıyı onaylamamanız durumunda ise işleminiz tamamlanamayacak ve ödeme için başka bir kredi kartını kullanmanız istenecektir.

Kredi Kartı İbrazı Şartının Aranmayacağı Durumlar: Ödeme sırasında kart ibrazına ilişkin herhangi bir uyarının verilmediği tüm işlemler ve 3D Secure onayı alınarak satın alınan biletler için kart ibrazı istenmemektedir.

www.turkishairlines.com (online check-in kuralları)

14. Online check-in yapmış olmam durumunda yapılacak kimlik kontrolleri nelerdir?
Biniş kartını Online olarak temin etmiş olan yolcularımız uçuş kapısındaki görevlilere kimlik belgelerini göstermelidirler.

Online satın aldıkları biletin ödemesini kredi kartıyla yapan yolcularımız ise yine uçuş kapısındaki görevlilere gösterilmek üzere kimlik belgelerine ek olarak ödeme yaptıkları kredi kartını da hazır bulundurmalıdırlar.
  • 80 e 4  (13.12.15 04:28:51 ~ 04:37:12) 
@80 e 4 hocam sen neden bu kadar hırs yaptın ki? duyuru sahibi adam da şifre geldi diye belirtmiş. aha orada da yazmışsın işte sen 3d onayıyla almış kişilerden istenmez diye..


  • nrmnm  (13.12.15 08:25:58) 
Thy ile baskasinin kredi kartina alinmis biletlr bi suru yolculuk yaptim. Kimse sormadi. 3d secure ile yapilmis zaten. Bise olmaz.

Ayni seyler yazilmis ama icin rahatlasin diye ben de yazim dedim
  • rayde  (13.12.15 09:30:00) 
ekstra rahatla diye, ben de hic sorulduguyla karsilasmadim, merak etme.


  • jedilance  (13.12.15 12:18:58) 
Hırs falan yaptığım yok. Sadece, bu olayı yaşamadan "hiçbir sorun çıkmaz" denmesi saçma geiyor bana. Mesela biri demiş ki "online check-in yap". Herhangi bir vatandaşın düşündüğünü THY düşünüp, başkasının kredi kartıyla bilet alanlara online check-in'i kapatamayacak mı?


  • 80 e 4  (13.12.15 13:38:50) 
Uçuştan sonra guncelleyeceğim, cevaplar için teşekkürler herkese


  • yol  (13.12.15 13:51:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.