[]

oyun için laptop

bütçe 4000 tl

minimum özellikler:

i7 minimum 4. nesil
minimum 256 gb ssd
16 gb ram
minimum 2 gb ekran kartı

MJLQ2TU/A şu model bi macbook var ama onda da oyun oynamak sıkıntılı. 4500e alınabiliyo. tavsiyelerinize ihtiyacım var.

 
Hocam naptın sen ya, mac alacağına şunu al kesinlikle;
i7-5500U 2.4GHz işlemcisi gayet iyi, 16GB Rami, 1TB sshd,nvidia geforce 930M 2gb ekran kartı var,
hybrid sshd kullanıyor, fiyat performans olarak özellikleri şukela, buyur:
www.usulshop.com
  • neosphere  (12.12.15 18:36:42) 
oyun için istediğin minimum özellikler bunlarsa bir şey bilmiyorsun demektir...

1-) i5'in bazı modelleri i7'den çok daha yüksek performanslı olabiliyor
2-) gpu performansını vram kapasitesi belirlemez, sana kalsa 2gb gt920m ile gtx960m aynı herhalde...
3-) oyun için dediğin bir bilgisayarda 16gb ram overkilldir, fiyat şişirir ve aynı fiyatlarda 16gb ramli olanların diğer parçalarından illaki kısılır.
4-) ssd sonradan da takılabilir, istediğin modeli istediğin kapasitede takma imkanın da olacağından daha iyi olur hatta...

alırken bakman gereken 2 şey var öncelikle, 1- gpu 2- cpu... cpu gpudan daha öncelikli değil kesinlikle. 8gb ram yeterli ve ssd şart değil.
  • ucan spagetticanavari  (12.12.15 19:24:39 ~ 19:30:45) 
  • late viper  (12.12.15 19:32:00) 
@ ucan spagetticanavarı +1

ayrıca neosphere'nin önderdiği bilgisayar oyun anlamında tamamen çöp. 930m leş bir ekran kartı ve 5500U performans cpu'su değil az enerji harcaması için tasarlanmış bir cpu'dur. ayrıca içinde ssd olanlar genelde çok pahalı oluyor, kendin sonradan alıp takarsan çok daha karlı olursun.

www.cpubenchmark.net (cpu için)
gpuboss.com (gpu için)

bu siteleri kullanarak cpu ve gpu'ları karşılaştırabilirsin. amacın oyunsa en kötü 860m olsun laptopta.
  • bobinhoo  (12.12.15 19:34:25) 
@bobinhoo fiyat performans olarak iyi ürün, nasıl tam anlamıyla çöp oluyor, bir bütün olarak incelemek zorundasın! Ve ayrıca bütçeye göre dedim, özellikle de belirttim leş dediğiniz ekran kartı ve diğer özellikleriyle laptop piyasadaki en sağlam laptoplardan birine ihtiyaç duyan hemen her oyunu, fallout 4'ü de açıyor (görüntü özellikleri elbette low ama pek de aman aman fark yok)! sshd iyi bir alternatif, hybrid bir teknoloji elbette ssd kadar performanslı değil ama ekstra ssd alsa çok daha pahalıya gelir (bu kapasitede).
Her "açıdan" incelemek lazım...

  • neosphere  (13.12.15 15:48:22) 
neosphere her açıdan incelendiğinde bu fiyata bu önerdiğin laptop oyun için tek kelime ile "çöp" evet... işin içine oyun girdiği anda bakılacak ilk şey gpudur ve 930m bu bütçeyle alınabilen 960m yanında leştir...


  • ucan spagetticanavari  (13.12.15 15:57:59) 
@neosphere

dediğim gibi önerdiğiniz bilgisayar gamer'lar için değil, bilgisayarını yanında taşıyacak, uzun pil ömrü ve hafiflik isteyen kullanıcılar için tasarlanmış. sağda solda 3700 liraya oyun laptopu aldım, içinde 930m var derseniz millet güler valla.
  • bobinhoo  (13.12.15 22:06:39) 
laptop'ı satın alıp içine oyun yüklemiş ve denemiş gibi yazanlar ve halen işlemciye ram'e bakmayıp atıp tutanlar...
arkadaşım güncel oyunların tümünü çatır çatır açıyor!
Fallout 4 en baba sistemlerden birini isteyen "güncel" bir oyundur ve çatır çatır oynanıyor!
konu kapanmıştır!
  • neosphere  (14.12.15 01:13:09) 
neosphere
tüm oyunlar gt930m ile oynanabildiği için de adamlar gtx980m'i geliştirmiş üretmiş satıyorlar ve daha da geliştirmek için yeni serilerin argesine devam ediyorlar... çok mantıklı.

