[]

word dosyası kağıt boyutu

merhaba. biraz garip oldu başlık. şimdi hassas bir çıktı alacağım, detaya girmeye gerek yok. word dosyasındaki yazım-çizim yaptığım beyaz kısım a4 kağıttan yarım santimetre küçük. yani normal boyuttayken a4 kağıdı ekrana koyduğumda yarım cm fark var arada. bu benim için çok önemli bir fark. bu fark orantılı bir fark mı? yani çıktı almaya gittiğimde dosyayı da yarım santimetreye oranlı olarak büyütüp mü basacak? yoksa a4 kağıdı gerçekten yarım cm küçük olarak mı kabul ediyor word?




 
Ekranda gördüğün boyut ekran çözünürlüğü ve ekran boyutunla alakalı. Gerçek boyutunu ekranda görmen mümkün değil. Tam olarak A4 boyutunda çıkacak eğer çıktı ayarlarında A4 seçiliyse. :)


  • goodz  (12.12.15 22:32:37 ~ 22:33:36) 
dediğini anlıyorum, daha önce benim de başıma geldi.
ekran çözünürlüğün sebebiyle word'de %100 bile olsa aynı boyutu göremezsin.
a4'ü ekrana koy, zoom-in/out ile ekrandaki word'ü a4 ile aynı boyuta getir sorunun çözülecek.
birkaç kere de örnek çıktı alarak kafanda netleştirirsin. ben öyle yapmıştım, kolay gelsin.
  • whi  (12.12.15 22:35:15) 
a4 = a4


  • burya  (12.12.15 22:35:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.