net bir şekilde benchmarklar varken, zaten hangi ayarlarda ne vereceği az çok belliyken ve o gpunun cudası hızı şusu busu bu kadar rezilken gelip fallout 4 açıyo ama bak yea demek nedir? nazıl bir basite indirgemedir? gelip "oyun için" diye tavsiye isteyen birine gtx960m alınacak paraya gt930m önermek ve bilmediğini birileri gösterdiği halde yanlışının yanlış olduğunu kabullenmeyip hala ısrar etmek nedir?

niye adam 960m alıp medium/high oynamak varken ya da daha uzun süre kullanabileceği bir pc almak varken o "çöpe" aynı parayı versin? lowda oynanıyor yea ne gerek var ayar yükseltmeye dimi... lowda 30fps almak varken kim napsın mediumda 50-60fpsi...

ayrıca o işlemci u serisi, daha önce de söylendiği gibi düşük performanslı bir i7, h serisi bir i5 bile daha iyi performansa sahip ki bu fiyata i7 mq serisi işlemcili bir laptop da alınır ki o işlemci de daha iyi performansa sahip olur...
neresinden bakarsan bak önerini mantıklı çıkaracak en ufak bir sebep bile yok. o laptopu da oyun için aldıysan geçmiş olsun derdim ama sen düşük standartlara alışmışsın daha rahatsın, olur da yanlışlıkla iyi bir şeye sahip olursan fazla gelir zaten bu kafa yapınla sana...

siler editler vs. belki neyse i.imgur.com
  • ucan spagetticanavari  (14.12.15 01:23:33 ~ 01:24:31) 
MSI veya Monster'ın 960m'li bir laptopını al geç. Boyutunu ramini ssd'sini hdd'sini seçersin zaten. O paraya 960m'den fazla bir şey alman imkansıza yakın, süper bir indirim bulsan 970m alırsın ikisi de Haswell ve Skylake i5'lerle cayır cayır çalışıyor. Broadwell iyidir hojdur ama performans odaklı değildir, sana hitap etmiyor.

Biz Macbook'a oyun için çöp diyoruz ama neosphere'in önerdiğini alacağına Macbook al daha iyi. Adam bilmiyor sormuş eyvallah, ama bilmeden neden cevaplıyorsun kardeşim? Hadi bilmiyorsun niye üsteliyorsun?
  • gunde 3 litre kola icen adam  (14.12.15 01:29:07) 
yarak kafalı mısınız ?
adam sorusunda;
bütçe 4000 tl

minimum özellikler:

i7 minimum 4. nesil
minimum 256 gb ssd
16 gb ram
minimum 2 gb ekran kartı

MJLQ2TU/A şu model bi macbook var ama onda da oyun oynamak sıkıntılı. 4500e alınabiliyo. tavsiyelerinize ihtiyacım var demiş, sizin göte birşey mi kaçtı da yazdığı özelliklerde İntel 5. nesil bir i7 işlemciye ve 16 gb ram'e hybrid bir terabytlık harddiske sshd'ye sahip ve evet piyasa şartlarında pek de iyi olmayan "idare eder" bir nvidia ekran kartına sahip laptop önerdik, herkesin götüne yarak kaçıp burada ben pcden manyak anlarım hacı, amno gorum bülent başgan moduna girdiler... ya arkadaş fiyat peformans olarak daha ucuz ve performanslı bir link varsa paylaşın yoksa, ssd ayrı al şunu ayrı tak şunu götüme tak diye konuşmayın, linkleri alayım yoksa susun ve komplekslerinizle pc forumlarında yazın... hadi evladım.
  • neosphere  (14.12.15 02:34:11) 
hocam commodore 64 kafa ayarını yapayım dönücem...
bebeler link diyorum alooo ?!! varsa ver yoksa sus! ben de bundan bilmem kaç sene önce dgfdgfdgfg... teee allam.
not: 2 yıl önce 1 terabayt sshd ve 16 gb ram kullanman beni harbi mutlu etti ve 2000 tl iyiymiş hacı welcome to disneyland

edit: abicim yeni nesil pek bir ukala, çözüm üretmiyor anca ahkam kesiyor, ben biliyorum süperim moduna bürünüyor, duyuru amacından sapıyor, herif FİYAT performans sorusu sormuş, sabahtan beri diyorum ki varsa (herkese diyorum) daha uygun fiyata özellikleri daha iyi link verin! yok. Cvp tavsiye vermek değil dertleri kendilerini kanıtlamak ona tilt oluyorum işte!
Bu kadar...
  • neosphere  (14.12.15 02:43:24 ~ 02:48:29) 
adam aslinda link istemiş parası var, almak istiyor iste, satis siteleri linki kastim canım zeka pırıltılı arkadasim n11 vs. senin link official asus... bi işe yaramaz (soruyu soran için) dediğim yere döndük yine. Ama kanitladi herkes kendini kendince. Ha tavsiye değil derdim bilgimi konuşturmak, cok da tın soru benim icin derseniz dedigim gibi pc forumu çok, oralara bir uğrayın derim.


  • neosphere  (14.12.15 03:10:15) 
yav bu aralar bütün zeka kompleksliler beni buluyor galiba, ben zaten benim vereceğim link işe yaramaz dedim ve bana yalancı muamelesi yaptığın için o linki sana verdim. böyle cici cümleler kuracaksan istersen hardcore geleyim ben de sana gece gece renklenelim. ne nezaketten anlıyorsun ne bir şeyden, yarak dolu bir yazı yazmışsın boğazında kalmış sanırım kim soktuysa ona git. çattık lan. nasıl, böyle yazınca daha anlaşılır oldum mu?


  • godoşu beklerken  (14.12.15 03:16:17) 
oldu aferim sen kazandin, you win.
hadi artik.
sktir git yat simdi saat 04:20 oldu.
zeka piriltili yazinca agrina gitti galiba, seni gidi amcik beyinli yazsaydim gitmezdi sanirim, hardcore böyle olur.
Konu sizin neslin kompleksli yapisi yüzünden buralara geldi.
Neyse hadi eyvallah...
  • neosphere  (14.12.15 03:20:41) 
Vay araya birkaç Osmanlıca kelime daha nice güzel olurdu.
"godoşu beklerken" zamanın nasıl geçtiğini anlayamadım inan.
o derece saygıdeğer bir ruh hali içindeyim.
Yaş senin 20'li yaşlar kesin. Sen ve diğerleri, işte bu nesil pek bir ukala benim derdim bununla.
90 ların ortalarinda biz pc söküp takarken bebeler simdi oldu ebeler.
Hani diyorsun ya kimsenin seninle bir derdi yok, benim derdim zaten o değil. Adam cevap istemiş, mümkünse kisa yoldan link verirsin (bence en faydalisi) adam öder parasini, alir. Bu kadar.
Yoksa dediğim gibi ortamı bu tip polemikler içerisine sokmak, senin dedigin çöp lan o, gibi tavirlara girip, yine tekrarliyorum bak "fiyat-performans" olarak alternatif sunmamak, egosal mastürbasyondur. Başka bir halta da yaramaz.
Neyse uzatmanin alemi yok, baştan sona tekrar okursan anlarsın tum mesajlari. Senin ve benim mesajları degil sadece.
Biri bence su ekran karti şöyle böyle (haklı) demiş ama bir fiyat performans linki yok. Onlarca site var ekran karti karsilastirmasi yapan! O konu baska! Soru o degil, komple bir laptop...
Yani ben diyorum o paraya bu iyi, oyun da oynar, istediğini de yapar... Yok arkadaş anlayamıyorlar, kapasite yok! Eeee siz verin o zaman alternatif link? O da yok...
Yani amaç cevap vermekten çok karşındakine birşeyler kanıtlama çabası oluyorsa saçma. Demek istediğim bu. Hadi iyi sabahlar.
  • neosphere  (14.12.15 03:49:11) 
Neosphere denen manyağı dinleme sen. Gerizekalı ya da troll. Laptopta fiyatı belirleyen en önemli şeylerden birisi ekrandır, belırtmemıssın şak diye model oneremıyorum. İlla dediğim speclerde olsun, donanımdan zerre anlamam sayısıyla hava atcam diyorsan al ama sana hiçbir şey ifade etmez. Şehir içinde Ferrari kullanmak gibi olur yaptığın. Zerre komforlu olmaz.


  • gunde 3 litre kola icen adam  (14.12.15 09:48:07) 
Bence troll hepinizsiniz, anlaşmış gibi aranızda resmen, cok komik lan ! Bir Allahın kulu da daha iyi özelliklerde ve daha ucuz bir laptop bulamadı ahahaha
Link veren halen yok atıp tutan çok, hadi sktirin şimdi...

  • neosphere  (14.12.15 11:00:20) 
www.vatanbilgisayar.com

al sana gerçek oyun laptop'u. neosphere'nin önerdiği aletin low'da verdiği fpsden fazlasını medium'da verir. Ayrıca 128 gb ssd de var içinde.

son kez söylüyorum, 930m oyun için tasarlanmış bir ekran kartı değildir hatta aksine az enerji harcasın diye tasarlanmıştır.

www.nvidia.com

burdan da bakabilirsiniz isterseniz, göreceğiniz gibi gtx serisi özel olarak oyun için tasarlanmıştır.
  • bobinhoo  (14.12.15 16:07:41 ~ 16:13:56) 
İşte bu iyiymiş, arada 300 TL fark var ama değer yani gtx serisi ve diğer özellikleri de benzer, raminden işlemcisine, belleğinden sshd hybrid hard diskinin ssd boyutu daha büyük.
Budur olay.Olması gereken de buydu zaten.

  • neosphere  (14.12.15 16:24:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.